Γενικά Μου έφυγε ο Μπάρνι (αμαζον) και τον ξαναβρήκα

Φοίβος

PB Supporter
Εγγραφή
12 Φεβ 2008
Μηνύματα
16.352
Πόλη
Βικτώρια
Σημερα λοιπον εβγαλα τα πουλια απο το κλουβι οπως καθε Κυριακη για να κανουν μπανιο στον ηλιο και να καθισουν μαζι μας στον πρωινο κυριακατικο καφε. Πρωτη εβγαλα τη Μπεττυ και την εβαλα στο ξυλο ελιας που καθονται στη βεραντα. Δευτερο πηρα το Μπαρνι που λογω πτερορροιας εχουν φυτρωσει ξανα 2 φτερα πτησης (απο αυτα που δινουν υψος). Ειχα τους ενδοιασμους μου για το αν θα τα ξανακοψω διοτι θελω να μπορουν να πετουν λιγο εστω φορωντας τα χαρνες τους. Φυσουσε κι ενα πολυ απαλο αερακι και μολις τον εβγαλα απο το κλουβι πανω στο χερι μου και πηγαινα προς το ξυλο οπου καθοταν κι η Μπεττυ δινει μια και τιναζεται στον αερα, ισως απο ενθουασιασμο επειδη βγηκε ισως γιατι ηταν γεματος ενεργεια. Η βλακεια μου ηταν που δεν ειχα ακουμπισμενο τον αντιχειρα πανω στα ποδια του οπως κανω συνηθως. Απογειωθηκε λοιπον ελαφρως, περασε πετωντας πανω απο την περιφραξη και προσγειωθηκε μεσα στο διπλανο κτημα στο οποιο υπαρχει ελαιωνας με αγριοχορτα πανω απο ενα μετρο υψος.😱 Περιττο να σας πω οτι τρεξαμε και οι δυο αμεσα (αφου βαλαμε την Μπεττυ αστραπιαια πισω στο κλουβι) σχεδον με γυμνα ποδια και χωθηκαμε μεσα στα χορτα ψαχνοντας και φωναζοντας τον. Αυτος δεν απαντουσε μαλλον διοτι ειχε θαφτει μεσα στο χορταρι κι ειχε τρομαξει. Αφου περασε ενα 10λεπτο πανικου και δεν τον βρισκαμε πουθενα βρεθηκε ξαφνικά μπροστα μου κατω απο τα χορτα να προσπαθει να σκαρφαλωσει για να με φτασει.

Πρεπει να χασαμε κι εγω και η γυναικα μου 2 χρονια ζωης απο την τρομαρα μας περα απο τα ποδια μου που ακομη τσουζουν απο τις γρατζουνιες. ☹
 
Εδώ δέθηκε η δική μου ψυχή κόμπος ώσπου να διαβάσω όλο τον τίτλο.
Πω πω ευτυχώς!
Σε καταλαβαίνουμε όλοι πιστεύω, ευτυχώς, ευτυχώς :)
 
Ανέστη το μόνο που εύχομαι είναι να να βρεθεί το πουλάκι σώο και αβλαβές! Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξετε καλύτερα θα το βρείτε και θα το έχετε πάλι κοντά σας! Τι είναι κι αυτό που περνάτε τώρα. Φιλικά, Αμβρόσιος! Όλα θα πάνε καλά!
 
Μούλιασε τα πόδια σου σε ελαφρύ χλιαρό νερό, στεγνωσέ τα μετά καλά και βάλε βαζελίνη και κάλτσες φαρδιές ξεχειλωμένες. Θα περάσει πιο γρήγορα

Το βρήκε Αμβρόσιε @Καναρίνι4ever αμέσως :)
 
Απο το ξαφνιασμα και τον πανικο δεν ενιωθα τα ποδια μου οσο εψαχνα. Δεν ξερω ποσα χρονια ειχα να νιωσω τετοια τρομαρα. Προς στιγμην φοβηθηκα οτι θα τον εχανα για παντα. ☹

Μεγαλη προσοχη σε ολους σας που βγαζετε τα πουλια εξω. 2 απλουστατες συγκυριες θελουν για να απογειωθουν και να τα κυνηγατε.
 
Καλά έκανες και το δημοσίευσες Ανέστη γιατί αν μπορούν να ξεφύγουν αυτά τα πουλιά, μπορούν όλα.
Και ξέρεις πόσες φορές αντιμετωπίζουμε επιμόνως αυτό το ερώτημα, ιδίως από νέα και ενθουσιώδη παιδιά.
 
