Αναπαραγωγή Με τι θηλυκό να ζευγαρώσω ένα κοκκινοπορτοκαλί αρσενικό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panstavr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panstavr

PB New Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2009
Μηνύματα
43
Πόλη
Αθήνα
Εχω ενα κοκκινο πορτοκαλι με μαυρες φτερουγες αρσενικο απο περσινο ζευγαρωμα(δεν ξερω αν ειναι ιζαμπελ ή οχι ή αν λεγεται αλλιως). Με τι θηλυκο θα με συμβουλευατε να το ζευγαρωνα;Εχω και ενα λευκο αλλα δεν θελω να το ζευγαρωσω αμμεσα.
 
Το καναρίνι σου μου φαίνεται από την περιγραφή ότι είναι ένα πολύ όμορφο κοινό καναρινάκι. Τώρα η επίλογη του θυληκού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο πιο βασικός είναι τι απογόνους θες να πάρεις. Εγώ πχ όταν ζευγαρώνω κοινά καναρίνια φροντίζω ο ένας γονέας τουλάχιστον να είναι σκουρόχρωμος για να πάρω ένα ποσοστό σκούρων απογόνων για να τους αναπαραγάγω την επόμενη σεζόν με αγριοπούλια.
 
Παντως ο πατέρας το ήταν ίζαμπελ κόκκινο και το θηλυκό κίτρινο πολύ ανοιχτό! Σκέφτομαι να πάρω ένα κόκκινο. Θα μπορέσει να ζευγαρωσει και με να λεκό που έχω ή θα υπάρξει πρόβλημα θνησιμότητας όπως έχω διαβάσει;
Ευχαριστώ που με βοηθάτε!
 
αφου θες να βγαλεις κοκκινα εγω θα προτεινα να βρεις ενα μαυρο κοκκινο εντονο ειναι πραγματικα πανεμορφα μια φορα που ειχα ενα ζευγαρι με ενα κοκκινο αρσενικο μαυρο και ενα πορτοκαλο πρασινο θηλυκο ολα τα μικρα γεννηθηκαν σχεδον μαυρα το δερμα τους ηταν εντελως διαφορετικο απο οτι τα περισσοτερα μικρα, δηλαδη ροζ. Τωρα για θνησιμοτητα δεν μπορω να βοηθησω εγω δεν ειχα καποιο προβλημα και σε αλλα ζευγαρια με παρομοιους χρωματισμους. Αλλα για να μην σε παρω στο λαιμο μου ισως μπορει να σε βοηθησει καποιος που γνωριζει καλυτερα.
 
Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δινετε!Για το λευκο που εχω τι θα με συμβουλευατε να αγοραζα;
 
Στα λευκά Κυρίαρχα ισχύει ο παράγοντας θνησιμότητας όταν ζευγαρώνουν μεταξύ τους (Λευκό με λευκό). Θα πρέπει να το ζευγαρώσεις με πουλί που να εχει το κίτρινο χρώμα σαν βάση και όχι το λευκό. Και με αυτό το αρσενικό που έχεις δεν υπάρχει πρόβλημα θνησιμότητας. Αν μπορείς βάλε καμιά φωτό του αρσενικού για να ξέρουμε για τι μιλάμε!
 
Ωραία, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω photo να τα δείτε!
 
Back
Top