Φροντίδα Μου επιτέθηκε το κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lioui

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2020
Μηνύματα
176
Πόλη
Λάρισα
Παιδιά καλησπερα! Χρειάζομαι την βοήθεια σας!

Ο Λιούι έπρεπε για τρεις ημέρες να μείνει μόνος του! Εχθές το βράδυ λοιπόν γυρίσαμε και σήμερα τον πρωί που τον έβγαλα από το σπίτι του μου ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ!
Ερχότανε επάνω μου με ορμή , με έγδερνε με τα νύχια του και με δάγκωνε σε σημείο που μου έβγαλε και αίμα! Στέκονταν στο κλουβί του θυμωμένος και δεν μας άφηνε να πλησιάσουμε! Κάθε φορά που του μιλούσα μου έκανε επίθεση!

Εχεται ιδέα τι μπορεί να έγινε; Ενοχλήθηκε που ήτανε μόνος; Δεν το έχει ξανακάνει! Τώρα τον άφησα να ηρεμήσει! Δεν ξέρω πως να του φερθώ!
 
Τα πράγματα χειροτερεύουν ! Είναι μέσα στο κλουβί του και ΔΕΝ με αφήνει ούτε νερό να του αλλάξω! Υπερασπίζετε το σπίτι του με νύχια και με δόντια! Δεν ξέρω τι να υποθέσω! Κακός ύπνος τις μέρες που έλειπα η’ μας κάνει νούμερα που τον αφήσαμε; Αλλά είχα άνθρωπο που ερχότανε και τον κοίταζε, και τον ήξερε ο Λιούι, δεν του ήταν άγνωστος! Βοήθεια!
 
@sarpijk είναι σαν κουτάβι! Είναι συνέχεια μαζί μας και θέλει χάδια! Ίσως να μην κοιμόταν καλά αυτές τις μέρες καθώς του είχα ένα ραδιοφωνάκι να παίζει από μακριά για παρέα η’ ξεκίνησε η αναπαραγωγική περίοδος! Εμένα σήμερα με πόνεσε και μα μάτωσε , στην γυναίκα μου λιγότερο και στα παιδιά ήτανε κύριος !
 
Για μιλά με των άνθρωπο που τον κοίταζε, πως ήταν αυτές τις μέρες? Το ραδιόφωνο μέρα νύχτα ανοιχτό σίγουρα είναι πρόβλημα και αυτό.
 
Ίσως να μην κοιμόταν καλά αυτές τις μέρες καθώς του είχα ένα ραδιοφωνάκι να παίζει από μακριά
Αν έπαιζε το ραδιόφωνο για 3 μέρες τότε σίγουρα δεν κοιμόταν καλά. Αυτό αλλάζει τις ορμόνες τους και βάζει αυτόματα τα πουλιά σε φάση οίστρου. Θα αύξανα τις ώρες του ύπνου-σκοταδιού σε 14-15. Επίσης θα άλλαζα θέση στο κλουβί όπως και εσωτερικά τη διαρύθμισή του.
 
@Panosfros επειδή τον έβλεπα κάθε μέρα μέσω web camera και του μιλούσα , τραγουδούσε όλη την ημέρα! Την ώρα που ήρθε ο άνθρωπος να του βάλει φρέσκο νεράκι το έβλεπα live ότι δεν τον άφηνε να του αλλάξει νερό! Τώρα που γράφω είναι έξω από το κλουβί του και δεν μας αφήνει να περάσουμε!
[automerge]1625061848[/automerge]
@Φοίβος και εγώ αυτό φοβάμαι! Ότι είναι άυπνος ! Άλλο λόγο δεν έχει να είναι μέσα στην τσατίλα ! Θα τον σκεπάζω από νωρίς σήμερα! Δεν τον πολύ ενοχλώ αλλά σαν να αφήνει με καθαρίσω και το σπίτι του !
 
Έχει έρθει δυο φορές με άγριες διαθέσεις επάνω μου, την ώρα που πήγε να με δαγκώσει είπα ένα αποφασιστικό ΟΧΙ και το σταμάτησε, ύστερα κύριος ανέβηκε στο κλαράκι και πήγε σπίτι του ! Του έχω κλειστό το παράθυρο να έχει σκοτάδι και τον αφήνω στην ηρεμία του! Και ναι, μάλλον θα του αλλάξω τελείως την διαρρύθμιση του σπιτιού του ! Άντε να δούμε! Οποία άλλη γνώμη σας είναι πολύτιμη !
 
Καλημέρα! Π μικρός έπειτα από ώρες ύπνου σηκώθηκε σχετικά πιο ήρεμος! Βέβαια μου επιτέθηκε τρεις φορές αλλά τώρα που γράφω κάθεται στο κεφάλι μου ήσυχος! Του άλλαξα και το σπιτάκι του και δεν πολύ πλησιάζει εκεί! Άντε να δούμε! Σας παραθέτω φωτό από την ανακαίνιση!
 

Συνημμένα

  • D07EED81-6693-4E27-BCC5-CB572CF519E3.webp
    D07EED81-6693-4E27-BCC5-CB572CF519E3.webp
    70,2 KB · Προβολές: 32
  • 8DC206ED-7FE0-4C3E-BF60-4D7B1A8FBFEB.webp
    8DC206ED-7FE0-4C3E-BF60-4D7B1A8FBFEB.webp
    40,9 KB · Προβολές: 31
Λοιπόν, ξέρω ότι πρέπει πριν βάλεις κάτι καινούργιο στο σπίτι των φίλων μας να το αφήνεις μερικές ημέρες στο οπτικό τους πεδίο να το συνηθίσουν! Εγώ σήμερα δεν το έκανα αφού ο μικρός ήταν επικίνδυνος για την ακεραιότητα μας! Όταν όμως του άλλαξα την διαρρύθμιση στο σπίτι του μπορώ να πω ότι φοβήθηκε πολύ και δύσκολα τον έβαλα μέσα! Εφόσον έμεινε για ποοολυ ώρα στα κάγκελα έκανε δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα στο νέο του σπίτι! Βέβαια δεν έβγαλε άχνα! Αύριο λέω να τον αφήσω μέσα να συνηθίσει ! Εύχομαι να ηρεμήσει αν και σήμερα από την τρομάρα του κουρνιάσε πάνω στο κεφάλι μου και δέχτηκε λίγα χαδακια! Σήμερα πάλι νωρίς πήγε για ύπνο! Άντε να δούμε αύριο πως θα είναι ! Καμία ιδέα ρε παιδιά;
 
Παιδιά έχω ευχάριστα!
Έπειτα από 2 ημέρες ηρεμίας και σκοταδιού δηλαδή ύπνου, και έπειτα από την αλλαγή στο σπιτάκι του, σύμφωνα με τις συμβουλές σας , ο Λιούι μετατράπηκε στο καλό πουλάκι που είχαμε! Τραγουδάει και είναι πάνω μας ήρεμος, είναι λίγο επιφυλακτικός αλλά όχι επιθετικός!φτου φτου μην τον ματιάσω!
 
Back
Top