Γενικά Μια βόλτα στον κήπο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vag990
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vag990

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2009
Μηνύματα
227
Πόλη
Πύλος
Αφού κατάφερε να βγει από το κλουβί του για δεύτερη φορά, αποφάσισε να εξερευνήσει λίγο την περιοχή γύρω του. Εμείς ήσυχοι πλέον αφού έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την οικογένειά του, τον αφήσαμε να κάνει την βόλτα του και επέστρεψε στο κλουβί με την γνωστή μέθοδο της πετσέτας...
 

Συνημμένα

  • volta1.webp
    volta1.webp
    50,6 KB · Προβολές: 125
  • volta2.webp
    volta2.webp
    58,7 KB · Προβολές: 118
  • volta3.webp
    volta3.webp
    59,8 KB · Προβολές: 106
  • volta4.webp
    volta4.webp
    33,8 KB · Προβολές: 128
μπραβο βαγγελη! Τελειο! Αλλα πως εισαι σιγουρος οτι δεν φευγη; Κ γω θα ηθελα να το αφησω ετσι στο μεγαλο μας τον κυπο αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα φυγει... Της εχω κοψει τα φτερα αλλα πεταει παλι αρκετα.. Αλλα δεν ξερω το γιατι, αφου ειναι κομενα.. (για κοκατιλ μιλαω)
 
Καταρχάς να πω ότι δεν το άφησα ελεύθερο επίτηδες. Το κλουβί που τα έχω έχει κάτι "περίεργες" ταϊστρες που αν σπρώξεις το καπάκι μπορεί να ανοίξει. Για καναρίνια καρδερίνες και παραδείσια είναι τέλειο, για τα Lovebirds όμως που σκαλίζουν τα πάντα, δεν είναι καλό. Εχω βάλει κάποια λαστιχάκια για να τα συγκρατούν όμως καμιά φορά μου την κάνουν.
Την πρώτη φορά που βγήκε λοιπόν τρομοκρατηθήκαμε, όμως αυτός μετά από μια μικρή εξερεύνηση επέστρεψε στην οροφή του κλουβιού και έψαχνε την είσοδο. Ετσι αυτή την φορά είχα την "άνεση" να βρω την φωτογραφική και να τον απαθανατίσω :)
ΔΕΝ πρέπει να αφήνουμε τα πουλιά ελεύθερα για δοκιμή. ΔΕΝ προκειται να ξαναγυρίσουν σε ποσοστό 99%
Τα Lovebirds είναι γνωστά για το δέσιμο με το σύντροφό τους και έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γυρίσουν στο ταίρι τους (και όχι σε εμάς)
 
Οι φωτογραφιες ειναι τελειες! Μπραβο!
Τα Lovebirds ειναι οι καλυτεροι δραπετες που υπαρχουν στον κοσμο των πτηνων!
Και η αδυναμια τους ειναι οντως οι ταιστρες Βαγγελη:)
Παρακολουθουν την καθε σου κινηση και τσουπ στην πρωτη ευκαιρια!
 
πολλη ωραιες εικονες ετσι και εμενα μια φορα μου ειχαν φυγει 2 καναρινια αλλα μετα απο δεκα λεπτα γυρισαν και τα επιασα ευτυχως...
 
Οι εικονες μιλανε απο μονες τους. Εφοσον ξερεις οτι δεν πρεπει να τα αφηνουμε ξερεις τι πρεπει να κανεις. Παρε συρμα και κλεισε εκεινες τις πορτες.Βαλε εσωτερικες ταιστρες.

Ευχαριστουμε που μοιραστηκες τις φωτογραφιες μαζι μας.
 
Υπεροχο το μικρο τυπακι! Καταπληκτικες φωτογραφιες, καλα τα χρωματα ειναι τελεια. Ουρανιο τοξο!
 
Υπεροχες φωτογραφιες, σαν ψευτικο απο ομορφια το πουλακι!Βρες τροπο να κλεισεις τα καπακια των ταιστρων, το θεωρω πολυ επικινδυνο να βγαινει εξω μονο του!
 
Οντως φανταστικες φωτογραφιες με φανταστικα χρωματα!

Συμφωνω με τους υπολοιπους να φροντισεις να μην ξαναγινει διορθωνοντας το κλουβι. Πολλα ειναι και τα πουλια που εφυγαν χωρις τον συντροφο τους και δεν ξαναγυρισαν.
 
Αφού κατάφερε να βγει από το κλουβί του... Εμείς ήσυχοι πλέον αφού έχουμε ήδη διαπιστώσει... Την βόλτα του και επέστρεψε στο κλουβί με την γνωστή μέθοδο της πετσέτας...
Πολύ όμορφο πουλάκι, ωραίες οι εικόνες απ'την ελευθερία του, τέλεια χρώματα & φωτογραφίες! Όμως στο ψηλό δένδρο που φωτογράφιζες από κάτω πώς θα έφθανε η πετσέτα!? Αν βρισκόταν κοντά πουλιά σίγουρα δε θα τα ακολουθούσε συνεχίζοντας να πετά προς την ελευθερία του; Ευχαριστούμε που τις μοιράσθηκες μαζί μας!
 
Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις περί της ασφάλειας του κλουβιού. Την ίδια ευαισθησία έχω και εγώ για αυτό και ασχολούμαι με τα πουλιά (και όχι μόνο). Αν διαβάσετε το δεύτερο μύνημά μου θα σας λυθούν οι περισσότερες απορίες για το πώς έγινε και τί προτείνω να γίνεται.
Η καθημερινή παρατήρησή των πτηνών μου με έχει οδηγήσει στο να μπορώ να καταλάβω τον χαρακτήρα τους και να προβλέπω τις αντιδράσεις τους, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μας εκπλήσουν καθημερινά. Συνήθως ευχάριστα :)

Φώτη συγνώμη και δημόσια που σε παρεξήγησα.
 
Οντως ειναι πανεμορφος ο ατιμος! Απορω παντως με την ψυχραιμια σου. Τελοσπαντων δεν εχει νοημα να σου πω και εγω τα ιδια. Ειναι ομως κριμα να χαθει ενα πουλακι που μπορει να στολισει ακομη και τα λουλουδια.. Καμια στιγμη δεν ειναι ιδια με την αλλη και το χειροτερο δεν μπορουμε να την γυρισουμε πισω.
 
Back
Top