Ασθένειες Μοιαζει να να μην μπορει να αναπνευσει καλα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης yannis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Γαλάτσι
μιας κ αυριο θα εχω αποτελεσματα απο τον κτηνιατρο, αλλα ανησυχω.

Ηλικία Πουλιού:αν μου ειπε σωστα, τοτε 30 ημερων
Φύλο:δεν ξερω, αλλα εκανε κατι σαν κελαηδημα(προσπαθησε τουλαχιστον:D) υποθετω αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικος, στο δωματιο μου
Θερμοκρασία Χώρου:περιπου 25-μαχ 35(χωρις aircondition δεν εχω)
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 07 ιουλιου
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: οταν αρχισα να το παρατηρω την επομενη μερα
Διατροφή:αυγοτροφη(αυγο βραστο κ μπορει κ λιγη φρυγανια μεσα), μηλο κ σπορους που προσπαθει να φαει(μαρκα σπορων trill)
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: εχει αρκετο λευκο κ ανοιχτο καφε προς πορτοκαλι
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):κανονικη εκτος κ αν το πιασει κ αρχισει να ανοιγει το στομα του κ να κλεινει τα ματια του για λιγα λεπτα
Κινητικότητα:ζωηρο, βγαινει κ εξω κ κανει βολτες(τα παμε καλα, τρωει απο το χερι μου κ γενικα οταν λειπω κ μπαινω στο δωματιο, κανει σαν τρελο να βγει εξω)
Τρέφεται Κανονικά:ναι τρωει του σκασμου:D
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):ειναι ολα φυσιολογικα απλα παρατηρω, οτι μολις το ταισω μετα απο λιγο μοιαζει να να μην μπορει να αναπνευσει καλα, κλεινει τα ματια του, φουσκωνει ανοιγει το στομα του πολυ, γενικα ειναι αδιαθετο λες κ πατας κουμπι☹αφου συνελθει αρχιζει κ ξυνεται εντονα, σαν κατι να το τρωει.
Προηγηθείσα Θεραπεία:οχι
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):δεν εχω αλλα πουλια οποτε οχι
Παρατηρήσεις:ο γιατρος το ειχε πιασει κ μου ειπε πως ξεχωριζει η καρινα, δηλαδη ειναι αδυνατο.
στεναχωριεμαι που ενω ειναι ενα super πουλακι,ξαφνικά το βλεπω να βασανιζεται κ περιμενω πως κ πως να ερθει η δευτερα(αυριο δηλαδη)κ απλα να χρειαζεται ενα φαρμακο για να γινει καλα! Μην μου παθει τιποτα αλλο γιατι ειναι κριμα!

γιαννη καλυτερα ειναι να περιμενουμε την γνωμη του γιατρου που ειναι ποιο σιγουρη μιας και το ειδε απο κοντα.
και αυριο με το καλο μας λες τι σου ειπε.
ποιο σεβαστη ειναι η γνωμη ενος γιατρου που εχει αμεση επαφη με το πουλι και να εισαι σιγουρος οτι ημασται εδω για να σε βοηθαμε αλλα και για να μας βοηθας.

πρεριμενουμε νεα σου (ευχαριστα)

Γιάννη, θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής: Ενημέρωσες τον γιατρό σχετικά με την ηλικία του πουλιού; Πόσο παχύ θα μπορούσε να ήταν ένα πουλάκι 30-40 ημερών;

Τι σου είπε ο γιατρός σχετικά με την αναπνοή του; Το έλεγξε για τυχών παράσιτα- ψείρες;

Σχετικά με φύλο του μάλλον είναι πολύ νωρίς ακόμα να καταλάβεις αν πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό.

Οταν λές κλείνει τα μάτια του για λίγα λεπτά, κυριολεκτείς ή είναι σχήμα λόγου; Εχει για παράδειγμα κλειστά τα μάτια του για 2 συνεχόμενα λεπτά ή για μερικά δεπτερόλεπτα; Η ανάσα του ειναι γρήγορη γενικά ή εφόσον έχει προηγηθέι πέταγμα μέσα στο δωμάτιο; Καταλαβαίνεις οτι απο την ακρίβεια των λεγομένων σου εξαρτώνται πολλά πράγματα...

στον κτηνιατρο ειπα οτι ειναι μικρο, αλλα το ειδε κ αυτος, οσο για παρασιτα οχι δεν εκανε ελεγχο. Απλα τσεκαρε την καρινα κ πηρε δειγμα απο περιτωματα, οπου θα εχουμε κ αποτελεσματα αυριο. Αυτα απο τον γιατρο.

