Φροντίδα Μονο με νερο πλενονται τα lovebirds;

rania koko

PB Member
Εγγραφή
21 Μαρ 2009
Μηνύματα
204
Πόλη
Θεσσαλονίκη
παιδια ο κοκο μου ''επεσε'' σε κατι βρωμιες και τον επλυνα με πολυ νεροκαι τον σκουπισα απαλα με πετσετα. Ειναι λαθος να τον βρεχω τοσο πολυ;η πετσετα μπορει να βλαψει το φτερωμα του; Επισης ακομα μου φαινεται οτι μυριζει.. Αν τον ξανακανω μπανιο σημερα μπορει να παθει τιποτα;να περιμενω μεχρι αυριο; υπαρχει μηπως κανενα ειδικο σαμπουαν; Ξερω οτι φαινεται χαζη ερωτηση αλλα το καημενο μυριζει ασχημα.. Ευχαριστώ! 🙂
 
Πόσο πολύ τον έπλυνες δηλαδή; Τον βούτηξες σε μπανιέρα οπως τα μωρά;Η πετσέτα δεν μπορεί να τον βλάψει, αλλά αφού απορροφήσει το πολύ νερό να τον αφησεις να στεγνωσει μόνος του με φυσικό τρόπο χωρις πιστολάκια και σεσουάρ.Αν σου μυριζει μπορείς να προσθέσεις στο νερό που τον ψεκάζεις ή στην μπανιερίτσα του λίγο ροδόνερο ή μυλόξυδο.
 
αν τον ξανακανω μπανιο σημερα μπορει να παθει τιποτα;
Όχι άλλο σήμερα. Μην ταλαιπωρείς περισσότερο το πουλάκι. Είναι καλύτερα να του βάζεις καθημερινά την μπανιέρα του να κάνει μπάνιο ή να το ψεκάζεις όταν έχει ζέστη. Όσο για τη μυρωδιά, θα φύγει με τον καιρό. Απλά δώσε του τη δυνατότητα να κάνει μόνο του μπάνιο. Το να το πιάνεις με τα χέρια σου και να το κάνεις εσύ, δημιουργεί πολύ μεγάλο στρες, ακόμη και στους παπαγάλους φαντάζομαι, που είναι κοινωνικά πουλιά.
 
χεχε! Οχι γιατι δεν ειχα!;pτο ειχα στα χερια μου και τον εβαλα κατω απο τη βρυση. Τον επλυνα απο παντου μεχρι να μην υπαρχει φτερακι απλυτο.. Δε μπορουσε ουτε τα φτερακια του να σικοσει το καημενο.. Απλα οταν κανει μονο του, ουσιαστικα απλα πιτσιλιεται και φανταστικα θα υπαρχει λογος.. Με σκετο ξυδι δεν κανει;δεν εχω τιποτα απο τα 2αυτη τη στιγμη;(



ετσι κανω σταυρο μου. Και τωρα του βαλα πρωτα μπανιερα αλλα δεν εμπαινε..σε ακαθαρσιες πηγε δε μπορουσα να το αφησω ετσι και ειπα να το κανω εγω.. Πρωτη φορα ηταν και παραδοξως ηταν πολυ ηρεμο.. Οκ, δε θα το ξανακανω σημερα, δε θελω να μου παθει κατι..
 
με σκετο ξυδι δεν κανει;δεν εχω τιποτα απο τα 2αυτη τη στιγμη;(
Όχι δεν κάνει. Θα βάλεις ελάχιστο (1/10) σε ένα ψεκαστήρι και θα το ψεκάσεις καλά αύριο. Φρόντισε στο σημείο που θα βρίσκεται να μην υπάρχουν ρεύματα αέρα. Καλό θα ήταν να το ψεκάσεις και μεθαύριο με το διάλυμα νερό/ξύδι και στη συνέχεια εάν βρεις ροδόνερο, συνεχίζεις με αυτό.
 
