Φροντίδα Με τι καθαρίζουμε το κλουβί πριν βάλουμε τα πουλιά μέσα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης terios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

terios

PB New Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2008
Μηνύματα
80
Πόλη
Μυτιλήνη
με τι καθαρισουμε ενα κλουβι και τα καινουργια ξυλινα σταντ πριν βαλουμε τα πουλια μεσα;
 
Εγώ κάνω συνήθως μια πολύ ελαφριά σαπουνάδα από Svelto και το πλένω ή χωρίς Svelto μόνο σκέτο νερό, για να είναι χωρίς χημικό, με ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα.. Στο τέλος ρίχνω βραστό νερό για αποστείρωση σε όλα. Για το stand το ξύλινο, μόλις τώρα απέκτησα και δεν ξέρω γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη, αλλά μια από τα ίδια φαντάζομαι..
 
Σημείωσε λάθος ναι.. Επίσης, υπάρχουν και ειδικά προιόντα για τον καθαρισμό του κλουβιού αλλά εγώ τουλάχιστον δεν τα βρήσκω πάντα και σε όλα τα pet shops..
 
Εγω καθαρίζω τα κλουβιά και όλα τα εξαρτήματα με dettol ζεστό νερό.
 
παιδιά σίγουρα είναι καινούρια, άλλα το περιβάλλων του πετ σοπ εγκυμονεί κινδύνους. Θα σας πω το δικό μου βίωμα: πέρσι το καλοκαίρι κόλλησαν τα πουλιά μου ψείρες από χύμα τροφή, για αυτό σας προτείνω ότι και αν πάρετε φροντίστε να είστε σίγουροι ότι είναι καθαρό πριν το βάλετε στα πουλιά σας. ακόμα και με πράσινο σαπούνι να πλυθεί το κλουβί μειώνονται οι πιθανότητες παρασίτων και ασθενειών.
 
Το βραστό νερό είναι ότι καλύτερο για αποστείρωση. Τώρα για τις τροφές, πήρες συσκευασμένες ή όχι;
 
Εγω χρησιμοποιω ζεστο νερο με σοδα μαγειρικης.
 
Κι'εγώ έχω το ξύδι πιό σίγουρο, με σόδα καθαρίζω το ψυγείο μέσα. Είναι αρκετό για κλουβιά;
 
Ενα πολυ ενδιαφερον θεμα αν κ αφορα τισ ποτιστρες πιο πολυ ειαναι αυτο https://community.petbirds.gr/threads/Καθαριοτητα-στις-απλες-ποτιστρες.1342/. Το ειχα πρωτοδιαβασει οταν ειχα μπει στο φορουμ κ μου φανηκε πολυ ενδιαφεορν. Γιατι γραφονται λυσεις που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κ για ολκληρο το κλουβι.
 
Πάντα συσκευασμένη τροφή! Ή μη συσκευασμένη τροφή κρύβει πολλούς κινδύνους και παράσιτα για τους μικρούς μας φίλους.
 
Πάντα συσκευασμένη τροφή! Ή μη συσκευασμένη τροφή κρύβει πολλούς κινδύνους και παράσιτα για τους μικρούς μας φίλους.
Μη παίρνεις και όρκο όμως Μαίρη.. Εγώ είχα βρει και στη συσκευασμένη μια προνύμφη μια φορά.. Οπότε τα μάτια μας και πάλι 14 πρέπει να τα έχουμε..
 
Back
Top