Αναπαραγωγή Μικρό από εκεί που δεν το περίμενα

xrhstos220

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2016
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Καταρχήν έχω ένα ζευγάρι κόκκινα Και και τα είχα ζευγάρι. Το θηλυκό μια έφτιαχνε την φωλιά και μια την χαλούσε. Όταν την τελειωσε έκανε 1 αυγο την άλλη μέρα. Την επόμενη τίποτα. Την άλλη μέρα έκανε αυγό και της επόμενες μέρες έκανε άλλα τέσσερα. Έχει συνολικά 6 αυγά. Τα έκανα 3 φορές ωοσκοπηση και είδα ότι ήταν ασπορα. Πήρα τον αρσενικό Γιατί ήθελα να τον ζευγαρωσω με άλλη καναρα. Σκέφτηκα από την θηλικια με τα αυγά να τα αφαιρέσω αλλά μετά σκευτικα να της υ αφήσω μέχρι να περάσουν 15 μέρες. Σήμερα είδα στην φωλιά 1 μικρό. Ευτυχώς δεν τα πέταξε.
 
Καλημέρα Χρήστο. Να σου ζήσει το πουλάκι. Πολύ τυχερό είναι που δεν πετάχτηκε μετά από την τρίτη ωοσκοπηση.
Ευτυχώς που σκέφτηκες να τα κράτησης.
Μερικά περιστατικά μας γεμίζουν εμπειρίες και συμπεράσματα όπως είπε και ο κ. Γιαννης.
Με το καλό να το δεις και στο κλαρί.
 
Υπάρχει άφθονο υλικό για σωστή ωοσκόπηση. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον τρόπο και τον χρόνο επανάληψης αν θέλουμε να έχουμε μια σωστή διαχείρηση.
Υ. Γ Η αντικατάσταση των αυγών με ομοιώματα βοηθάει ακόμα και σ'αυτόν τον τομέα.
 
Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας. Δεν το κρύβω ότι έχω αρκετά πουλιά που ξεχνάω τι είχα σκοπό να κανω στο καθε ένα. Γι'αυτό μάλλον δεν τα πέταξα. Αν και είχα άλλο σκοπό. Έλεγα να αφήσω την θηλικια με τα αυγα ώστε να έχω τον χρόνο να ζευγαρωσει ο αρσενικός με την άλλη θηλικια. Αν και αυτή η θηλυκια χθες έφτιαξε φωλιά. Περιμένω και από αυτήν αυγά. Το αρσενικό να το βάλω μέσα στο κλουβί με το μικρό και τη μαμα;
 
Back
Top