Γενικά Μικρή και χαριτωμένη budgieνα!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης frozed
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

frozed

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2011
Μηνύματα
74
Καλησπέρα σας!

Όπως είχα αναφέρει τελικά ο Piou δεν τα κατάφερε να επιβιώσει μετά απο αρκετή προσπάθεια δικής του και δικής μου..

Πλέον έχουν περάσει 20 μέρες σχεδόν και δε μπορούσα να αφήσω μόνο του τον Riko, ο οποίος είναι μικρός (κοντά 1 έτους +) και συνυπήρξε με τον Piou μόλις για 8 μήνες.

Λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα προχώρησα στην απόκτηση μιας νέας μικρής ούτε ενός έτους παπαγαλίτσας. Την ονομάσαμε Grace και είναι καλή και χαριτωμένη! Περίεργη για τον νέο της περίγυρο και πλέον αρκετά προσαρμοσμένη ΚΑΙ στο νέο της σπιτάκι.

Αφού τα είχα τα πουλάκια χωριστά για 10-12 ημέρες, έβλεπα πως επικοινωνούσαν με το κελάηδημά τους. Την έβαλα στο κλουβί (ώντας καθαρό και πλυμένο ήδη απο την επόμενη μέρα της απώλειας) με το διαχωριστικό! Ο Rico αφού έχουν περάσει αρκετές μέρες χωρίς να έχει παρουσιάσει σύμπτωμα ασθένειας και αφου του χορήγησα 2 ακόμη μέρες μετά την απώλεια του Piou, αντιβίωση, έδειχνε και δείχνει υγιέστατος!

Ο Riko την υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και χαρά... Πηγαινε συνεχώς στο διαχωριστικό και άπλωνε το ποδαρακι του για να το βγάλει και να κάνει επίσκεψη! Πλησιασε και η Grace και έδειχνε να δένεται αυτομάτως μαζί του!

Τα Θεοφάνεια έβγαλα το διαχωριστικό και πλέον ο Riko είναι ο προστάτης της Grace! Της δείχνει τα "κατατόπια" του κλουβιού! Την ξύλινη σκάλα, τις πλαστικές κούνιες, και την σκουντάει να φάει απο το σουπιοκόκαλο.. Εκείνη ακολουθεί κατα πόδας, και έχουν γίνει ένα...

Φιλιά, ξυσιμο και ύπνος στην ίδια κούνια είναι εικόνες που βλέπω (το τελευταό μάλιστα πρώτη φορά) και με κάνουν ξανά να χαίρομαι! (Είναι περίεργο να κάνεις πρωτοχρονιά και να συνειδητοποιείς οτι την προηγούμενη υπήρχαν στο κλουβί δυο διαφορετικά πουλάκια, χρόνια μαζί...)

Πλέον σκέφτομαι σοβαρά μιας και η Grace δεν εχει κλείσει έτος όπως μου είπαν, μολις βγει ο χειμώνας να τους πάρω φωλίτσα...

Παρακάτω βάζω 2 φωτογραφίες τους!

39618677801_7ee8bc48e9_k.webp
 
Πανέμορφα είναι να σου ζήσουν!
Είναι πολύ μικρή η μικρή, άστο για του χρόνου, δεν σε βιάζει κάτι για την αναπαραγωγή. Φρόντισέ τα σωστά να ζήσουν καλά και πολύ και θα έχεις ευκαιρίες για αναπαραγωγή.
Τι διαστάσεις έχει το κλουβί; Γιατί θέλεις να πάρεις το ίδιο; Μου φαίνεται κάπως μικρό στο μήκος.
 
μμμμ ωραίο το κορίτσι σου Ρίκο! Μπράβο σου που το φροντίζεις και το μαθαίνεις το νέο του σπιτάκι!

το δεύτερο κλουβί που σου προτίνει ο Ζάχος νομίζω είναι πιο καλή επιλογή.
έχω την εντύπωση,ότι είναι καλύτερη κατασκευή από αυτό που έχεις τώρα. (έχω ίδια για τα καναρίνια και βλέπω ότι το χρώμα φεύγει πιο εύκολα, πράγμα που το κάνει ακατάλληλο για πουλάκια που χρησιμοποιούν το ραμφάκι τους συνέχεια στα κάγκελα.άλλωστε η τιμή τους είναι πολύ κοντά,ώστε να το προτιμήσεις)
 
Καλησπέρα και πάλι!

Λίγες μέρες πρίν έκανα αγορά νέας ζευγαρώστρας (την 1η του zack27 ) και πλέον είναι αισθητή η διαφορά στα budgies μου... Φτερουγίζουν απο γωνιά σε γωνιά (και όχι μόνο) και νιώθω οτι το χαίρονται!

Σήμερα τους έβαλα κεχρι και έγινε πάρτι...

Εδώ μερικές φωτογραφίες απο την ζευγαρώστρα και το νεαρό ζευγαράκι μου που τρώει ό,τι απέμεινε!

