Ασθένειες Μικρός άσπρος όγκος κάτω από την ουρά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης weros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

weros

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2014
Μηνύματα
1
Καλημέρα σ’ όλους!

Λοιπόν, εγώ εκτρέφω καναρίνια. Έχω 4 καναρίνια στο ίδιο μεγάλο κλουβί με διαχωριστικό, 2 και 2. Είναι ζευγάρια. Η θέση του κλουβιού είναι στη σκάλα (κλιμακοστάσιο) ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζέστη. Η διατροφή τους είναι μείγμα σπόρων χύμα από το petshop, κιτρινη βιταμίνη, αυγό και φύλλα μαρουλιού όταν έχω.

Έβλεπα από καιρό το ένα μου θηλυκό καναρίνι( το έχω 3 χρόνια κι έχει ξαναζευγαρώσει με επιτυχία, αυτή είναι 2η φορά φέτος) να προσπαθεί να φτιάξει φωλιά. Του έβαλα τα απαραίτητα και την έφτιαξε. Μετά από 2-3 μέρες που την έφτιαξε, χωρίς να έχει κάνει κάποιο αυγό, παρατήρησα ότι είχε πρόβλημα στην αμάρα του, έκανε κινήσεις σαν να θέλει να αποβάλει κάτι και είχε και μια μικρή αστάθεια. Οι κουτσουλιές του ήταν ασπριδερές. Κανένα άλλο εξωτερικό χαρακτηριστικό που να σε κάνει να ανησυχείς. Το πήγα σε κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι φλεγμονή και μου έδωσε το φάρμακο BAYTRILκαι μου είπε να διαλύω 1ml φαρμάκου σε 1L νερού καθημερινά για 6 ημέρες. Σήμερα είναι η 7η μέρα, το καναρίνι κουτσουλάει ευκολότερα από τότε με κανονικές κουτσουλιές, κλλά έχει την αστάθεια καθώς και έναν άσπριδερό όγκο στην αμάρα. Φωτογραφία εδώ:

DSC_0041.webp

Τρώει, πίνει κανονικά και κάθεται στη φωλιά του χωρίς να έχει αυγά.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, πτηνίατρος στα Χανιά δεν υπάρχει κι οι περισσότεροι κτηνίατροι δεν δέχονται καναρίνια, μόνο γατάκια και σκυλάκια.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
 
Ολόκληρο σύλλογο και μάλιστα με εξαιρετικούς εκτροφείς έχετε στα Χανιά. Ισως βρείς και κάποιον κοντά σου που να μπορεί να ρίξει μια ματιά στο πουλάκι. Facebook
 
Πρώτον, το καλύτερο για τα πουλάκια σου και την υγεία τους είναι η συσκευασμένη τροφή και όχι η χύμα.. Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας;
Δεύτερον, η κίτρινη χύμα "βιταμίνη" που πουλάνε στα πετ σοπ μόνο βιταμίνη δεν είναι και μόνο λίπος προσφέρει στα πουλιά μας... Καλό θα ήταν να μην τους τη ξαναδώσεις. Το βραστό αυγό είναι υπεραρκετό! Επίσης, τα φύλλα μαρουλιού έχουν πολλά φυτοφάρμακα, γεγονός που τα καθιστά επικίνδυνα και δεν προσφέρουν και τόσα πολλά. Χίλιες φορές να δίνεις μπρόκολο, κουνουπίδι, ραδίκια, μήλο και αντίδια.

Μπράβο σου που το πήγες στον κτηνίατρο και δεν το άφησες στην τύχη του, αλλά από την στιγμή που είναι άρρωστο και μάλιστα παίρνει και αντιβίωση το χωρίζουμε αμέσως από το αρσενικό (γιατί υπάρχει κίνδυνος να είναι κάτι κολλητικό) και δεν το βάζουμε για αναπαραγωγή! Καναρίνια που ασθενούν δε ζευγαρώνουν... Άσε που με την αντιβίωση(και ειδικά η Baytril που είναι μια πολύ ισχυρή αντιβίωση) δε ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει στα αυγά. Οπότε εγώ σου προτείνω να την βάλεις σε ένα ζεστό μέρος σε ατομικό κλουβάκι μακριά από τα υπόλοιπα.

Από ασθένειες δε ξέρω πολλά αλλά από τη φώτο δεν μου φαίνεται για όγκος αλλά για λίπος... Αλλά η αστάθεια είναι ένα πολύ σοβαρό σύμπτωμα... Εύχομαι περαστικά!
 
Back
Top