Αναπαραγωγή Μικρά και νέο αυγό απο Κανάρα Τι κανω;

Ιωάννης

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2008
Μηνύματα
24
Πόλη
Λεμεσός
Καλησπέρα σας,

Ενα ζευγάρι (Red) μου έκανε τέσσερα υπέροχα μικρά που χτες άρχισαν να τσιμπολογουν λιγο μήλο και πετουν μέσα στη ζευγαρόστρα, αλλά οι γονείς τα ταίζουν και περισσότερο απ΄ ότι παρατήρησα ο πατέρας. Σήμερα το πρωί ειδα με έκπληξη αυγό στο κουπάκι που έχω την άμμο. Το έβγαλα και της έβαλα ψεύτικο και μια φωλια με νήμα επίσης της έβαλα χώρισμα αφήνοντας τον πατέρα με τα μικρά. Η κανάρα μου φανηκε ανήσυχη αλλα αφού πατησε το νήμα με το βαμβάκι κάθησε μέσα στη φωλια αλλά δεν ειναι η ίδια όπως στη προηγούμενη γέννα. Μπαίνει στη φωλιά καθετε λίγο μετά βγαίνει ταίζει τα μικρά μεσα απο το χώρισμα και παλι πάει βλέπει τη φωλια και κινείτε πέρα δώθε. Τώρα το απόγευμα της έβγαλα το χώρισμα. Αυτή τα ίδια μπαίνει βγαίνει απο τη φωλιά καθετε λίγο μετά εξω ταίζει τα μικρά αλλά και τα τσιμπάει. Τα μικρά πετανε και πάνε και στη φωλιά με το ψεύτικο αυγό. Τι πρέπει να κάνω;. Τώρα την βλέπω κοιμάτε εξω απο τη φωλιά. Στην προηγούμενη γέννα δεν κουνιόταν που λεέι ο λόγος απο τη φωλια και την τάιζε ο κανάρος. Να την κρατήσω με το χώρισμα; Αν ναι καθε πότε πρέπει να βάζω τον κανάρο μαζί της;
 
-Αν την θέλεις αυτήν την γέννα γιατί δεν είχες βάλει φωλιά και κλωστές;
Αν πάλι δεν την θέλεις γιατί κράτησες το αυγό και της έφτιαξες φωλιά;
Δεν καταλαβαίνω πώς το έχεις σκεφτεί. Τώρα το χώρισμα δεν χρειάζεται.
Αν τελικά θα την αφήσεις να συνεχίσει για νέα γέννα, ας μείνει δυό-τρείς μέρες
ακόμα μέσα το αρσενικό.Αν δεν την ενοχλούν τα μικρά δεν υπάρχει κάποιος
ιδιαίτερος λόγος να βάλεις τελικά το χώρισμα. Δεν κάθεται γιατί είναι το πρώτο αυγό.Απο μεθαύριο θα κάθεται στην φωλιά κανονικά.
-Αλήθεια με την πρώτη φωλιά τί έκανες είναι ακόμη μέσα ή την χάλασες;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ειχα αποφασίση αν θα την άφηνα να ξαναγεννήση και τελικά μας πρόλαβε η φύση. Τέλος πάντων θα την αφήσω να κάνει τον κύκλο της και σ αυτή τη γέννα. Την προηγούμενη φωλιά την χάλασα σήμερα που της έβαλα την καινούργια.
 
Αφού έχεις ζευγαρώστρα με χώρισμα μπορείς να κάνεις και το άλλο: Να βάλεις τα μικρά από τη μια πλευρά και τους γονείς από την άλλη. Το αρσενικό θα ταϊζει τα μικρά μέσα από τα κάγκελα και δε θα ενοχλούν και το θηλυκό. Εγώ αυτό κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top