Διατροφή Μονκ τρώει την αυγοτροφή περισσότερο και από τους σπόρους του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης iolithos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

iolithos

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2020
Μηνύματα
32
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλά Χριστούγεννα σε όλες-ους, Στον Μονκ που απέκτησα εδώ και μια εβδομάδα του έβαλα μια πλούσια ποικιλία σπόρων της Manitova και σε ξεχωριστό μπώλ αυγοτροφή της RIO Parakeets & Parrots που έχει και φρούτα, αυγό, πρωτείνες κ.α. Διαπιστώνω ότι καθημερινά αδειάζει την αυγοτροφή, κάθεται συχνά πάνω στο μπώλ και μπορώ να πω του αρέσει να την τρώει περισσότερο και από τους σπόρους του.
Θα ήθελα την γνώμη σας αν αυτό είναι καλό για την υγεία του, να την ελαττώσω ή να του βάζω μέρα παρά μέρα. Σας ευχαριστώ.
 
Βλέποντας από άλλο θέμα σου ότι ο παπαγάλος σου είναι 7 μηνών, θα σου έλεγα ότι καλό θα ήταν σταδιακά να μειωθεί η συχνότητα παροχής αυγοτροφής σε 2 φορές την εβδομάδα. Αλλά πρώτα γράψε μας την περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνη. Όσον αφορά στα φρούτα που περιέχει, θα μπορούσες να δίνεις φρέσκα, όμως κυρίως θα σου συνιστούσα να παρέχεις πληθώρα λαχανικών και κάποια βότανα όπως η ρίγανη
 
@ianos Καλημέρα, καλή Κυριακή. Στη συσκευασία 250gr, αναφέρεται crude protein 19%. Σε κάθε περίπτωση επειδή είναι η πρώτη του εβδομάδα μαζί μου, τον παρατηρώ και δεν σκόπευα να συνεχίσω έτσι αλλά θα του βάζω φρέσκες λιχουδιές, λαχανικά, αυγό κτλ. Ο προηγούμενος τον τάιζε μόνο παπαγαλίνη και ηλιόσπορους περίπου 6 μήνες. Χρειάζεται αποτοξίνωση😀😀
 
Διαπιστώνω ότι καθημερινά αδειάζει την αυγοτροφή, κάθεται συχνά πάνω στο μπώλ και μπορώ να πω του αρέσει να την τρώει περισσότερο και από τους σπόρους του.
Δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Να του βάζεις μια-δυο μέρες τη βδομάδα συγκεκριμένη ποσότητα. Η δόση αυτή προσαρμόζεται ανάλογα την περίοδο - εποχή. Η αυγοτροφή είναι συμπληρωματική τροφή. Η βασική του διατροφή αποτελείται από σπόρους οι οποίοι καλό είναι να συμπληρώνονται φυσικά με τις τροφές που ανέφερε ο Γιάννης.
 
Back
Top