Γενικά Με τι πουλιά να ξεκινήσει κάποιος την εκτροφή καρδερίνων Major;

nikosael26

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2010
Μηνύματα
210
Πόλη
Λάρισα
Μήπως θα μπορούσες συνοπτικά να αναφέρεις με τί θα μπορούσε κάποιος σχετικά ανεξεικείωτος να ξεκινήσει μια τέτοια εκτροφή;
Γεια σου Δημητρη. Ευχαριστώ πολύ, να εισαι καλα, εύχομαι και σε εσένα καλη αναπαραγωγή! Δημητρη η γνωμη μου είναι όταν ενας θελει να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια να βαζει στοχο την απόκτηση 2-3 ζευγαριων και όχι μονο 1, ετσι θα εχει ποιο πολλές επιλογές ώστε να πετύχει ένα ωραιο αποτέλεσμα! Πιστεύω ότι θα πρεπει να βρει πουλια κυριως για αρχη σε σκούρες μεταλλάξεις και ας είναι και φορεις οι αρσενικοι δεν ενοχλεί καπου(αρχεγονα φορεις μεταλλαξης, αχατες. Εουμο, καφε,ιζαμπελ),Η τιμη τους θα εξαρτηθεί από το τι θέλεις εσυ να βρεις σε θεμα ποιότητας, ένα ζευγαρι οικονομικο που να είναι αξιολογο σχετικα θα εχει στην καλύτερη 500-550 ευρω, Από θεμα διαθεσιμότητας στην Ελλαδα η ζήτηση είναι παρα πολύ μεγαλη.Από θεμα χώρου η γνωμη μου είναι σε οσο ποιο ανετη κλουβα γίνετε(σε μια κλουβα μετρου επι 50 επι 50 για αρχη είναι πολύ καλα). Επισης από θεμα καιρικών συνθήκων η καλύτερη επιλογή είναι πουλια εξωτερικής εκτροφής ώστε να είναι ποιο ανθεκτικά και δυνατα. (συνιστω πουλια ελληνικα και όχι ξενα, εχουν καλύτερη προσαρμογή και μερικοί Έλληνες δεν βαζουν πολλα φαρμακα όπως εξω). Όλο το μυστικό είναι να μιν τα παρατήσεις, θέλουν πολύ υπομονή, αν έχεις διάθεση για προσπάθεια τότε θα προχωρήσεις.
 
Εγώ θα ήθελα να μάθω εάν ο Νίκος προτείνει ή αποτρέπει την εκτροφή τους σε εσωτερικό χώρο
με σταθερή θερμοκρασία και φωτισμό από λάμπες. Υγρασία χώρου τι ισχύει;
Επίσης φαντάζομαι ότι κλούβες- ζευγαρώστρες 1 ,50 Χ 0,60 Χ 0 ,50 βάθος λογικά θα είναι ότι πρέπει.
"Όταν βγούν μικρά τι χώρους χρειαζόμαστε για να κάνουν πτερόρροια;
Στη διατροφή που ρωτούσε και ο Δημήτρης @Deukalion κυκλοφορούν πολλά μείγματα με μεγάλη διαφορά στην τιμή.
Τι προτιμάμε; Ένα πανάκριβο που έχει 30 ευρώ το κιλό ή ένα με 4-5 ευρώ το κιλό;
Επίσης με ποια κριτήρια να κάνουμε επιλογή εκτροφέα; Γιατί στο fb σφάζονται.
Όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε τι πρέπει να προσέξουμε;
Εάν υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει πουλιά από εσένα πρέπει να κάνει κράτηση από τώρα;
 
Μπαμπη δεν νομίζω να υπαρχει θεμα με εσωτερική εκτροφη,ότι θελει ο κάθε ενας! Από υγρασία για εσωτερικο χωρο μεχρι 50%-60% είναι καλα, ο χωρος όμως θα πρέπει να αερίζετε καλα η αλλιώς να υπαρχει πολύ καλος ιονιστης. Οι διαστάσεις που αναφέρεις είναι πολύ καλες κατά την γνωμη μου(οσο ποιο ανετο χωρο εχεις είναι ποιο καλα), σε αυτές τις διαστασεις κ για τα μικρα είναι πολύ καλα.Από θεμα μειγμάτων δεν υπαρχει λογος να παρεις ακριβο.. Ένα καθαρο μίγμα οσο γίνετε είναι η καλύτερη λυση. Το κριτήριο για να βρεις εκτροφέα είναι να (κόβει το ματι σου) τι εννοω:να εχεις γενικα παρακολουθεισει την πορεία της εκτροφής του οσο μπορείς(μεσα από φωτογραφιες, βιντεο, να εχεις παει βολτα εσυ ο ιδιος στον χωρο του κάποιες φορες ώστε να έχεις μια εικονα, να έχετε επικοινωνία στο τηλέφωνο ώστε να βλέπεις τις προθέσεις του ως προς ολα), μικρα πραγματα που όμως θα κανουν την διάφορα...όταν ερθει η ωρα να αγοράσουμε κοιτάμε την κοιλία από τα πουλάκια που θελουμε να πάρουμε να είναι καθαρη η οσο ποιο καθαρη γίνετε... Οσο για το fb που σφαζονται δεν εχω να πω κατι(ας δείξει ο κάθε ενας την εκτροφή του με πραξεις και όχι προσβάλοντας ανθρώπους και οικογένειες για να πουλήσει). Όχι Μπαμπη, εγω βγαζω τα πουλακια μου, κανουν την πτερορροια τους κ μετα δεινω μερικα πουλια. Τοτε οποιος θελει του λεω τι εχω να δωσω και αποφασίζει τι θέλει!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top