Αναπαραγωγή Μου έπεσε η θήκη από τα χέρια και σπάσανε όλα τα αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

glafkos

PB Member
Εγγραφή
11 Ιουν 2006
Μηνύματα
347
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους σήμερα μόλις ξύπνησα πήγα όλος χαρά και αγωνία να δώ εάν τα 2 ζευγάρια μου κάνανε τα αυγά τους (το 4 για το ένα και το 2 για το άλλο). Όντος και έτσι έγινε τα πήρα προσεχτικά και τα έβαλα στην θήκη που έχω πάρει αλλά μια απρόσεχτη κίνηση μου ήταν μοιρέα μου έπεσε το κουτί απο τα χέρια και σπάσανε όλα τα αυγά εκτώς απο ένα όποιος έχει πάθει κάτι παρόμοιο μπορεί να με καταλάβει πως ένιωσα ΜΕ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω
 
κριμα αλλα μην στεναχωριεσαι τα πουλια σου να ειναι καλα και θα κανουν αλλα αυγουλακια και την αλλη φορα θα εισαι πιο προσεχτικος καλη επιτυχια στην συνεχεια
 
Απλά είναι κριμά το ξέρω ότι θα κάνουνε και άλλα αλλά να σου πω το εξής η μια κανάρα μου έκανε αυγα στον πάτο του κλουβιού άσπορα την πρώτη φορά, μετά έκανε 5 αυγά εκ τών οποίον τα 2 σπάσανε και τα τρια τα κλώσσησε 18 μερες και τελικα ήταν ασπορα και αυτά και τώρα είναι στην τρίτη προσπάθεια της και εγώ με μια απρόσεχτη κίνηση τα έσπασα το μόνο τώρα που μένει είναι αν κάνει αυριο αυγό να κλώσσησει το μοναδικό που θα τις έχει μείνει και για φέτος λέω να μην την ξαναφήσω να κάνει άλλα είδη την κούρασα πολύ έστω και εαν δεν έκανε μικρά. Κρίμα δεν είναι απο μια βλακεία μου να έχω κουρασει το πουλι αδικα εγω;
 
Τι να κανουμε αγορινα συμβαινουν και αυτα και το κακο ειναι πως πανω που ανεβηκε λιγο η ψυχολογια σου μετα τα σμασπενα αυγα κτλ τωρα ηρθε αυτη η απροσεξια.
Ελα δεν πειραζει και αυτα στο προγραμμα ειναι σκεψου οτι ηταν ασπορα :)
 
δεν με νοιάζει τοσο για τα αυγά όσο για την άδικη κούραση τις κανάρας
 
  • Like
Αντιδράσεις: Themis
Σε καταλαβαινω αλλα ειπαμε οσο ποιο γρηγορα το ξεχασεις τοσο ποιο ευκολο για εσενα θα ειναι αλλωστε εγω πιστευω πως εμεις φτιαχνουμε την μοιρα μας και αν η ψυχολογια μας ειναι κατεβασμενη ολα μας φαινοντε μαυρα. Και η ελληψη θετικης ενεργειας πιστευω πως περναει στα πουλακια.
Οποτε εγω θα σου ελεγα αστην λιγο την καναρα να ηρεμησει δειξτεις ποσο την αγαπας και οτι την φροντιζεις και αν θελεις αργοτερα ξαναδοκιμασε την.
 
Η ψυχολογία μου είναι μια χαρα γιατί περιμενω απο αυτη την καναρα το 5 αυγό της αυριο όποτε το μυαλό μου είναι εκει
 
Ωραια τοτε ας ελπισουμε να πανε ολα καλα να παρεις 2 αβγουλακια ακομη απο την συγκεκριμενη γεωωα. Δεν χρειαζετε να τα παρεις τα αβγα αυτην την φορα αλλωστε δεν θα εχουν σημαντικη διαφορα στην ημερομηνια γεννησης.
Και παλι καλη επιτυχια αγορινα μου.
 
Καλημέρα.
Όλοι μας το έχουμε πάθει αυτό και συνεχίζουμε να το παθαίνουμε. Είναι η άτυχη στιγμή που λένε.
Εγώ φέτος έσπασα 2 γιατί δεν τα έπιασα αρκετά καλά με τη λαβίδα και έπεσαν από ύψος 1,50 μέτρου!
Και μία συμβουλή αν μου επιτρέπεται. Αν δεν το έχεις διαβάσει σε τόσα άλλα posts μάθε ότι γέννα νοείται μια ολοκληρωμένη διαδικασία αναπαραγωγής, από την αρχή, (ερωτική συνεύρεση, συνουσία, ή "βάτεμα", αν θές), μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών!
Με το στρώσιμο μιας φωλιάς και τη γέννηση και μόνο 5 αυγών η κανάρα δεν παθαίνει τίποτα σε σχέση με την καταπόνηση του οργανισμού της, που φοβάσαι.

