Ασθένειες Μοναξιά στα παπαγαλάκια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tzein
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tzein

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουν 2023
Μηνύματα
2
Καλησπερα σας! Ειμαι νεο μελος στο forum και θα ηθελα τη γνωμη των πιο εμπειρων μελων σχετικα με τπ πως αντιμετωπιζουν τα bugie τον χαμο του συντροφου τους. Το δικο μας ζευγαρακι ηταν πολυ αγαπημενο. Δυστυχως ο αρσενικος πεθανε αφου αρρωστησε στην κοιλιτσα του..πηγαμε στον πτηνιατρο μια μερα πριν πεθανει κ μας ειπε οτι ειχε ψωρα και τωρα κανουμε αγωγη στο θηλυκο το οποιο γενικα ειναι πολυ καλυτερα, εχει ψωρα μονο στα ποδια αλλα κατα τα αλλα ειναι μια χαρα. Το ρωτημα μου ειναι πως να το κανω να μιωσει καλυτερα τωρα που εμεινε μονο του..παει στον καθρεφτη κ κοιταζεται κ ψαχνει αλλο πουλακι..το βραδυ σκαρφαλωνει στον καθρεφτη κ κοιμαται εκει..ο γιατρος μας ειπε οτι για 5 εβδομαφες κ μεχρι να τελειωσει η θεραπεια του δεν πρεπει να του φερουμε αλλο..επισης λογω δουλειας μενει πολλες ωρες μονο του στο σπιτι, 9 με 5 πχ..πρεπει να περιμενουμε τοσο πολύ??? Επισης ο γιατρος μας ειπε οτι το αρσενικο ηταν πολυ αρρωστο κ ισως ειχε ψιττακιωση..χρειαζεται να κανουμε τις σχετικες εξετασεις αιματος κ εμείς?? Ευχαριστώ
 
Κρίμα για το αρσενικό που ταλαιπωρήθηκε τόσο... Πάντως αν είχε όντως ψιττακωση μάλλον θα πρέπει να ελεγχθεί κ το θηλυκό. Πολύ πιθανόν να έχει κολλήσει.
Νομίζω στον άνθρωπο δεν κολλάει τόσο εύκολα αλλά αν έχετε ανασφάλεια μπορείτε να το τσεκαρετε κ εσείς..
Δυστυχώς θα πρέπει όντως να περιμένετε μέχρι να γίνει εντελώς καλά το θηλυκό κ μετά να έρθει σπίτι ένα νέο πουλάκι κ πάλι θα χρειαστεί να μείνουν λίγο χωριστά για να είστε σίγουροι ότι όλοι είναι υγιείς κ κανείς δεν θα κολλήσει κανέναν.
Ξέρω είναι βασανιστικό να το βλέπεις μόνο του να ψάχνει για παρέα αλλά είναι απαραίτητο κ για το δικό του το καλό. Κάντε του περισσότερη παρέα αυτές τις βδομάδες. Έστω από το απόγευμα κ μετά. Να ξέρει ότι είστε εκεί κ δεν το εγκατέλειψαν όλοι.
 
παει στον καθρεφτη κ κοιταζεται κ ψαχνει αλλο πουλακι
Καλημερα @tzein .Λυπαμαι για την απωλεια σου. Δεν αντιλαμβανεται καν οτι αυτο που βλεπει στον καθρεφτη ειναι ειδωλο του εαυτου του.Νομιζει οντως οτι ειναι αλλο παπαγαλακιΓια αυτο και συνισταται να μην υπαρχει μονιμα καθρεφτακι στα κλουβια γιατι τους προκαλει στην πλειονοτητα των περιπτωσεων διαφορα ανεπιθυμητα "συμπτωματα"


Δυστυχως ο αρσενικος πεθανε αφου αρρωστησε στην κοιλιτσα του
Σε ιατρικους ορους? Διεγνωσε ο γιατρος καποιο ενδοπαρασιτο? καποιο συγκεκριμενο προβλημα? Εκανε καποιες εξετασεις και εχεις διαγνωση?
ισως ειχε ψιττακιωση
ισως ειχε και 10 αλλες πιθανες ασθενειες..με τα ισως δεν θεραπευθηκε ποτε κανεις..


Σου ειναι ευκολο να μας πεις την θεραπεια που προτεινε και διαρκει 5 εβδομαδες?
Ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το αρσενικο πουλακι ειχε ενα ογκο στο ηπαρ, απο την ακτινογραφια που του εκανε ο γιατρος κ αυτο τον οδηγησε να μιλησει κ για ψιττακωση. Επειδη δεν εκανε στο πουλακι τη σχετικη εξεταση αφησε να εννοηθει οτι θα μπορουσε κ να εχει..στο θηλυκο κανει μια ενεση την εβδομαδα για ψωρα.. κ νομιζω κ για ψιττακωση..θα τον ρωτησω αυριο που θα παω κ θα επανελθω..
 
Back
Top