Φροντίδα Μονκ δαγκώνει το καλώδιο του φωτός

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλημέρα σας! Εχω διαβάσει πολλα άρθρα για τη συμπεριφορά των παπαγαλων και το πως πρεπει να τους φερόμαστε, αλλά έχω καταλήξει ότι δεν υπάρχει στάνταρ αντιμετώπιση γιατί ο καθένας έχει το χαρακτήρα του. Πχ για το τσίμπημα, άλλοι λένε να μη δινεις σημασία καθόλου, άλλοι λένε να λες κόφτο "μη" και άλλοι να τον επιστρέφεις στο κλουβί.
Πάμε τώρα στη δικιά μου τη μουχρίτα! Ο Χορχιτο είναι 9.5 μηνών κοντά και τον εχω απο 2.5 μηνών. Μπορώ να πω ότι είναι πολυ καλο πουλακι χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση, αλλά εδώ και 2 εβδομάδες έχει βρει ένα επικίνδυνο παιχνιδι που δεν ξέρω πως να τον μαζέψω. Πετάει και παει και κάθεται στο καλώδιο που κρέμεται η λαμπα και το τσιμπάει. Στην αρχή με το που φωνάζα έφευγε, μετά βρήκα ότι με το παλαμακι φοβόταν και έφευγε, χτες το φτάσαμε στο άλλο επίπεδο, να είναι κρεμασμένος πανω και να το τσιμπάει και εγώ να κουνάω τη λαμπα η να προσπαθω να τον τραβήξω με το χέρι και να μου κάνει ήχους λες και με κοροιδευει.
Δεν ξέρω πως μπορώ να του το κόψω αυτό. Η πρωτη αντίδραση είναι παντα να φωνάξω. Είτε τον κατεβάζω και τον βάζω στο παρκο του, είτε του λέω τιμωρία και τον βάζω στο κλουβί, είτε τον κρατάω πανω μου, αλλά άπαξ και ξεκινήσει να παει στη λαμπα τελείωσε. Αν δεν τον βάλω στο κλουβί δε σταματάει.
Πως μπορώ να το διαχειριστώ αυτό, και να μη μου γίνει αποκαΐδια το πουλι;
 
@Nikolina
Καλημέρα, το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με την Λίλα, το African grey που έχω.
Πήγαινε και καθότανε στα δύο φωτιστικά που υπάρχουν στο σαλόνι, και δάγκωνε τα καλώδια.
Την λύση μου την έδωσαν δύο κούκλες της κόρης μου που τις τοποθέτησα στα φωτιστικά.
Εδώ και τρεις μήνες περίπου δεν ανεβαίνει, θεωρητικά λειτουργεί σαν σκιάχτρο.
Δεν ξέρω για πόσο χρονικό διάστημα θα φοβάται και δεν θα πηγαίνει πάντως προς το παρόν δείχνει να λειτουργεί.😏
 
@Vada κατάλαβα, άρα δεν υπαρχει συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης, απ ότι κατάλαβα χτες ο δικός μου το χαίρεται που πάω και τον μαλώνω, μπορεί το σωστό να είναι η αδιαφορία, αλλά δε μπορω να τον αφήσω να Καψαλιστει!
 
Την λύση μου την έδωσαν δύο κούκλες της κόρης μου που τις τοποθέτησα στα φωτιστικά.
Εδώ και τρεις μήνες περίπου δεν ανεβαίνει, θεωρητικά λειτουργεί σαν σκιάχτρο.
@Nikolina Αυτή τη λύση θα σου πρότεινα κι εγώ. Να βάλεις κάτι εκεί που ξέρεις ότι το φοβάται και θα τον αποτρέπει να πηγαίνει εκεί.
 
Εγώ χρησιμοποιώ μία κόκκινη κορδέλα, αυτοκόλλητα post-it, ένα παιχνίδι που το πήρα γιαυτόν και το φοβάται κι επίσης 2 πάνινες πατίθρες που επίσης τις φοβάται και χρησιμεύουν πλέον σαν σκιάχτρα.
 
@Stavros θέλω κάποιον να μπορεί να λυσει το ντουϊ για να το βάλει, για την ώρα βρήκα λυση, τον κυνηγάω με μια ξυλινη πατηθρα και κάνει τον παλαβό!
[automerge]1643665222[/automerge]
@jimakosk θα τα δοκιμάσω και αυτά, αν και δε φοβάται τίποτα το αλαφροΐσκιωτο μου!
 
Back
Top