Αναπαραγωγή Με τι χρώμα θηλυκιά να ζευγαρώσω ένα κοκκινόμαυρο καναρίνι

ChristosR.

PB New Member
Εγγραφή
10 Νοε 2008
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους σας!

Είμαι νεο μέλος στο forum αυτό, καθώς αγόρασα το πρώτο καναρίνι μου και ενθουσιάστηκα απο τη πρώτη κιόλας μέρα μαζί του. Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία σχετικά με τη συντήρηση του, αλλά απο την ανάγνωση διαφόρων άρθρων στο forum έλυσα πολλές απορίες που είχα.
Είναι αρσενικός κόκκινου-μαύρου χρώματος ηλικίας μόλις 8 μηνών. Δεν έχει αρχίσει το τραγούδι ακόμα και σκέφτηκα μήπως του αγοράσω μια κάναρα για να έχει παρέα και να το βοήθησω να κελαηδίσει.
Θέλω να αγοράσω μια λευκού ή κίτρινου χρώματος κανάρα. Στο petshop μου είπαν ότι τα σκουρόχρωμα καναρίνια δεν μπορούν να ζευγαρώσουν με ανοιχτόχρωμα γιατί τα ανοιχτόχρωμα καναρίνια φοβούνται και δεν τα πλησιάζουν!
Ισχύει αυτό;

Φιλικά
Χρήστος
 
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Κατ' αρχήν αν είναι 8 μηνών πρέπει να έχει αρχίσει να τραγουδάει. Έστω και "άτσαλα". Το είδες να τραγουδάει εκεί που το αγόρασες;
Αν ναί τότε είναι μόνο το στρές της αλλαγής περιβάλλοντος. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει δειλά-δειλά αρκεί να εγκλιματιστεί.
Όσον αφορά το ζευγάρωμα, διάβασε πρώτα τα διάφορα ποστ, ενημερώσου καθώς δηλώνεις πρωτάρης, και όταν έρθει ο καιρός της αναπαραγωγής τότε και λίγο πρίν αποφασίζεις για το τί θέλεις να κάνεις.
Πάντα, εγώ τουλάχιστον, και κάποιοι άλλοι, είμαστε της άποψης να ζευγαρώνονται πουλιά ίδιας ράτσας και όχι τουρλού - τουρλού, να στο πώ έτσι απλά.
Αν έχεις φωτό βάλτην να δούμε το πουλάκι που αγόρασες.
Αν έχει και δακτυλίδι και είναι μπλέ τότε είναι φετινό σίγουρα.
Φιλικά,
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ GEORGE

GEORGE ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ.ΦΟΡΑΕΙ ΟΝΤΩΣ ΜΠΛΕ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ! ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ Ή ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΑ POST ΑΠΛΩΣ ΡΩΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ PETSHOPS.
 
Σε αυτά που λέει ο Γιώργος ποιο πάνω με βρίσκει σύμφωνο.
Για το χρώμα που ρωτάς αυτό που σου είπε το μαγαζί δεν είναι αλήθεια.
Το χρώμα δεν έχει σχέση στο να τρομάζει το πουλί.
Και με άσπρη εάν θες μπορείς να το ζευγαρώσεις και με κιτρίνη αρκεί να έχεις υπομονή και μεράκι.
Διάβασε αυτά που σου είπε ο Γιώργος για τα τουρλού τουρλού και θα δεις με τον καιρό ότι έχει δίκιο, μην βιάζεσαι και διάβασε πολύ, το ζευγάρωμα αργεί ακόμα..
 
Back
Top