Αναπαραγωγή Μολις βγαινουν τα μικρα πεθαινουν

ΤΑΛΛΑΡΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2009
Μηνύματα
27
Πόλη
Τρίκαλα
εχω προβλημα με ενα ζευγαρι. μου εχει γεννησει 3 φορες και μολις βγουνε τα μικρα ψωφανε. ετσι αποφασισα στην τελευταια γεννα τα αυγα να τα βαλω σε αλλο ζευγαρι, και παλι τα μικρα που μου βγηκανε μετα απο 1-2 μερες παλι ψωφισαν. τι να γινεται; Εχουν καποιο μικροβιο οι γονεις που τα γεννανε; και τι πιστευεται πως ειναι;
 
Σίγουρα το ζευγάρι σου δεν έχει κάποια συγγένεια μεταξύ τους;
 
δεν το ξερω αυτο. εχει καμια σχεση αυτο;

Σαφεστατα. Αν ειναι κοντινοι συγγενεις αδερφια η γονιος-παιδι τα ποσοστα θνησιμοτητας απο γενετικες ασθενειες ανεβαινουν κατακορυφα.
 
Φυσικά και έχει! Μπορεί να έχουν κάποιο γονίδιο οι γονείς που υποβόσκοι αλλά δεν εκφράζεται στους γονείς αλλά αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν στα παιδιά έτσι! Αν μπορείς μάθε αν έχουν συγγένεια και μάλλον μη βάλεις αυτό το ζευγάρι για αναπαραγωγή! Βάση γενετικής μιλάω.. Δεν έχω ιδέα από περιστέρια!
 
Παιδιά στα περιστέρια η αιμομιξία δεν έχει τραγικά αποτελέσματα όπως σε άλλα είδη. Μάλιστα είναι και μέθοδος αναπαραγωγής για βελτίωση των χαρακτηριστικών, μόνο μετά από κάποιες γενιές συνεχόμενων αιμομιξιών έχουμε περιστέρια με προβλήματα.
Τώρα, για τα πουλάκια που ψοφάνε, ίσως κάποιο βακτηρίδιο που μεταφέρεται από την μητέρα στο αυγο, όπως η σαλμονέλλα ή το αυγό είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά και τα πουλιά γεννιούνται αδύναμα.
Μπορείς να κάνεις το εξής
- Αν τα περιστέρια είναι υγιή και δεν πιστέυεις πως μπορεί να είναι κάποιο μικρόβιο, δώσε τους βιταμίνες, ασβέστιο και υπομονή να δεις τι θα γίνει στην επόμενη γέννα.
-Αν ξαναγίνει χάλασε το ζευγάρι, και να τα ζευγαρώσεις με άλλα, έτσι θα δεις αν η θυληκιά με το καινούριο αρσενικό συνεχίζει να κάνει πουλιά με αυτο το πρόβλημα, τότε φταίει εκείνη.
 
μου μεγαλωνουνε τωρα κατι μικρα απο αλλα περιστερια οποτε δεν εχουνε ξανα γεννησει και δεν ξερω, θα τα αφησω ακομα μια φορα και αν εχω παλι τα ιδια θα τα αλλαξω .
 
Στα καναρινια καμια φορα συμβαινει αυτο οταν εμφανιζεται η "μαυρη τελιτσα σε νεοσσους". Εχεις παρατηρησει κατι τετοιο;kiklos.info/schw-punkt.html
 
Back
Top