Αναπαραγωγή Μινι Μπορντερ παρατησε τα μικρα

Εγγραφή
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
105
Πόλη
Σπάρτη
Εχω ενα ζευγαρι φαιφ που η καναρα στην δευτερη γεννα εβγαλε δυο μικρα, την 6 μερα που εχω παει να δαχτυλιδωσω τα πουλια ηταν παγωμενα και νομισα οτι ηταν νεκρα. Πηγα να καθαρισω την φωλια και ειδα το ενα μικρο που κουναγε το ενα δαχτυλο στο ποδι του κοιταξα καλυτερα και το αλλο το ιδιο εκανε, τα εβαλα γρηγορα σε μια καναρα που κλωσαγε χωρις βεβαια να εχω πολλες ελπιδες οτι θα ζησουν. Πηγα σημερα στα πουλια και διαπιστωσα οτι ζουν και τα δυο, η μανα τους ειναι μια χαρα και ομως τα πουλια τα αφησε, μηπως δεν πρεπει να την βαλω παλι για κλωσσα.
 
Η κανάρα σου έβγαλε πρώτη φορά μικρά; Η απειρία πολλές φορές εξηγεί τέτοια συμπεριφορά. Αν εξακολουθήσει να το κάνει πάντως και σε άλλες γέννες απλά είναι του χαρακτήρα της. Υπάρχουν κάποιες μάνες που "παθιάζονται" με το κλώσσημα και ακόμη και όταν βγαίνουν τα μικρά δεν σηκώνονται για να ταΐσουν. Βέβαια μπορεί να φταίει και κάτι άλλο όπως να τρόμαξε από κάτι ή να στρεσαρίστικε και να τα παράτησε. Από μία αποτυχία όπως και να έχει δεν μπορείς να καταλάβεις αν το πουλί δεν κάνει για μάνα.
 
Το πουλι αυτο στην πρωτη γεννα(ασπορα) την φωλια της ενω ειχε υλικο την εφτιαξε μιση, την δευτερη φορα εκανε ακριβως το ιδιο με την διαφορα οτι τα αυγα ηταν γονιμα. Ξεχασα το πουλι ειναι πρωταρικο.
 
Back
Top