Riko
01.jpg

Grace
39780640155_c0442c39c5_o.jpg

"Δώσε μου και μένα λίγο!"
03.jpg

Τίποτα δεν άφησες
04.jpg
 

Συνημμένα

  • 02.webp
    02.webp
    42,3 KB · Προβολές: 0
  • 05.webp
    05.webp
    108,6 KB · Προβολές: 0
  • 06.webp
    06.webp
    88,1 KB · Προβολές: 0
Καλώς το δέχθηκες το κορίτσι σου, έστω και με καθυστέρηση! Να την χαίρεσαι και να σου ζήσει πολλά πολλά χρόνια! Είναι φανταστικό και πεντάμορφο το ζευγαράκι σου! Και οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές που τονίζουν πολύ τα υπέροχα χρώματα τους! Μπράβο σας!
 
Να χαίρεσαι τα κουκλάκια σου. Είναι πανέμορφα. Ελπίζω να βλέπουμε συχνά τις "ιστορίες" σας όπως παραπάνω.

Το θλιμμένο βλέμμα του αρσενικού που άφησε για μια στιγμή το βλέμμα απ' τη σοκολάτα και ξαναγυρνώντας είδε μόνο χαρτιά :D
 
Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά!

Μετά το κεχρί, το μενού εχτες είχε λίγη μπανάνα! Διστακτικά στην αρχή αλλά οταν γύρισα απ τη δουλειά βρηκα τον τοίχο γεμάτο κομματακια! Αρα την τιμησαν. Σήμερα λοιπόν μιας και είχα ρεπό, καθαρισα το κλουβί και ψεκασα και για ψείρες κλπ μιας και πλέον σε καθημερινή βάση βγαίνουν να πάρουν τον αέρα τους στην βεράντα!

Ηθελα να αναφέρω και το παρακάτω.. Μια μέρα που μίλαγα στα... σπλάχνα μου, χτυπούσα το κουδουνάκι που κρέμεται στο κλουβί και ο Ρικο έκανε ένα διαφορετικό ήχο από τους συνηθισμένους... Φούσκωσε το λαιμό του και ήταν λες και ήταν έτοιμος να ψελλίσει κάτι...

Από τότε του το κανω συχνά πυκνά και θέλω να προσπαθήσουμε μήπως πει κάποια λεξουλα με τον καιρό, καθόσον ξερούμε τα budgie και ιδιως τα αρσενικά έχουν πλούσιο λεξιλόγιο..

Υπάρχουν μέλη που έχουν καταφέρει να εκπαιδευσουν τα budgie τούς να μιλήσουν;
 
Υπάρχουν μέλη που έχουν καταφέρει να εκπαιδευσουν τα budgie τούς να μιλήσουν;
Νομίζω η Αλεκομανα
μιας και πλέον σε καθημερινή βάση βγαίνουν να πάρουν τον αέρα τους στην βεράντα!
Φαντάζομαι υπό συνεχή επίβλεψη ή μέσα σε προστατευτικό για τα αρπακτικά, έτσι δεν είναι;
 
Υπό συνεχή επίβλεψη αν και δεν εχω αντιληφθεί ποτέ ιδιως στα στενα του Παγκρατιου κάτι επίφοβο!

Με το σούρουπο τα βάζουμε μέσα!

Θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα για το θέμα ομιλιας στα budgies!
 
Υπό συνεχή επίβλεψη αν και δεν εχω αντιληφθεί ποτέ ιδιως στα στενα του Παγκρατιου κάτι επίφοβο!
Είναι παντού επίφοβο, ακόμα και στα στενά του Παγκρατίου - ένα απλό κύλισμα στον αέρα είναι για ένα αρπακτικό. Έχε το νου σου ή φτιάξε μια απλή εξωτερική κατασκευή για να είσαι ήσυχος και να μην χρειάζεται να βρίσκεσαι συνέχεια εκεί.
 
Καλησπερα! Κουκλακια τα μωρακια:D.
Υπαρχει αρθρο αποτι θυμαμαι με τον τροπο διδασκαλιας για να μιλησουν. Καθε μερα συγκεκριμενη ωρα για συγκεκριμενη ωρα να τους μιλας. Να σου πω την αληθεια δεν εκανα τιποτα απο αυτα, μονο στις αρχες για να με συνηθισει πιο πολυ. Τωρα απλα του "απευθυνομαι" καλημερα το πρωι καληνυχτα ωρα για νανι το απογευμα γεια σου οταν φευγω. Και οταν τον πιανουν οι γλυκες και χουζουρευει πανω μου του λεω διαφορα και με κοιταει με προσοχη😛.
Στις 10 φορες που καποιος φευγει απο το σπιτι-ανοιγει την εξωπορτα ο Μαικλ λεει γεια σου! Εδω ενα μικρο δειγμα καθως μολι καταλαβει καμερα σταματαει

Οσο γι αυτο που ειπες με το κουδουνακι υποψιαζομαι πως προσπαθει να μιμηθει τον ηχο. Ο δικος μου κανει τον ηχο της φωτογραφικης.
Καλη υπομονη και ουσιαστικη ενασχοληση θελει σε ολα
https://community.petbirds.gr/threads/Το-παπαγαλάκι-των-10-€-μιλάει.26026/page-3#post-357492
 
Τρομερός ο Μάικλ!)

Το πιστεύω και εγώ πως άμα προσπαθήσουμε θα τα καταφέρουμε! Είναι και πολύλογας αυτός και μικρούλης σχετικά!

Αν υπάρχουν εξελίξεις θα ενημερώσω!
 
Back
Top