Αναπαραγωγή Μικρά αυγά απο γκλόστερ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με μια γκλοστερ θηλυκια που εχω μου εχει γεννησει 4 αυγα αλλα ειναι πολυ μικρα σε μεγεθος γινετε να αναπτυχθη κανονικα ο νεοσσος μεσα σε αυτο το μικρο αυγουλακι και μετα αμα βγει το μωρο να γινει ενα κανονικο γκλοστερ σε σωμα και να μην ειναι μικροσωμο; Μπορω να βαλω και φωτο αμα θελετε για να σιγκρινετε και να μου πειτε.
 
Αρη απο τα λιγα που εχω αρχισει και μαθαινω για τα γκλοστερ ειναι οτι στα στανταρ τους ειναι να προσπαθουμε να τα διατηρουμε μικροσωμα και το τελειο ειναι οχι πανω απο 11 ποντους κατι δυσκολο βεβαια. Το μεγεθος του αυγου δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο να ειναι αρκετα μικρο παντως. Ο Dimitris παντως που συμμετεχει στο παρον φορουμ ειναι εκτροφεας του ειδους με μεγαλη εμπειρια και αν δει το ποστ σιγουρα θα σε διαφωτισει! Γνωμη μου ειναι ετσι κι αλλιως παντως τα αυγουλακια αν δεν ειναι ασπορα να μην τα πειραξεις.
 
τα αυγουλακια αν και νωρις ακομα πρεπει να ειναι σπορομενα εχω δει τον αρσενικο να βατευει αρκετες φορες την θηλυκια.
 
Αισθητή διαφορά δεν υπάρχει στο μέγεθος των αυγών των gloster σε σχέση με τα κοινά καναρίνια. Αν θες βάλε και μια φωτογραφία για σύγκριση (Αν έχεις αυγά από άλλες γέννες βάλε ένα δίπλα από το μικρό για να δούμε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά).
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
ειναι ολα μικρα τα αυγα εχω αυγα απο αλλη θηλυκια γκλοστερ που ηταν κλουβια και τα εχω κρατησει σε λιγο θα ανεβασω και τις φωτο για να συγκρινετε.
 
να και οι φωτο που σας ειχα πει

[x]
 

Συνημμένα

  • picture059.webp
    picture059.webp
    1,6 KB · Προβολές: 118
εχω και εγω μια καναρα γκλοστερ που γενναει πολυ μικρα αυγα. Τα πουλακια εκκολαπτονται αλλα ειναι τοσο αδυναμα που πεθαινουν τις πρωτες μερες της ζωης τους. Δοκιμασα να τα βαλω σε παραμανα που ξερω οτι ειναι εξαιρετικη στο ταισμα αλλα παλι δεν τα καταφεραν. Ελπιζω τα δικα σου να τα καταφερουν
 
Αρη το μεγεθος του αυγου δεν εχει καμια σχεση με το μεγεθος του πουλιου και ουτε με τα στανταρ της καθε ρατσας.
εμενα μια καναρα που εβγαζε μικροτερα αυγα απο τα κανονικα τα μεγαλωνε κανονικα χωρις κανενα προβλημα, τωρα ο φιλος απο την κυπρο μπορει να εχει διαφορετηκο περιστατικο και ειναι σεβαστο.
το ποιο συμαντηκο ειναι οτι το μεγεθος του αυγου δεν εχει σχεσει με το μεγεθος του πουλιου.
το θεμα που με παραξενευει ειναι να βρεις το γιατι σου κανει μικροτερα αυγα και εαν δεν ζησουν το γιατι δεν εζησαν.
το συμαντηκο ειναι οχι να βγαζεις πουλια αλλα να εισαι κοντα στα στανταρ της ρατσας που εκτρεφεις.
τα γκλοστερ αναλογα με την καταγωγη του κριτη που τα κρινει ειναι απο 11 ποντους μεχρι 13.
 
Back
Top