Αναπαραγωγή Μηπως δε θα το ταιζουν οι γονεις;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giouli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giouli

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2009
Μηνύματα
50
Πόλη
Κατερίνη
εβαλα το χωρισμα στη ζευγαρωστρα για να χωρισω το μικρο απο το ζευγαρι αλλα δεν ειδα να το ταιζουν αυτο τιτιβιζει υπαρχει περιπτωση να μεινει νηστικο και να μου πεθανει;
 
βαλε το αρσενικο μαζι με το μικρο τοτε θα εισαι σιγουρη
 
Το έχεις δει να τρώει μόνο του;
Γιατί βιάζεσαι να το χωρίσεις;Εχει κάνει κιάλλη γέννα το ζευγάρι σου;
Καλύτερα να περιμένεις λίγες μερες ακομα...
 
γιουλη βαλε στην πλευρα του μικρου αυγο, αυγοτροφη, μηλο και νιζερ και σιγουρα τσιμπησει. Να τα βαλεις χαμηλα ομως. Αν βαλεις αυγο σημερα αυριο θα το δεις ''τσιμπημενο''. Και μεσα απο το χωρισμα θα το ταιζουν.23 ημερων δεν ειναι και παρα πολυ μικρο.
 
φιλη γιουλη συμφωνω με τον sainer να βαλεις μηλο, αυγο και νιζερ και αν γινεται να το παρεις κοντα απο τους γονεις γιατι τους βλεπει και συνηθως αυτος ειναι ο λογος που τιτιβιζει.
 
το χωρισα γιατι η θυληκια ειχε κανει και αλλη γεννα αλλα φοβομουν οτι δεν ετρωγε τελικα εβαλα τον αρσενικο μαζι του αλλα σημερα προσεξα οτι τρωει και μονο του
 
οποτε δεν χρειαζεται να εχεις τον αρσενικο μαζι με το μικρο!
 
Ο αρσενικός το ταΐζει; Αν το ταΐζει άφησέ το καλό θα του κάνει και όχι κακό. Ο απογαλακτισμός είναι κάτι που γίνεται σταδιακά και το τάισμα δεν κόβεται ποτέ από τους γονείς απότομα. Αυτό θα οδηγούσε σε διατροφικό στρες. Σταδιακά ταΐζουν όλο και λιγότερο μέχρι να είναι έτοιμο το μικρό να ζήσει μόνο του οπότε αρχίζουν και το διώχνουν. Αν δεν το ταΐζει καθόλου και τρώει αποκλειστικά μόνο του πάρτο μακριά από τους γονείς. Όσο τους βλέπει συνεχίζει να ζητάει τροφή και δεν επικεντρώνεται στο να τρώει μόνο του. Αν έστω και λίγο το ταΐζει άστο μέχρι να σταματήσει.
 
βασιλη μπορει να εχει το ζευγαρι μαζι και το μικρο να το εχει στην αλλη πλευρα της ζευγαρωστρας με χωρισμα. Ετσι και το μικρο θα βοηθαει ο καναρος μεσα απο το χωρισμα και εκεινο θα τρωει μονο του. Επισης θα ταιζει και την καναρα οσο ειναι μεσα στη φωλια. Δεν ειναι αναγκη να ειναι μαζι με το μικρο.
 
ναι για το μικρό δεν παίζει ρόλο από ποια πλευρά θα είναι ο αρσενικός. Για τη μαμά αν την ταΐζει παίζει. αυτό που είπα ισχύει από όποια πλευρά και αν είναι. απλά να μπορεί να το ταΐζει μέχρι να απογαλακτιστεί εντελώς. επιμένω σε αυτό επειδή έχει τύχει να χάσω μικρό που έτρωγε μεν μόνο του αλλά το τάιζαν ακόμη και οι γονείς εν μέρη. απλά η ποσότητα που έτρωγε μόνο του δεν ήταν αρκετή για να αναπτυχθεί και εκείνη την εποχή ήμουν άπειρος για να το καταλάβω και να το ταΐσω εγώ.
 
Back
Top