Αναπαραγωγή Μην το δοκιμάσετε σπίτι! 2

andreasrodos

PB Member
Εγγραφή
21 Απρ 2006
Μηνύματα
466
Πόλη
Ρόδος
Μπορεί να φαίνεται ευεργετικό αλλά μπορεί να αποβεί και μοιραίο!

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ουτε να το βλέπω δεν μπορώ. Η καναρα σίγουρα θα υποφέρει ετσι οπως την πιέζει!
 
Το καημένο το πουλί. Το σακάτεψε. Υπάρχει περίπτωση να δοκίμαζε κανείς να βγάλει το αυγό έτσι; Πάντως πολύ σίγουρος ήταν αυτός για τον τρόπο που διάλεξε.
 
Παιδια ισως να το εκανε για καλο εχω ακουση οτι μερικα πουλια για καποιο λογο δεν μπορουν να βγαλουν το αυγο και αν τα αφησεις υπαρχει κινδυνος να πεθανει το πουλι.Αυτο που κανει στην αρχη σαν μασαζ με το λαδι το εχω ακουση απο πολους που το κανουν. Τωρα να το βγαλει ο ιδιος δεν ξερω καποιος που γνωριζει θα μας πει την γνωμη του.
 
Γειά σας παιδιά και από εμένα αυτό που κάνει στο βίντεακι, το κάνει μάλλον για καλό, έχει τύχει σ΄εμένα μία φορά μία θυληκιά δεν μπορούσε να γεννήσει και ήταν έτοιμη να ψοφήσεικαι ήταν κάτω στο κλουβί φουσκωμένη και κουνούσε την ουρά της και με μεγάλη προσοχή και απαλές πιέσεις, τις έβγαλα το αυγό το οποίο δεν είχε κέλυφος και σε πέντε λέπτά η κανάρα ήταν πάλι σαν να μην είχε σθμβεί τίποτε.
 
ετσι ειναι, καποιος λογος θα υπαρχει για να το κανει αυτο.
2 ειναι οι πιθανοι λογοι
ειτε το πουλι δεν μπορει αν γεννησει το αυγο για μορφολογικους λόγους, αν ειναι και η πρωτη της φορα που γενναει, ειτε αν ειναι μικρο σε ηλικια το πουλι, ειτε αδυναμο ωστε να μην μπορει να ζοριστει, κλπ κλπ
ειτε να μην εχει σχηματιστει καλα το κελυφος του αυγου και αρα να μην ειναι δυνατον να βγει απο τον ωαγογό.
και αμα δε βγει με αυτο τον τροπο τοτε το αυγο, πεθαινει το πουλί.
παντως για πλακα δεν τον κανει κανένας!
 
Και όμως έτσι έπερεπε να γίνει για να ζήσει το πουλάκι. Ο άνθρωπος ήταν στο δίλημα ζωή ή θάνατος.
 
Στην αρχη που το ειδα το βιντεο τρομαξα, αλλα διαβαζωντας παρακατω τις αποψεις των ατομων καταλαβα πως εκανε καλα για να βοηθησει και να σωσει την καναρινα του
 
Ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί ποτέ να βρεθούμε στην θέση και το δίλημμα του!
Όπως επαναλαμβάνει συνεχώς ο Μάκης grit και σουπιοκόκκαλο δεν πρέπει να λείπει από κανένα κλουβί! Μια μικρή έξτρα ενίσχυση με υγρό ή σε σκόνη ασβέστιο ειδικά την αναπαραγωγική περίοδο δεν βλάπτει! Με μέτρο πάντα!
 
Για να μην κάνουμε εικασίες και μπερδεύουμε τους υπόλοιπους, θα διευκρινίσω ότι πρόκειται για το λεγόμενο "κόλλημα του αυγού", δηλαδή η κανάρα προσπαθεί να γεννήσει μα δεν μπορεί. Το επικίνδυνο αυτό εγχείρημα που είδαμε, απαγορεύεται να γίνει καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει το αυγό ή να είναι ήδη ραγισμένο και να πεθάνει η κανάρα μας.
Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά ή προληπτικά όπως λέει ο Stavros και ο Mgerom (μήνυμα Νο 21) εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Μια-απο-τις-χειροτερες-μερες-μου.2722/
 
Παιδιά ζευγαρώνω καναρίνια 20 χρόνια και μου συνέβει μόνο μία φορά είναι κάτι σπάνιο τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω, αλλά νομίζω πως πρέπει να παίζει ρόλο και η υγρασία του χώρου, αν ξέρει κάποιος ας μας απαντήσει.
 
Σωστός με ακρίβια οι κινήσεις του, την κανάρα δεν την πόνεσε καθόλου διότι χρησιμοποίησε και λαδάκι μάλλον για εύκολο απεγλωβισμό του αυγού.
Ωραίος ελπίζω να μην το κάνει και στην γυναίκα του αντι τοκετού !😱
 
Σωστός με ακρίβια οι κινήσεις του, την κανάρα δεν την πόνεσε καθόλου διότι χρησιμοποίησε και λαδάκι μάλλον για εύκολο απεγλωβισμό του αυγού.
Ωραίος ελπίζω να μην το κάνει και στην γυναίκα του αντι τοκετού !😱

:Dlol λες;
 
Πολύ αποφασισμένο τον έκοψα, εύχομαι μην ξεκινήσει για καισαρική η γυναίκα του γιατί...😱
 
Back
Top