Τέλος καλό όλα καλά! Το έχω πάθει κι εγώ αυτό με το καναρινάκι μου! Ήταν μικρό μόλις είχε βγει από την φωλιά και δίνει μια και πήγε να φύγει από τα κάγκελα στον 7ο όροφο! Ευτυχώς πολύ ψύχραιμα πήγα σιγά σιγά τον πήρα στα χέρια μου και τον έβαλα πίσω στο κλουβί! Από τότε τον βγάζω μόνο σε εσωτερικό χώρο! Αλλά θα μπορούσε να είχε φύγει για τα καλά και να χε γίνει μεζές! Οπότε παιδιά για όλους μας, ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πλέον να υποθέσω θα τα βγάζεις αποκλειστικά και μόνο με χάρνες;
 
Σε καταλαβαινω φιλε,το ειχα παθει και εγω με ενα αρσενικο καναρινι που το πηρα στα χερια μου για να δω την καρινα του και με ξεφυγε! Δεν μπορουσα να το βρω... Το ακουγα απο μακρια, σε καποια στιγμη το ειδα και πηρα την αποχη. Την μια φορα μου ξεφυγε και πηγε σε ενα μπαλκονι και λεω απο μεσα μου:"τωρα τελειωσε σιγα μην κατεβει απο εκει πανω" αλλα τελικα κατεβικε και το επιασα! Εν το μεταξυ το θυλικο απο το κλουβι φωναζε ασταματητα και οταν τον βαλαμε μεσα ολο διπλα-διπλα ηταν! Αλλα και φυσικα δεν συγκρινετε ενας αμαζονιος παπαγαλος με ενα καναρινι! 😛
 
... Μεχρι να αποφασισω τι θα κανω με τα φτερα τους. 😕
Κόψ΄τα Ανέστη, ούτως ή άλλως ελάχιστα θα πρέπει να πετάνε (όπως φαντάζομαι) δεν αξίζει να κινδυνεύουν... Και με κομμένα αν θέλουν πετούν (είναι δυνατά πουλιά και ο Κάρλο πετούσε με κομμένα)
 
Εγώ πάντα ήμουν και θα είμαι κάθετη με το να βγάζουμε τα πουλιά όταν έχουν φτερά ειδικά σε ανοιχτό μέρος..Ακόμα και με χαρνες είναι επίφοβο. Μπορεί να μην το σφίξουμε όσο πρέπει, μπορεί ο παπαγάλος να το κόψει, να συμβεί οτιδήποτε.
Ανέστη είσαι τυχερός που τον βρήκες, θα μπορούσε να την κάνει ή να δεχτεί επίθεση από κάποιο άλλο ζώο εκεί στα χόρτα. Κατά την γνώμη μου για μπάνιο όταν τα βγάζεις έξω, να τα έχεις μέσα σε ένα κλουβί, έτσι κάνω εγώ με τα δικά μου.
 
θα μου ηταν πραγματικα δυσκολο να σε συγχωρησω αν δεν υπηρχε καλο τελος σε αυτη την συντομη και φοβικη ιστορια μας εχεις μαθει σε ομορφες ιστοριες και video, αυτα τα δυο σου πουλακια και γενικα ολη η ιστιρια απο το πρωτο πουλι που πηρεςειναι οι αγαπες των παιδιων μου και δικες μου,τελος καλο ομως ολα καλα πολα φιλια στο μικρο αλητακο:)
 
θα μου ηταν πραγματικα δυσκολο να σε συγχωρησω αν δεν υπηρχε καλο τελος σε αυτη την συντομη και φοβικη ιστορια...

Ουτε εγω θα συγχωρουσα τον εαυτο μου. Προσπαθω να το ξεχασω ακομη αλλα μου εγινε καλο μαθημα...
 
ολα καλα ανεστη απλα ηθελε να πει μια καλημερα στο γειτονα ο μπαρνι
πλακιτσα
ευτυχως ολα καλα
 
Ανέστη, ο Μπάρνυ πήρε χαμπάρι τίποτα ή όχι; Τρόμαξε; Πως είναι η συμπεριφορά του;
 
Απο την ωρα που ανεβηκε στο χερι μου οταν τον βρηκα ειναι ευτυχως φυσιολογικος! Γυρισαμε πισω εκανε μπανιο και μετα τραγουδησαν με τη Μπεττυ.:D Λενε καθαρα το "ηταν ενα μικρο καραβι" που μαθαιναν σχεδον το μισο τραγουδι. 😎
 
Back
Top