Αναπαραγωγή Μικρά zebra 27 μερών, τα χωρίζουμε;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης artist
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

artist

PB New Member
Εγγραφή
29 Σεπ 2008
Μηνύματα
98
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σήμερα χώρισα τα μικρά από τη θυληκιά. Είναι 27-28 μερών. Τα είδα να τρώνε μόνα τους σποράκια και αυγοτροφή εδώ και 3-4 μέρες και τα χώρισα.

  1. Έβαλα το κλουβί των μικρών δίπλα στων γονιών,έκανα καλά;
  2. Το ένα όποτε πλησίαζε η θυληκιά έκανε κινήσεις σα να ζητάει να τον ταίσει και τον ξαναέβαλα με τους γονείς(μόνο αυτόν). Να τα αφήσω λέτε να κλείσουν μήνα με τους γονείς;Να τα ξαναβάλω όλα με τους γονείς;
 
Καλα εκανες και εβαλες τα κλουβια διπλα διπλα με τους γονεις ωστε να βλεπονται.

Ειναι φυσιολογικο να ζητανε τροφη απο τους γονεις. Οσο μπορουν θα το κανουν.Απο την στιγμη ομως που εισαι σιγουρη οτι τρωνε απο μονα τους δεν χρειαζεται να τα χεις με τους γονεις. Τα χωριζεις και αν θες αφηνεις την φωλια στους γονεις ωστε να προχωρησουν σε επομενη γεννα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: artist
Νίκο καταρχήν μην τα βγάζεις και τα βάζεις συνέχεια. Αν είναι κολλητά τα κλουβιά και μπορούν οι γονείς να ταΐσουν μέσα από τα κάγκελα καλώς τα έβαλες έτσι. Σε αντίθετη περίπτωση που απλά βλέπονται και δεν μπορούν να ταϊστούν είναι καλύτερα να μην βλέπουν τους γονείς. Όταν τους βλέπουν επικεντρώνονται στο να ζητούν τροφή αντί να προσπαθούν να φάνε μόνα τους. Αν τα είδες όλα να τρώνε θα τα καταφέρουν. Έχε τους αυγοτροφή και ιταλικό κεχρί (το τσαμπάκι για τα εξωτικά) καθώς είναι πιο εύκολα στο φάγωμα για τα μικρά. Το μικρό αν το ταΐζουν τώρα που το έβαλες μέσα άστο εκεί μέχρι να το διώξουν. Γενικά είναι καλύτερα να τα χωρίζουμε όταν πλέον δεν ταΐζονται καθόλου από τους γονείς εκτός και αν δημιουργηθούν προβλήματα (πχ. επιθετικότητα αρσενικού)
 
  • Like
Αντιδράσεις: artist
Back
Top