εγω που ολο το σ/κ ειμαι μαζι του, βλεπω τα εξης:

ειναι ζωηρο,τρωει κανονικα κ λαιμαργα μεχρι να χορτασει(οτι εξτρα τροφη του δινω αυγοτροφη κτλ του την δινω στο χερι, για να μην χαλαει εξω με την ζεστη)φροντιζω να τρωει συνεχεια(το εχω διπλα μου στο pc κ το βλεπω να με κοιταει κ να θελει να βγει εξω οταν πεινασει). Ολα καλα μεχρι εδω!

τα ασχημα τωρα:

αφου λοιπον φαει καλα, τοτε παρατηρω το πουλι σαν κατι να παθαινει μετα απο λιγο κ μενει ακινητο. Αλλες φορες φουσκωνει, παντως κ στις 2 περιπτωσεις κλεινει τα ματια του κ αρκετες φορες το εχω δει να κουρνιαζει λες κ ειναι βραδυ. Οχι παντα ομως. Μερικες φορες ανοιγει κ εντονα το στομα του λες κ προκειται να ξεψυχησει☹

αφου ολοκληρωσει αυτο τον κυκλο(φαγητο/αδιαθεσια)τοτε ''πηγαινει τουαλετα''2-3 φορες κ τοτε μονο ζωηρευει παλι μετα απο λιγο! Μου δινει την εντυπωση δηλαδη σαν να ειναι δυσκοιλιο για καποιο διαστημα.

επισης το βλεπω να ξυνεται αρκετες φορες! Στην αρχη νομιζα πως χτενιζεται, αλλα μαλλον κατι το τρωει κ ξυνεται παντου.

αυτα θα τα πω κ αυριο στον γιατρο, μιας κ τα ειδα για περισσοτερο χρονο... Κ ειναι πιο ξεκαθαρη η εικονα που εχω για το πουλι.

πιο αναλυτικος δεν μπορω να γινω:)

ευχαριστω για τον χρονο σας

υ. Γ το ποστ εγινε καθαρα για λογους οτι ειμαι ανυπομονος, αλλα ποιος ξερει, στο μελλον μπορει καποιος να βοηθηθει με τα ιδια συμπτωματα.

Ας δουμε την θα πει ο γιατρος, αλλα ισως να εχει ακαρεα και να του προκαλουν δυσπνια και φαγουρα... Περαστικα του.

τελικα κατι για βακτηριδια μου ειπε ο γιατρος, δεν καταλαβα κ πολυ καλα γιατι ειμουν σκαστος απο την δουλεια:D
εγραψε στο πουλακι amoxil αντιβιωση χορηγηση για 5 μερες κ μετα απο 15 μερες παλι αν χρειαστει. Μου τονισε πως για ενα ενηλικο πουλι δεν ειναι κατι το σοβαρο. Αλλα για ενα νεοσσο θελει προσοχη, επειδη δεν εχει αναπτυξει γερη αμυνα ακομα.
παντως ελπιζει πως δεν θα υπαρξει προβλημα κ ολα θα πανε καλα! Αυτο ελπιζω κ γω!
σημερα πηρε μια ''δοση'' των 0,5 ml στα 100 ml νερο ενεσιμη.

προβληματιζομαι ομως γιατι σημερα οσο το εχω δει μετα την δουλεια δεν ειναι κ πολυ κεφατο, σε σχεση με χθες. Μπορει να φταιει κ η ζεστη... Αντε περαστικα γιατι εχω τρελαθει. Γυριζω σπιτι με αγωνια μπας κ ειναι τεζαμακρια απο μας!

...0,5 ml στα 100ml νερο ενεσιμη; Τι δεν καταλαβαινω... Εχει τοσο κουρκουτιασει το τσερβελο μου απο την ζεστη;Και τα βακτηριδια πως τα διεγνωσε...

- Επειδή έχει σημασία για όλους όσους παρακολουθούν τήν
ερώτησή σου απο την αρχή, να υπάρχει μια απάντηση κατανοητή
για την γνώμη του γιατρού, σε παρακαλώ, μιάς και εσύ
τον πλήρωσες φαντάζομαι για την γνωμάτευσή του αλλά και
για την πρόταση θεραπείας που σου έδωσε,ΡΩΤΗΣΕ τον για την
ακριβή πάθηση του πουλιού. Δεν νομίζω να του κακοφανεί ένα
τηλεφώνημα για ενημέρωση!

