Αναπαραγωγή Μια ομορφη αναστατωση!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης NassiaGr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

NassiaGr

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2014
Μηνύματα
139
Πόλη
Αθήνα
καλημερα!

η καναρα μου το πρωτο αυγο της το εκανε στης 14/4 και ακολουθησαν αλλα πεντε! Εκατσε μονιμα στην φωλια της στο 3ο αυγο 16/4 σηκωνεται και καθεται ο μπαμπας απο οσο εχουμε δει... μονο για νερο και φαι και μετα παλι στη φωλια..

απο χτες 24/4 εχει αρχισει ο αρσενικος και κελαηδαει παλι! Οχι οτι με χαλαει κελαηδαει υπεροχα σημαινει κατι το καλεηδημα του; του απανταει και η μαμα απο την φωλια ειναι υπεροχα! Ομως κελαδηουν γιατι θα σκασουν τα αυγα; η απλα ειναι ευχαριστημενα;

λογικα 14 μερες απο της 16/4 δεν πρεπει να μετρησω;
 
απο την Τριτη 29 και μετα θα αρχισουν να σκανε μικρα-Τριτη με Τεταρτη τα 3 πρωτα και αντιστοιχα μετα τα επομενα 1 καθε μερα.. Κελαηδανε τα αρσενικα σε ολα τα σταδια αναλογα, πυρωμενα ειναι, ευχαριστημενα κλπ διαφοροι οι λογοι
 
😀 ειναι απιθανη αισθηση... Δεν ξερω ειμαι και πρωταρα στα πουλια εχω τρελλαθει σημερα ειδικα ειχα και ρεπο... ασε εχω παθει πλακα!

μπορει να εχει πυρωσει παλι ο αρσενικος;
 
απο τη στιγμη που ξεκινανε τις γεννες κι επειτα πυρωμενα ειναι, για αυτο και κανουν απανωτες γεννες, αρκει να μην το παρακανουν οι αρσενικοι και ενοχλουν τη θηλυκια και τη φωλια-αυγα.
 
Αν ο αρσενικος δεν ενοχλει την φωλια τοτε ειναι μια χαρα.. Αυτο που με συμβουλεψαν εδω ειναι να σταματας την αυγοτροφη οταν η θηλυκια καθεται στην φωλια για να μην πυρωσει και σηκωθει απο την φωλια.. Αν το σκεφτεις το κανεις για να μην πυρωσει και αρσενικος ξανα :)..

Εσυ θα περιμενεις τις 13-14 μερες που χρειαζονται για να βγουν τα πουλακια.. Εκει θα μαγευτεις ακομη περισσοτερο.. Πως μεγαλωνουν καθε μερα τα μικρα.. Η συμμετοχη και των δυο γονιων. Ειναι πολυ ωραιο.
 
σταναχωρημενη σημερα!

γυρισα απο βαρδια σημερα το πρωι σπιτι... και βρηκα.. Τα 2 απο τα 6 αυγα που ειχε κανει εκτος φωλιας... Θεωρητικα απο αυριο πρεπει να αρχισουν να σκανε... στο σπιτι δεν ηταν κανεις ο γιος μου στην μαμα μου γιατι λογο της βαρδιας δεν θα τον πηγαινα εγω σχολειο μονο ο αντρας μου που δεν ασχοληθηκε καθολου... λετε να τα πεταξε γιατι ηταν ασπορα; ... εχω σκασει... κατα τα αλλα τους βρηκα με τον αρσενικο να κελαδαει και την καναρα να καθεται στα αυγα της κανονικα...

πειτε ιδεες σκεψεις... Οτι ειναι γινει θα γινει απλα εχω στεναχωρηθει...
 
τι ειχαν μεσα τα αυγα;αν δεν ειδες πουθενα ανεπτυγμενα εμβρυα, προφανως ασπορα ηταν. Ναι, απο αυριο περιμενεις τις πρωτες αφιξεις..
 
Μην απελπήζεσαι, υπομονή κάποιο από αυτά θα έχει πουλάκια μέσα, είμαι σύγουρος ότι οι κόποι σου θα ανταμοιφθούν 🙂
 
καντε τα 3 απο τα εξη... Τι κριμα!

παντως και τα 3 ηταν ασπορα παλι καλα!
 
Τώρα πόσα αυγά περιμένεις να εκκωλαφθούν ακόμη Νάσσια; Αλλα 3?
 
απο αυριο περιμενω ... λες να κανει ξεκαθαρισμα για να εχει χορο μεσα στην φωλια;
 
δεν ξέρω, είμαι άσχετος με καναρίνια ☹.. όμως κάποια πουλιά τουλάχιστον στην φύση το κάνουν. Γιατί τότε να μην το κάνει και το δικό σουΝα μας κρατάς ενήμερους :)
 
συνηθως το ξεκαθαρισμα το κανουν αρκετα νωριτερα κι οχι τοσο κοντα στην εκκολαψη κι οχι ολες οι καναρες, γιατι αν το καναν ολες.. Ποιος ο λογος της ωοσκοπησης αφου οι ιδιες θα πετουσαν τα ασπορα εκτος(βεβαια η ωοσκοπηση γινεται οποτε θελουμε και για να βλεπουμε αν τα ενσπορα μεγαλωνουν κανονικα)
 
καταλαβα! αρα μπορει να επεξε κατι αλλο λες; Παντως και τα 3 αυγα ηταν ασπορα τα 2 ειχαν κροκο μεσα τους το 3ο ειχε μονο ζουμι...

οτι ειναι θα δειξει... απο την αλλη ωοσκοπηση την φοβηθηκα να την κανω και ετσι τους τα ειχα αφησει ολα... και οτι γινει...

ευχαριστω παντως!
 
δεν εχει σημασια αφου δεν ειχαν πουλακι, απλα τι γινεται συνηθως ανεφερα.λογικα ασπορα ηταν απλα τωρα τα πεταξε, καλη τυχη με τα αλλα 3!
 
Back
Top