Υ. Γ.: Εγώ λόγω πολλών έκτακτων αναγκών που ενέσκυψαν στην ζωή μου, έχω χάσει μέχρι τώρα από 4 ζευγάρια τα μισά και παραπάνω, πουλιά - νεοσσούς.
Η πίκρα είναι ίδια σε όλους και πάντα. Είτε έχουν ένα ζευγάρι είτε είκοσι. Η απώλεια είναι απώλεια και πονάει, πίστεψέ με, πολύ περισσότερο, όταν λόγω άλλων καταστάσεων δεν μπορείς να επέμβεις άμεσα για να σώσεις μία περίπτωση.

Φιλικά,
 
Γιώργο καλημέρα
το έχω διαβάσει αυτο για τίς γέννες αλλά οι 3 προσπάθειες δεν είναι επιπονες και κουραστικές για το πουλί; δεν θα το κουράσω περισσότερο εαν το αφήσω να ξαναπροσπαθήσει και 4 φορα;
Πιο πολυ από όλα δεν θέλω να πάθουν τίποτα και αυτά τα πουλιά που έχω δεν θέλω προσπαθόντας να αυξήσω το κοπάδι μου απο 6 πουλιά που έχω τώρα να μείνω τελικά μετα το τέλος τίς αναπαραγώγικης περιόδου με λιγότερα ''μην παω για μαλλί και βγώ κουρεμένος''
 
You didn't got it!
Η κότα κάνει όλο το χρόνο - σχεδόν - αυγά. Υποφέρει;
Όταν κλωσσάει και μεγαλώνει μικρά ένα πτηνό κοπιάζει. Όχι όταν γεννάει αυγά. Αν δε έχεις κάνει και σωστή προετοιμασία και η διατροφή κλπ είναι όλα εντάξει, τι φοβάσαι;
Δεν είναι σαν τη γυναίκα μου και μένα, που μέσα σε έξι χρόνια έχουμε 4 παιδιά. Εδώ να δείς κούραση!
Όλα έχουν τις αντιστοιχίες τους, και το ανάλογο κόστος.
Η επιλογή βέβαια, του καθενός, είναι πάντα δικό του, προσωπικό θέμα.
 
georgekouk είπε:
Εγώ φέτος έσπασα 2 γιατί δεν τα έπιασα αρκετά καλά με τη λαβίδα και έπεσαν από ύψος 1,50 μέτρου!
Και εγώ το έχω πάθει. Μια λύση είναι να γυρνάμε τη λαβίδα σε τέτοια θέση που τα σημεία επαφής της με το αβγό να βρίσκονται κάθετα (πάνω - κάτω). Και πάλι όμως τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν και θα συμβαίνουν. :)

georgekouk είπε:
Και μία συμβουλή αν μου επιτρέπεται. Αν δεν το έχεις διαβάσει σε τόσα άλλα posts μάθε ότι γέννα νοείται μια ολοκληρωμένη διαδικασία αναπαραγωγής, από την αρχή, (ερωτική συνεύρεση, συνουσία, ή "βάτεμα", αν θές), μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών!
Γιώργο αν θέλεις κατέθεσε την άποψή σου στο θέμα https://community.petbirds.gr/threa...νάρες-οι-γέννες-ή-η-ανατροφή-των-μικρών.2740/ για να υπάρχει καταγεγραμμένη και εκεί.
 
Κριμα για το ατυχημα σου αλλα μη στεναχωριεσαι... Τα πουλακια σου να ναι καλα! Μπορεις να τα βαλεις ολα σε μια τωρα η να τα μοιρασεις και στις δυο τα αυγα της δευτερης. :)
 
Για να μεταφέρω τα αυγά, επειδή φοβάμαι τη λαβίδα για το λόγο που είπατε παραπάνω, χρησιμοποιώ κουτάλι της σούπας.
 
Τα αυγά καλό είναι να τα πιάνετε με κουταλάκι του γλυκού και αυτό να είναι
π λ α σ τ ι κ ό για παν ενδεχόμενο γιατί εμένα μου έχου σπάσει και με το κουτάλι της σούπας το μεταλικό.
 
Nομίζω οτι είναι το πιο ασφαλές, με σωστή χρήση.
Στις οπές της λαβίδας πρέπει να περνούν το
επάνω και το κάτω μέρος του αυγού.
 

Συνημμένα

  • PICT0408.webp
    PICT0408.webp
    51,8 KB · Προβολές: 62
  • PICT0409.webp
    PICT0409.webp
    70,4 KB · Προβολές: 83
φιλε μακη εχω και εγω την τσιμπηδα αλα δεν εχω επιχηρισει να τα ποιασω με αυτη τα ποιανω με το χερι
 
Γιάννη να την δουλέψεις άφοβα. Είναι φτιαγμένη με τέτοιον τρόπο
που ΔΕΝ μπορείς να εξασκήσεις πίεση μεγαλήτερη, απο αυτήν
που αντέχει το αυγό.Βέβαια λίγη προσοχή στον τρόπο πιασήματος
του αυγού χρειάζεται.Αν την χρησιμοποιήσεις, σε λίγο καιρό
θα πάρεις τον αέρα και δεν θα έχεις κανένα φόβο.Αυτό ισχύει
φυσικά γιά όλους μας,όχι μόνο για τον Γιάννη.
 
Back
Top