- Επειδή έχει σημασία για όλους όσους παρακολουθούν τήν
ερώτησή σου απο την αρχή, να υπάρχει μια απάντηση κατανοητή
για την γνώμη του γιατρού, σε παρακαλώ, μιάς και εσύ
τον πλήρωσες φαντάζομαι για την γνωμάτευσή του αλλά και
για την πρόταση θεραπείας που σου έδωσε,ΡΩΤΗΣΕ τον για την
ακριβή πάθηση του πουλιού. Δεν νομίζω να του κακοφανεί ένα
τηλεφώνημα για ενημέρωση!
Συνφωνώ απόλυτα:)

...0,5 ml στα 100ml νερο ενεσιμη; Τι δεν καταλαβαινω... Εχει τοσο κουρκουτιασει το τσερβελο μου απο την ζεστη;Και τα βακτηριδια πως τα διεγνωσε...

το ενεσιμη το ειπα εγω μιας κ μεσω της συριγγας (0,5 ml η ποσοτητα του φαρμακου) εριξα το φαρμακο στο νερο της ποτιστρας. (100 ml)
ζητω συγνωμη αν μπερδευτηκες.

τα βακτηρια μαλλον ετσι τα ειπε αν δεν κανω λαθος, μου τα εδειξε στην καλλιεργεια που εγινε(εκεινο το στρογγυλο κουτακι που εχει τρια χρωματα μεσα)στο ενα απο τα χρωματα ειχε βγαλει λευκες κουκιδες...

σιγουρα αφου δεν συγκρατησα την ''αρρωστεια'' σαν ορολογια, σας μπερδεψα, αλλα δεν χαθηκε κ ο κοσμος 🙂

να πω την αληθεια ντρεπομαι να παρω κ να ρωτησω τι ειχε!

εσεις δεν εχετε ακουσει κατι παρομοιο;

πχ κολοβακτηριδια κτλ? νοιωθω σαν εξωγηινοςshootout

σιγουρα αφου δεν συγκρατησα την ''αρρωστεια'' σαν ορολογια, σας μπερδεψα, αλλα δεν χαθηκε κ ο κοσμος 🙂

-Αλλά βακτήρια είναι η salmonella ας πούμε,
που βρήσκεται στην τροφή, στο νερό, στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και τα E.coli που είναι η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου, που μερικές φορές και για
κάποιους λόγους πολλαπλασιάζεται υπερβολικά.
Είναι φανερό οτι μια αναφορά στο ΤΙ ΕΙΝΑΙ, είναι απαραίτητη.
-Τώρα όσον αφορά την χορήγηση amoxil,
συγχώραμε αλλά πρώτη φορά το ακούω.Αν ήμουν στην θέση σου,
και χωρίς συζήτηση, θα ρώταγα τον τρόπο που θα δράσει μια αντιβίωση
που προορίζεται για άνθρωπο στο πουλάκι. Ο γιατρός ίσως ξέρει.
Αλλά εσύ και εμείς δεν πρέπει να μάθουμε; 😕
-Βέβαια, δεν χάθηκε και ο κόσμος! 🙂

το amoxil ειναι μια απο της εμπορικες ονομασια της ουσιας αμοξικιλλινη τριυδρικη ανηκει στης ημισυνθετικες πενικιλλινες ευρεος φασματος ευαισθητες στις Β- λακταμασες ειναι δραστικη κατα βακτηριων θετικων και αρνητικων κατα gram που δεν παραγουν β-λακταμασες οπωςEscherichia coli και καποια ειδη salmonella στην κτηνιατρικη και συγκεκριμενα στα πτηνα χρησιμοποιητε συχνα η δοσολογια της για χρηση στο ποσιμο νερο ειναι 200-400mg δραστικης ουσιας ανα lit για 5 ημερες υπαρχουν πολλα σκευασματα που περιεχουν αμοξικιλλινη τριυδρικη για καθαρα κτηνιατρικη χρηση και σε διαφορες μορφες οπως σε σκονη σε υγρη μορφη ενεσιμη σε ταμπλετες καψουλες
πληροφοριες
κτηνιατρικο συνταγολογιο
κτηνιατρικο φαρμακευτικο εγχειριδιο
κτηνιατρικη φαρμακολογια

το amoxil ειναι μια απο της εμπορικες ονομασια της ουσιας αμοξικιλλινη τριυδρικη ανηκει στης ημισυνθετικες πενικιλλινες ευρεος φασματος ευαισθητες στις Β- λακταμασες ειναι δραστικη κατα βακτηριων θετικων και αρνητικων κατα gram που δεν παραγουν β-λακταμασες οπωςEscherichia coli και καποια ειδη salmonella
Ένα απο τα σκευάσματα που περιέχουν αμοξικιλλινη είναι και το Amoxicure :)

Τελευταία επεξεργασία:
Back