Γενικά Με τι παπαγάλο να ξεκινήσω;

giannhslfc

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2018
Μηνύματα
149
Πόλη
Βέροια
Γεια σας. Θα ήθελα να μου πείτε απόψεις με τι παπαγάλο να ξεκινήσω. Πρώτη φορά παπαγάλο, έχω μόνο καναρίνια. Σκεφτόμουν ροζέλα οι οποίες βέβαια δεν μαθαίνουν εύκολα να μιλούν αλλά δεν μου είναι πρόβλημα αυτό καθώς θέλω απλά έναν όμορφο παπαγάλο, μεσαίου μεγεθους οχι τύπου lovebirds και σχετικά προσιτό στην τιμή οχι πχ μακάο.
 
Καλησπέρα :)
Μιας και δεν είχες άλλη εμπειρία με παπαγάλους, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με cockatiel, που έχουν γλυκό και ήπιο χαρακτήρα.
Η Ροζέλα που ήθελες, είναι λίγο δύσκολη στην εξημέρωση.
Νομίζω ένα cockatiel , απογαλακτισμένο και ήμερο, θα ήταν η ιδανική συντροφιά για εσένα :)
Εδώ θα βρείς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο είδος! https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/

Κάτι άλλο που μπορείς να κοιτάξεις είναι οι Green cheeked conure.
Είναι το πιο ήσυχο είδος Κονούρας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι γενικά ήσυχο), παιχνιδιάρικο, κοινωνικό και προσωπικά μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας τους.
Εδώ θα βρεις πληροφορίες για το συγκεκριμένο είδος
https://community.petbirds.gr/threads/green-cheeked-pyrrhura-molinae.8104/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συμφωνώ απόλυτα με την Ηλέκτρα, θα προσθέσω όμως στις επιλογές σου και τα budgie ( https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/ ) αν και είναι πιο μικρά σε μέγεθος απλά και μόνο γιατί τα λατρεύω! 😛

Διάβασε και αυτό εδώ το θέμα για να ξέρεις τι θα πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά https://community.petbirds.gr/threa...ο-μου-και-τι-να-προσέξω-στην-αγορά-του.30524/ .
 
συμφωνω με την προταση για τα κοκατιλ της ηλεκτρας, με την προταση της βασιας για μπατζιτ, αυτες θα ηταν και οι δικες μου προτασεις, για αρχη, βλεπωντας ομως οτι εχεις σχεση με τον κοσμο των πτηνων θα γινομουν λιγο ποιο εξτριμ προτηνωντας σενεγαλης κανουν και για φυλακες προσωπου.
 
Παιδια ειλικρινα αν και δεν εχω εμπειρια με τους παπαγαλους και ο μοναδικος που ειχα ποτε ειναι ο Μονκ μου ειμαι πολυ ευχαριστημενη.
Βεβαια ειναι σχετικα ανεξαρτητος και ξερκεφαλος καποιες φορες αλλα νομιζω πως αυτο ειναι χαρακτηριστικο των περισσοτερων παπαγαλων. Εκτος απο την δυνατη φωνη του δεν βρησκω κατι αρνητικο να πω.
 
σενεγαλης κανουν και για φυλακες προσωπου. Οι σενεγαλης γενικως ειναι υπερπροστατευτικη με το ατομο που ασχολειτε μαζι τους. τουλαχιστον ο δικος μου ετσι ειναι, το ειπα σε φαση αστιου
 
Back
Top