Φροντίδα Μικρό περιστέρι στο μπαλκόνι μου

Alex.Kara

PB New Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα, μπήκα στο forum για να ζητήσω βοήθεια.
Ένα μικρό περιστέρι εμφανίστηκε στο μπαλκόνι μου χθες το απόγευμα - δε ξέρω πως. Δε νομίζω να έπεσε από πουθενά. Γενικά ο ακάλυπτος εδώ (ανάμεσα στις πολυκατοικίες του τετραγώνου) έχει πάρα πολλά περιστέρια. Πάντως αυτό είναι μικρό και δε μπορεί να πετάξει. Σκέφτηκα μήπως το άφησαν εδώ οι γονείς του για λίγο και ξαναγυρίσουν, αλλά μέχρι τώρα δε φάνηκαν.

Το καημένο στέκεται όλη την ώρα και φωνάζει. Δε περπατάει πολύ και καμιά φορά κουρνιάζει. Σήμερα το πρωί φαίνεται κάπως πιο ζωηρό (ίσως λιγότερο φοβισμένο; ) - περπατάει πιο πολύ, κουνάει λίγο τα φτερά του.
Του έβαλα χθες σε ένα κυπελάκι νερό και έριξα μερικά ψίχουλα αλλά δε τους έδωσε καν σημασία. Τα ψίχουλα μάλιστα ήρθε και τα 'φαγε ένα άλλο περιστέρι. Πως να το ταΐσω; Οι γονείς του λέτε να έρθουν να το πάρουν; Δε ξέρω αν θα ήθελα και αν θα μπορούσα να το φροντίσω εγώ μέχρι να μεγαλώσει. Έχω αγχωθεί λίγο τώρα.. Δε ξέρω τίποτα από πουλιά..

Α, και κάτι ακόμα. Στο σβέρκο του μέχρι και ανάμεσα στις φτερούγες του είναι "γυμνό", δεν έχει φτερά ή πούπουλα, και έχει και κάτι σαν κίτρινες τρίχες στο κεφάλι, στο λαιμό και στο στήθος. Είναι φυσιολογικό;

Και κάτι τελευταίο. Το μπαλκόνι μου το χτυπάει ο ήλιος μερικές ώρες το μεσημέρι. Φοβάμαι μήπως ψηθεί το καημένο, και δεν έχει καμιά σκιά να κρυφτεί. Να του φτιάξω κάτι ή δεν πειράζει αν είναι στον ήλιο;
 
το πουλακι σου ειναι μικρο! τα πουπυολα στο κεφαλακι του ειναι μωρουδιστικα και θα πεσουν! Μαλλον εκανε τις πρωτες του πτησεις και επεσε... Πρεπει να το ταϊσεις εσυ γιατι αλλιως θα πεθανει δνε εχει μαθει να τρωει μονο του! Προσεξε μην ειναι και αρρωστο.. εχε το σε ενα κουτακι για προστασια και προς θεου φυσικα να το βγαλεις απο τον ηλιο!

δες εδω τι τα ταϊζα εγω:
https://community.petbirds.gr/threads/Ζητώ-βοήθεια-για-μικρά-περιστεράκια.15573/
και αυτο:
https://community.petbirds.gr/threads/Μωρό-περιστεράκι-ή-δεκαοχτουράκι.16024/

αν δεν θελεις να το αναλαβεις μπορεις να το πας στο ΑΝΙΜΑ στηνΚαλλιθεα! Εκει θα το φροντισουνε σιγουρα!
www.wild-anima.gr
 
Λοιπόν, του έριξα νερό με σήριγγα. Στην αρχή φοβήθηκε αλλά μετά του άρεσε και ζητούσε κι άλλο. Του έφτιαξα και ένα πρόχειρο σκιερό μέρος (έβαλα μια απλώστρα για ρούχα πλάγια στον τοίχο και από πάνω μια πετσέτα και κάνει γωνία με τον άλλο τοίχο). Μετά πήγα λίγο μέσα στο σπίτι και όταν γύρισα να τσεκάρω, είδα ένα μεγάλο περιστέρι που του έκανε κάτι στο στόμα του μικρού.. μάλλον θα ήταν η μητέρα του που το τάιζε, τι άλλο θα μπορούσε; Οπότε είναι αισιόδοξο το μέλλον;
 
ναι μπορει να ηταν καποιο απο τους γονεις του! Παρακολουθησε αντιδρασεις και τι κανουνε χωρις να το τρομαξεις και να φυγει! Οταν το δεις και φυγει μονο του το μεγαλο πιασε το μικρουλη περιστερακι στο λαιμο του να δεις αν εχει φαει αν ειναι φουσκομενο και γεματο εχει φαγητο και το ταϊζει αν δεν εχει τοτε μαλλον πρεπει να το βοηθησεις λιγο.. εγω θα σου προτινα αφου μαλλον ηρθε η μαμα του να του βαζεις ενα μπολακι φαγητο για τους γονεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: LEOPAS
Alex.Kara, νομίζω ότι αφού δεν έχεις καμία προηγούμενη εμπειρία από την ανατροφή νεοσσών περιστεριών, θα πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα είτε με την ΑΝΙΜΑ είτε με το ΕΚΠΑΖ για να σου πουν τι πρέπει να κάνεις έως ότου το παραλάβουν. Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο για τη ζωή του μικρού να προσπαθήσεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Τηλεφώνησε άμεσα για να το βοηθήσεις.
 
Μπράβο Άλεξ, μακάρι να ήταν κάποιος απ'τους γονείς του, το εντόπισαν & το φροντίζουν! Όμως αν είναι πολύ μικρό ή ανήμπορο να πετάξει, χρειάζεται και προσοχή, μήπως το αντιληφθούν αρπακτικά! Αφού... Διάλεξε το μπαλκόνι σου, ρίξε μια ματιά στα παρόμοια άρθρα του φόρουμ! (Δεν είχα δει την απάντηση από Stavros)
 
Ωραία, λοιπόν.. Πήρα στο ΕΚΠΑΖ και μου είπαν ότι αφού ήρθε ο γονιός δε χρειάζεται να κάνω εγώ τίποτα, απλά να το παρακολουθώ, και πως είναι ίσως θέμα ημερών να πετάξει και να φύγει. Φαίνεται πάντως να είναι καλά.. κάθεται στη σκιά, δε φαίνεται πολύ φοβισμένο, ούτε φωνάζει, και νερό που πήγα να του δώσω δε το δεχόταν και πολύ. Σας ευχαριστώ κι εσάς για τη βοήθειά σας! Αν χρειαστεί θα επικοινωνήσω ξανά!
 
Εκανες πολυ καλα! Οι συμβουλες που σου εδωσε η Μαριλενα ειναι πολυ σωστες.
Ειναι σιγουρα οι πρωτες του πτησεις. Ξεκινουν τις προσπαθειες για να πεταξουν πριν καλα καλα αρχισουν να τρωνε μονα τους, κι αυτο γιατι κυνηγουν τους γονεις τους για να τα ταισουν.
Βαζε φαι και νερο για τους γονεις του και σε μερικες μερες θα φυγει!
 
Back
Top