Φροντίδα Μιλάει ευκολότερα όταν βγαίνει από το κλουβί του καθημερινά;

Hadjicostas

Πρώην ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ
Εγγραφή
3 Νοε 2008
Μηνύματα
234
Πόλη
Λάρνακα
Είναι ευκολότερο για ένα παραγάλο να μιλήσει όταν βγαίνει από το κλουβί του καθημερινά :); ( African Grey..macaw )
 
Μπορεί να παίζει κι αυτό ρόλο, αλλά σημαντικότερο ρόλο παίζει το πόσο συχνά και καθαρά του επαναλαμβάνεις τις λέξεις για να τις αποστηθίσει. :)
 
Κωστα εγω νομιζω οτι μαθαινει καλυτερα οταν ειναι μεσα στο κλουβι, γιατι ειναι πιο συγκεντρωμενος. Εξω παιζει. Αλλα σημασια εχει να του επαναλαμβανεις πολλες φορες την φραση, η τον σκοπο που θελεις να μαθει.
 
Aν θελεις να τον βοηθησεις να μαθει, φτιαξε ενα mp3 στον υπολογιστη σου, με το μικροφωνο σου λεγοντας μια φραση κ μετα βαλτο σε επαναληψη για καποια ωρα, ωστε να το ακουει συνεχομενα.
 
Του έχω ηχογραφημένο μήνυμα στο κινητό που το βάζω συνέχεια.. Του έχω ένα με ομιλία και ένα με σφυρίγματα.. ( τα σφυρίγματα άρχισε να τα κάνει! ) Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
 
Κωστα μην βιαζεσαι γιατι ο Ντεμης ειναι μικρος ακομη. Μετα τους 10-12 μηνες αρχιζουν να μιλανε.
 
Του έχω ηχογραφημένο μήνυμα στο κινητό που το βάζω συνέχεια.. Του έχω ένα με ομιλία και ένα με σφυρίγματα.. ( τα σφυρίγματα άρχισε να τα κάνει! ) Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
Για να μιλάνε, πρέπει πρώτα να τους μιλάμε, λέξεις με έμφαση, φράσεις κλπ., μετά να τους τραγουδάμε, και τελευταία είναι τα σφυρίγματα που τα κάνουν ούτως ή άλλως! Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να αρκεστεί στην επικοινωνία με σφυρίγματα μαζί μας και να μην προσπαθήσει να... μιλά στη γλώσσα μας!
 
Εχει παρατηρηθει οτι οι παπαγαλοι που πετανε καθημερινα και γυμναζονται και ρυθμιζουν ετσι πιο σωστα την αναπνοη τους και τη λειτουργια των πνευμονων τους ως πουλια τοτε αυτο τους βοηθαει και στην ομιλια. Το ειχα διαβασει σε ενα αρθρο της Joannie Doss μιας κυριας που εχει ασχοληθει πολλα χρονια με τους παπαγαλους αμαζονιου. Φανταζομαι βεβαια πως τα οργανικα γνωρισματα ισχυουν για ολους και οχι μονο για το συγκεκριμενο ειδος. Θα δω αν το χω κρατησει και θα το βαλω σε αυτο το μηνυμα με edit σε περιπτωση που καποιος θα ηθελε να το διαβασει. (ειναι στα αγγλικα) :)

edit: parrothouse.com/Misc.html#Aerobics
 
σίγουρα του μιλάω περισσότερο. Από να του σφυράω . Αλλα στους 10-12 Μήνες θα του μιλάω περισσότερο όπως μου λέτε. Γιατί πιστεύω θα αρχίσει να μιλάει(αισιοδοξώ) !
 
εμένα είναι 21 ετών, αλλα λέει 4-5 λέξεις του μιλαω καθημερινά αλλά δεν βλέπω φως στο τουνελ. καμία ιδεα;
 
Kι'εγώ νομίζω ότι όσο πιό ελεύθερο είναι, εκτός κλουβιού, νοιώθει πιό άνετα και στην ώρα του ή στη θέση που προτιμά, λέει περισσότερα λόγια! Δείχνει τη χαρά του έτσι, μιλώντας και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας, να μιμηθεί την ομιλία μας!
 
Back
Top