Φροντίδα Μιλάνε τα cockatiel;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης KOKATIL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

KOKATIL

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουλ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Οι παπαγάλοι cokcatiel μιλάνε; Μπορουνε να μιλησουν η να αντιγραψουν ηχους; Αν ναι πως;
 
Ναι, μπορούν να μιλήσουν... αλλά μην περιμένεις να μιλήσουν όπως ένας ζακό για παράδειγμα. Όσο πιο μικρό είναι το πουλί σε ηλικία τόσο το καλύτερο.


Αυτό θα το επιτύχεις με το να του λες καθαρά κι αργά τη λέξη που θέλεις να μάθει. Καλό είναι η λέξη να συνδιάζεται με κάτι... όπως, για παράδειγμα, το βράδυ που θα το βάζεις για ύπνο να του λες "καληνύχτα".
 
Τα ενηλικα κοκατιλ μιλανε σπανια, αν το χεις απο μικρο κατι γινεται. Μαθαινουν ομως να σφυριζουν καποιο σκοπο η να αντιγραψουν ηχους. Το αρσενικο μου κοκατιλ εχει μαθει να δινει φιλακια. Εχω ακουσει αλλα να μιμουνται το χτυπημα του τηλεφωνου. Εξαρταται απο το χρονο που θα τους αφιερωσεις.
 
Από τα 5 που πούλησα τα 3 είχαν αρχίσει να μιλανε. Θέλουν χρόνο να ασχοληθείς μαζι τους.
 
ένας φίλος μου εξω από τη Χαλκίδα έχει ένα κίτρινο κοκατιλ τεσσάρων ετών νομίζω, με πορτοκαλί βούλα στο ''μάγουλο'' . Περυσι το καλοκαίρι τον έμαθα να λέει δύο μικρές λέξεις με συνεχή επανάληψη -έμαθε να λέει το όνομα της μίας κόρης "ζέτα" (μάλλον επειδή είναι μικρό το όνομα) της αλλης οσο κι αν προσπαθήσαμε να το μάθουμε να λέει ''βασω'' δεν το είπε ποτέ αλλά έμαθε να λέει "δύο". Το αστείο είναι ότι το συνέδεσε με τα πρόσωπα και μολις τις έβλεπε φώναζε "ζετα, ζέτα, δύο! Πολύ γέλιο ο παπαγαλος

θα βρω φωτο του να ανεβάσω μια απο αυτες τις μέρες...
 
Back
Top