Μερικές ακόμα απο τις χρήσιμες ιδιότητες του μηλόξυδου, αναφέρονται εδω Το Μηλόξυδο Μηλόξυδο στα πουλιά :)

Χωρίς να θέλω να σε μαλώσω, σε τι ειδους βρωμιές πήγε και χρειαζόταν τέτοιου είδους πλύσιμο;

Θα πρέπει πάντα να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο να είναι πάντα ασφαλές και προσεγμένο το περιβάλλον πρωτού αφήσουμε ελευθερο ένα πουλί για να μην το βρουμε να πλέει σε κανα τηγάνι με λάδι, καεί απο αναμένο μάτι κουζίνας, φάει απορρυπαντικά και σαπούνια, φάει αποτσίγαρα, να μην πνιγει σε καμια κατσαρόλα νερού που βραζει... Και δεν ξερω τι άλλο μπορεί να συμβεί. Αμέριστη φροντίδα και προσοχή, όπως ακριβώς θα καναμε και για τα παιδιά μας!
 
το ξερω και εχεις δικιο.ρε συ του βαζω ανα 3-4μερες ενα μεγαλο κεσεδακι απο τα pringles(πατατακια).χρησιμευει και σαν σταντ(χαρτινος σκληρος ψηλος κυλινδρος) αλλα και για να το μασουλαει. Του αρεσει πολυ. Ειχα βαλει και λιγο νερο για να μη το ριχνει κατω.φυσικα οι κουτσουλιες επεφταν μεσα και σημερα το πρωι επεσε και αυτοσ. Το καημενο στρεσσαριστηκε πολυ.. Ειχα σκεφτει να βαλω λιγο νερο για να μην πνιγει αν πεσει αλλα δε ειχα σκεφτει οτι θα χει κ ακαθαρσιες☹ευχαριστω πολυ για το λινκ! Και σημερα ηταν και η μερα που επρεπε να τ αλλαξω.. Καταλαβαινεις.. Παντως μετα το μπανιο γυαλισε το φτερωμα του!
 
Αλλη φορά να κοιτάξεις να έχει και κανενα πατατάκι μέσα.. Μη τα τρώς όλα εσυ...😀! Σοβάρα τώρα.. Να του πάρεις μια μπανιερα και αν το αφήσεις να μπαίνει απο μονο του..ή ενα πιατάκι με νερο.. Να μπαινει και να βγαινει ευκολα! Μη κάνεις τέτοιες πατέντες... Και όταν κάνει το μπανιο του να του αφέρεις τη μπανιερα γιατι μπορεί αν έχει ακαθαρσιες, να τις πιεί και να πάθει τίποτα σοβαρό!
 
του εχω μπανιερα βρε,! Τι νομισες, βρωμιαρικο θα τ αφηνα το μωρο μου; Σε φωτο μου αν μπεισ θα δεις που τον βαζω για μπανιο. Και εχει πολυ πλακα γιατι παντα κανει τις ιδιες κινησεις πριν μπει.. Την τριγυρνα-τη μπανιερα-κανα10', μετα πινει2-3γουλιες, μετα λιγο ποδαρακι, λιγο φτερακι και στο τελος χωνεται ολοκληρος!ta pringles τα χα για σταντ οχι για μπανακι. Τα ειχα στο τραπεζι πριν κανα10μερο και ανεβηκε και δεν ξεκολουσε! Ε, το καθιερωσα..λες απ τα pringles να παχυνα! Χεχε.. Ευτυχως προσφερεται πολυς κοσμος να με βοηθησει οποτε οκ. Οσο για τις πατεντες ειμαι φοιτητρια και δε μπορω να του αγοραζω πολλα παιχνιδακια, βρισκω ομως παιχνιδακια απο ειδη σπιτιου και μεχρι τωρα δειχνει να τα λατρευει! 🙂!
 
Back
Top