Φροντίδα Μου έτυχε η φροντίδα ενός μικρού κοτσυφιού

mpalitsas

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2018
Μηνύματα
190
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά.
Καταρχάς, μια απαραίτητη εισαγωγή για να ξεμπερδέψουμε πρώτα με το αμήχανο μέρος της συζήτησης. Είμαι στο χωριό για κάποιες δουλειές, έχω ελάχιστο χρόνο, και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα τώρα είναι να ασχοληθώ με ένα πουλί. Κι όμως αυτό μου έτυχε. Ένας ανεκδιήγητος μπάρμπας μου, έφερε ένα μωρό κοτσυφάκι (μπορεί και τσίχλα) σε ένα σάπιο κλουβί και το έδωσε στη γιαγιά μου, με σκοπό να το ταΐσει και μετά να του το επιστρέψει για να το κρατήσει, γιατί λέει "κάνει καλό τραγούδι". Η γιαγιά μου, που μένει από κάτω μου, το 'χει σχεδόν ακατοίκητο εδώ και χρόνια, οπότε πρέπει να ασχοληθώ κυρίως εγώ. Η κατάσταση αυτή, όσο εξοργιστική κι αν ακούγεται σε εσάς, πιστέψτε με, εξοργίζει πολύ περισσότερο εμένα, γιατί όπως είπα δεν έχω χρόνο ούτε για δείγμα. Θα σας παρακαλέσω λοιπόν, να μη σχολιάσουμε καν αυτό το θέμα. Εννοείται πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να του δώσω το πουλί. Ο σκοπός είναι να το ταΐσω και μόλις είναι έτοιμο να πετάξει, να το ελευθερώσω και να του πούμε πως πέθανε (είμαι σίγουρος ότι θα πλαντάξει......).


Ας περάσουμε λοιπόν στις ερωτήσεις, και σας παρακαλώ όσο περισσότερο to the point απαντήσεις. Δεν προλαβαίνω ούτε άλλα νήματα να διαβάσω, ούτε άρθρα, ούτε στην ANIMA να τηλεφωνήσω, ούτε σε γιατρό να πάω, τίποτα από όλα αυτά.

1) Που να το αφήσω να μείνει? Στο κλουβί είναι εντάξει, ή να πάρω κανένα χαρτόκουτο, να στρώσω εφημερίδες κάτω και να του ανοίξω τρύπες?

2) Τι φαί να του δίνω? Για την ώρα του δίνω βραστό αυγό, λιωμένο, σε σβόλους.

3) Πόσο περίπου φαΐ πρέπει να τρώει μέσα στη μέρα και ανά πόση ώρα πρέπει να το ταΐζω?

4) Πόσο περίπου νερό πρέπει να πίνει μέσα στη μέρα και ανά πόση ώρα?


Αργότερα θα ανεβάσω φωτό και θα προσπαθήσω και για βίντεο, για να μου κάνετε κάποια εκτίμηση για το πότε πρέπει να ελευθερωθεί. Ακόμα έχει το κεφάλι συνέχεια προς τα πάνω, οπότε δε μπορεί να φάει και να πιει μόνο του. Μέσα στο κλουβί είναι ελάχιστα δραστήριο, αλλά κάνει διαρκώς προσπάθειες για τραγούδι. Όταν το βγάζω έξω από το κλουβί γίνεται πιο δραστήριο. Τρέχει, προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε έπιπλα. Επίσης άμα το αφήσω απότομα από ύψος, χρησιμοποιεί τα φτερά του για να προσγειωθεί (ή να κουτουλήσει κάπου...). Ακόμα δεν πετάει προς τα πάνω. Το ράμφος του είναι σκληρό αλλά κάπως χλωρό ακόμα. Δεν έχει βγάλει ουρά ακόμα. Θα έλεγα ότι είναι στην ίδια φάση με τα κοτσυφάκια στο ακόλουθο βίντεο:

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αλεσε ένα αυγό στο μπλέντερ μαζί με ρίγανη αποξηραμένη. Πρώτα αλεσε τα τσοφλια για να σιγουρευτείς ότι θα γίνουν σκόνη. Μετά το αυγό μαζί με ρίγανη. Ιδανικά προσέθεσε και αυγοτροφη εμποριου ή και εντομοτροφη. Βάλτα σε ένα ταπερ και από πανω μια χαρτοπετσέτα(για την υγρασία). Ανά 2-3 ώρες άλλαζέ την. Αν σε βγάλει ο δρόμος προς Νίκαια όταν γυρίσεις ελα να σ δώσω όση αυγοτροφή θες για τον καινουργιο φίλο σου μέχρι να γίνει μεγάλος και τρανός και να ελευθερωθεί σε κανα παρκο τρίτσι.
 
Είναι νορμάλ να κοιμούνται και μέσα στην ημέρα τα μικρά?
Ακόμα, ποια ένδειξη θα πρέπει να περιμένω για το ότι είναι έτοιμο να ελευθερωθεί?
 

Συνημμένα

@mpalitsas Ναι φυσιολογικό είναι. Όταν θα αποκτήσει πληρη ανάπτυξη μπορείς να το αφήσεις σε ένα παρκο που θα έχει πολλα Κοτσυφια. Θα τη βρει την άκρη του. Ένα ιδανικό μέρος για εμενα είναι το πεδίον του Άρεως και το παρκο τρίτσι.
 
Back
Top