Βάζεις σε μια λεκάνη με ζεστό νερό το κλουβί και τα παρελκόμενα του, αν υπάρχουν, φροντίζοντας να μουλιάσουν όλα καλά.
Με ένα σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων πλένεις πολύ καλά κάθε τι που βγάζεις από τη λεκάνη με το νερό και αφού τελειώσεις το σαπούνισμα, ξεπλένεις τα πάντα καθαρό νερό.
Αυτά για να καθορίσουν εντελώς οι ρύποι, σκόνη, βρωμιά και για να απολυμανθεί ως ένα βαθμό, είναι αρκετά. Ως έξτρα μέτρο προστασίας από μικρόβια, μπορείς να ξεπλύνεις τα πάντα με διάλυμα χλωρίνης με νερό σε αναλογία 1/10 και να τα αφήσεις στο ήλιο για λίγη ώρα μέχρι να στεγνώσουν.