Γενικά Με τι ζευγάρι καναρίνια να αρχίσω;

vasiliotsom

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2016
Μηνύματα
281
Πόλη
Νίκαια
Θα ειθελα μια και ειμαι νεος στο χομπι με τα καναρινια να με συμβουλεψετε με τι να ζευγαρι να αρχισω .Φωνης. Χρωματος; Και απο που>
 
Υπάρχουν αρκετές ράτσες καναρινιών που για μένα κάθε μία είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Αφού βρίσκεσαι στα πρώτα σου βήματα, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από εκείνη τη ράτσα που σου αρέσει εσένα προσωπικά πιο πολύ. Για όλες τις ράτσες καναρινιών θα βρεις μέσα στο φόρουμ πληθώρα πληροφοριών και αν έχεις όρεξη και αγάπη για τα καναρίνια δε θα δυσκολευτείς καθόλου. Υπάρχουν βέβαια και ράτσες όπως τα μωσαϊκά, τα κόκκινα λιποχρωμικά κτλ. Που χρειάζονται να χορηγήσεις χρωστικές. Αλλά, και για το βάψιμο αυτών των καναρινιών υπάρχουν άρθρα και πληροφορίες στο φόρουμ και δεν θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερες δυσκολίες. Όρεξη για διάβασμα να χεις... Ασφαλώς για όσες από τις απορίες σου παραμείνουν, εδώ θα είμαστε να τις συζητήσουμε. Τώρα στο ερώτημα σου από που να προμηθευτείς το ζευγάρι καναρινιών θα πρότεινα από κάποιον εκτροφέα, ώστε να έχεις κάποιες πληροφορίες γι αυτό. Βέβαια, στο θέμα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χαρίζονται-3-αρσενικά-και-3-θηλυκά-καναρίνια-gloster.28043/ παρατήρησα ότι εκδήλωσες ενδιαφέρον για ένα ζευγάρι gloster και ο φίλος μας Δημήτρης δήλωσε ότι θα στο χαρίσει. Οπότε σου εύχομαι το ξεκίνημα σου με τα gloster-canaries να είναι επιτυχημένο. Για ότι άλλο σε απασχολήσει στο μέλλον θα είμαστε εδώ να το συζητήσουμε με τα υπόλοιπα μέλη.
 
Φιλική συμβουλή.
Πριν ασχοληθείς με οποιαδήποτε ράτσα ή είδος πουλιών να είσαι σίγουρος πως ξέρεις τουλάχιστο τα βασικά, έχεις εξασφαλίσεις βοήθεια από το petbirds και τα μέλη του και γνωρίζεις πως να αποφύγεις τα λάθη που θα εκθέσουν την ευζωία των πουλιών.
Για τα υπόλοιπα καλή προσπάθεια...
 
Θα έλεγα Βασίλη να μην βιαστείς να λάβεις μια απόφαση, γνωρίζω βέβαια πως ήρθες σε επικοινωνία με τον Δημήτρη και πήρες το πράσινο φώς,θα πρότεινα όμως πρώτα να έρθεις σε επαφή με αυτό που λέμε σωστή φροντίδα και περιποίηση και ύστερα να προβείς στην ιδαίτερη απόλαυση και ενασχόληση που σου προσφέρουν οι ξεχωριστές κατηγορίες των καναρινιών.
Δεν ξέρω κατα πόσο έχει νόημα αυτή η συζήτηση πιά, αλλά θα ήθελα να έχω μια πιο σαφή περιγραφή των προθέσεών σου.Αν θα ήθελες να ασχοληθείς με την αναπαραγωγή και με όσα εξαιρετικά την περιτριγυρίζουν, μιάς και ήδη έχεις πουλιά για "συντροφιά", καλό θα ήταν να γνωρίζεις και εσύ πού βάζεις τον πήχη του ενδιαφέροντός σου σχετικά.
Οι συνθήκες επίσης είναι αυτές που έχουν τον τελευταίο λόγο, πολλές φορές χωρίς να το ξέρουμε, εν αγνοία μας, μας καθορίζουν. Μιλώντας για καναρίνια και έχοντας κατα νού την αναπαραγωγή, πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε εξασφαλίσει τις απαιτήσεις που θα προκύψουν σε μέλλοντα χρόνο, απαιτήσεις εξοπλισμού, οικονομίας και γενικά προσωπικής διάθεσης.
Θα ήθελα να μας στείλεις μια-δυό φωτογραφίες του καναρινιού που αγόρασες πρόσφατα, μπορεί οι προσδοκίες σου να συναντιούνται εκεί.
Υπάρχουν πληροφορίες και συμβουλές για όποιο θέμα μπορείς να φανταστείς και εύχομαι να βοηθηθείς βήμα βήμα στις όποιες βλέψεις σου. Προσωπικά θα έλεγα πως καναρίνια που μου χαρίζονται, πέραν της ομορφιάς και της γενναιοδωρίας που προσδίδουν στον άλλο, προσθέτουν σε εμένα μια επιπλέον δέσμευση και δυσκολία, εσαεί.
Καλή αρχή!
 
Βασίλη το φόρουμ μας είναι γεμάτο πληροφορίες!

Για αρχή δες εδώ: https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=96 την μεγάλη ποικιλία ρατσών στα αγαπημένα μας καναρίνια, και διάβασε για όποια ράτσα σ αρέσει.
Προτιμάς το ζευγάρι καναρίνια σου να είναι εντυπωσιακό εμφανισιακά ή να ακούς την φωνή του και να χάνεσαι στις στρόφες και στην ποικιλία των τραγουδιών του; Αυτό γι αρχή είναι πολύ σημαντικό!
 
Back
Top