Γενικά Μου το έσκασε ο παπαγάλος

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης axinosx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

axinosx

PB Member
Πόλη
Σέρρες
γειά σας είμαστε πολύ τυχεροί που σας βρήκαμε γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε βοήθεια. Έχουμε 2 παπαγαλάκια εδώ κ ένα χρόνο και χθες μας το σκασε το ένα. το συμβάν είναι το εξής. είναι κ τα δυο σε ένα μεγάαααλο κλουβί και έμεινε η πόρτα ανοιχτή για λίγα λεπτά κ ο κύριος την κοπάνησε. 😱 απο τις φωνές κ τα σφυρίγματα του άλλου καταλάβαμε τι έγινε... Το κλουβι ήταν στην αυλή της ταβέρνας της οποίας έχω (Γιάννης) κ ο φιλαράκος ανέβηκε πάνω στον ανεμιστήρα μετά στην τέντα και μετα στο δέντρο και δεν κατέβαινε. Βρε τι τροφή έβαλα για να κατέβει βρε τον φώναζα βρε το ένα βρε το άλλο.. Τίποτα. Νυχτωσε κ αυτός εκεί... Την άλλη μέρα τον είδαν κάτι γείτονες ενα δυο τετράγωνα πιο κάτω κ μετά τα ίχνη του χάθηκαν. Ο άλλος παπαγάλος τον φωνάζει όλη μέρα. Τι λέτε υπάρχει πιθανότητα να ξαναγυρίσει άν τον ακούσει; τι κινδύνους έχει κ πως να τον πιάσω αν ξαναεμφανιστεί στην αυλη; ( σημείωση δεν έτρωγε απο το χέρι μας...) βοήθεια...

Δυστυχώς τα πουλιά δεν έχουν αίσθηση του χώρου. Αν βρεί τροφή δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει και το πιθανότερο είναι κάποιος γείτονας να πιάσει το πουλί (έτσι απέκτησα ένα παπαγαλάκι που ήρθε στο καναρίνι μου να φάει). Περίμενε 2-3 ημέρες και αν δεν εμφανιστεί, αγόρασε καινούργιο.
Να συμπληρώσω ότι αν φύγει ένα πουλί η κάλυτερη εν'εργεια ( το άκουσα) είναι να το βρέξουμε με νερό (πολύ) και να το πιάσουμε με πετσέτα. Το νερό μαζεύει τα φτερά και δεν έχει δύναμη να πετάξει εκείνη τη στιγμή.

Ξέχασα βάλε καμιά φωτό σε πετ της περιοχής. Κάποιος μπορεί να το έχει βρεί και να το επιστρέψει. Βάλε κ΄μία μικρή αμοιβή.

Βλέπω ότι μένετε στις Σέρρες.
Θα σας πρότεινα να βάλετε αγγελία σε τοπική εφημερίδα.
Στις επαρχιακές πόλεις οι εφημερίδες έχουν αρκετή αναγνωσιμότητα.
Πριν 7-8 χρόνια έχασα ένα κοκατίλ θηλυκό, έβαλα αγγελία μη πιστεύοντας σε αποτέλεσμα.
Απλά για να πω ότι έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου...
Σε κάποιες μέρες με πήρανε τηλέφωνο, μάλιστα ήταν Αλβανοί.
Που δεν ξέραν καν τη γλώσσα μας...
(Είχα βάλει αναγγελία & στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόμουν αλλά από την εφημερίδα βρέθηκε. Θα σας πρότεινα & αυτό-τηλ. σταθμό-δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό).

Λυπαμαι που σου εφυγε το πουλακι αλλα θα συμφωνησω με τους υπολοιπους στο τι να κανεις. Και συμφωνω και με αυτο που λεει ο Κωστας για το νερο οταν φευγει ενα πουλι και το προλαβαινουμε αν το καταβρεξουμε δεν θα μπορει να φυγει πολυ μακρια. 😉

Paidia...kati exoume pathi...mipos einai kalokerini aproseksia!? Emesa h Kokatilina mou anikse porta ki vgike, eutixos den itane ekso...ston Lazaro figane 38 papagalakia ki tora ston Gianni ... Osi exoune poulakia valte poio megali prosoxi stis portes...Ksipniste apo ximona kai klidoste kala tis portes sta klouvia!
H Efi protini na ta klidosoume me klamsterakia gia mallia :) kali idea, tora ki ego etsi klidoni to kanarinaki mou...kai h Maira tora exei mia mikri alla alithini klidoria!

Lipame poli Gianni! Afise gia liges meres fagito ekso mi tixon kai ksanagirisi...rota sti gitonia...kai agelies kalo kanoun...

Ένα καλό δόλωμα για να επιστρέψει το πουλί (αν βρίσκεται κοντά και δεν έχει χαθεί) πιστεύω οτι είναι ο σύντροφος του. Τα δικά μου όταν τυχαίνει να βγει κάποιο από το δωμάτιο ψάχνουν να βρουν που είναι το ταίρι τους φωνάζοντας δυνατά. Σε καμία περίπτωση δε φαντάζομαι οτι ένα από τα πουλιά μου θα έφευγε σε απόσταση μεγαλύτερη των 4μ αφήνοντας το άλλο πίσω. Έτσι θα ήταν πιο εύκολο να το πιάσω!

ευχαριστούμε για όλες τις συμβουλές!(το κοκατιλ έφυγε)!
χτες το είδε ένας βενζίνας εδώ στο χωριό πήγε ο πατέρας μου αλλά τίποτα!
αυτό μάλλον έφυγε με τις δεκαοχτούρες! Το άλλο από την ώρα που βγήκε το κοκατιλ από το κλούβι κάνει σαν τρελό σφυρίζει ουρλιάζει χοροπηδάει!
τον άλλον τον έχω όλη μέρα έξω μπας κ τον ακούσει κ γυρίσει!
αλλά τίποτα!
αν ήξερα αυτο με το νερό θα τον έπιανα
2tofmkshogo96gx8au6c1bm5.gif

Το έπαθα κι εγώ με παπαγάλο πριν 2 χρόνια. Εφυγε από ξεχασμένη πόρτα και μου το έδειξε ο σκύλος μου. Κυριολεκτικά μου το έδειξε. Είχε καθίσει στο τραπέζι της αυλής. Το έβρεξα με λάστιχο ποτίσματος και το έπιασα. Νομίζω πως δεν ήθελε να φύγει... Πρόσφατα έχασα ένα άλλο αρσενικό που έγινε... Λούης. Η παπαγαλίνα ήταν συνεχώς εκνευρισμένη και φώναζε. Είχε γεννήσει και αυγά. Κάποια στιγμή θεώρησα σωστό να περιμένω να βγούν τα αυγά και μετά να φέρω άλλο αρσενικό. Αφού πέρασαν οι μέρες και δεν έγινε τίποτε, ανοιξα τη φωλιά ενώ η θηλυκια καθόταν ακόμα, και τα αυγά ξεχείλιζαν κάτω από τα φτερά της. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Σε 2-3 μέρες ξανακοίταξα και δεν είχε μείνει δείγμα από τα αυγά κι έξω από την φωλιά είδα μόνο ένα σπασμένο. Τα δικά σας δεν είχαν γεννήσει;

Back