Αναπαραγωγή Με τι θηλυκό να ζευγαρώσω το λευκό χιονέ αρσενικό καναρίνι μου;

Σύλια

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2020
Μηνύματα
85
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους κ καλο υπόλοιπο Κυριακής να έχετε.
Ο Άρης ειναι ένα κυρίαρχο λευκό χιονε 3ων ετών καναρινακι, με τι φυλής καναρουλα θα μπορούσα να τον ζευγαρώσω για να έχω μια όμορφη κ υγιή οικογένεια?

_n.webp
 
Με όποια νύφη εσύ θες. Μια κίτρινη ας πούμε ή μια καφέ για να βγουν παρδαλοι οι νεοσσοί τους, θα ήταν μια χαρά. Απόφυγε όμως να βρεις λευκή κανάρα (ίδιο χρώμα με τον Άρη δηλαδή), γιατί συνήθως διασταυρώνοντας 2 λευκα κυρίαρχα καναρινια υπάρχει μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. Διάβασε και ένα σχετικό άρθρο.
 
@Liakos18 θα μπορούσα να τον βάλω με μια κόκκινη χιονε ώστε να μου βγάλει τύπου μωσαϊκού νεοσους? Και πότε θα πρέπει να την αγοράσω ώστε να ετοιμαστούν για την άνοιξη?
 
Μπορείς ναι, αλλά δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι τα πουλάκια θα βγουν τύπου μωσαϊκού. Το πιθανότερο είναι να βγουν πορτοκαλί.
Και πότε θα πρέπει να την αγοράσω ώστε να ετοιμαστούν για την άνοιξη?
Τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη είναι μια καλή εποχή για αγορά, καθώς τα πουλιά έχουν ολοκλήρωση την διαδικασία αλλαγής φτερών (πτερωρια). Περισσότερα εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
 
Σύλια, μια κίτρινη λιποχρωμική κανάρα (με λευκούς οδηγούς) σκληρόπτερη, νομίζω ότι θα ήταν το ιδανικό ταίρι για τον Άρη. Σε αυτήν την περίπτωση, και δεδομένου ότι ο Άρης (και το ταίρι του) θα είναι καθαρόαιμα λιποχρωμικά πουλιά, στατιστικά νομίζω ότι οι μισοί απόγονοι θα βγουν κίτρινοι σαν τη μητέρα τους και οι άλλοι μισοί λευκοί σαν τον Άρη. Εννοείται ότι με το τέλος της υψηλής σεζόν διακοπών, ξεκινάς να ψάχνεις εκτροφείς κίτρινων ή λευκών λιποχρωμικών καναρινιών ώστε μετά το τέλος της πτερόρροιας να επιλέξεις μια φετινή κατάλληλη θηλυκιά και να την προετοιμάσεις επίσης κατάλληλα. Το πουλάκι που στο τέλος θα διαλέξεις καλό θα ήταν να είναι ζωηρό, υγιές, χωρίς στίγματα στα κεράτινα σημεία του σώματός του, πλήρως αρτιμελές (κοιτάς και τα δάκτυλα μήπως λείπει κάποιο νύχι) και χωρίς ίχνος χρωστικής πάνω του (το λιπόχρωμα δεν θεωρείται χρωστική), επίσης καλοταϊσμένο, δλδ επιλέγεις όχι ένα πλήρως "σπαθάτο" πουλί αλλά ένα με κάπως πιο στρογγυλούτσικη κοιλίτσα.
Θα μας ανεβάσεις μια φωτογραφία του Άρη;
 
θα μπορούσα να τον βάλω με μια κόκκινη χιονε ώστε να μου βγάλει τύπου μωσαϊκού νεοσους?
Όχι. Μωσαϊκού τύπου πουλιά θα πάρεις μόνο από ζευγάρι γονιών με πτέρωμα μωσαϊκού τύπου.

Θα μας ανεβάσεις μια φωτογραφία του Άρη;
Ανέβηκε στο #1 Γιάννη.
 
Back
Top