Φροντίδα Μπάνιο ενός budgie. Πώς;

dimitra_1980

PB Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
548
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Μόλις πήρα ένα Budgie. Πρέπει ο μικρούλης να κάνει μπάνιο; Και πώς; Δεν έτυχε να δω κάποιο σχετικό θέμα για Budgie, γι' αυτό ρωτάω. Και ούτε ρώτησα τον πετσοπά που μου το πούλησε γιατί δεν τους εμπιστεύομαι όσο εσάς.Ακούω συμβουλές λοιπόν.
 
Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από τους άλλους παπαγάλους! Δοκήμασε και θα βρεις τί του αρέσει! Κάποια μπορεί αν τους βάλεις μια μπανιερούλα εσωτερικά στο κλουβί, αλλά μην την αφήνεις συνέχεια και πάντα με προφύλαξη από ρεύματα αέρα! Σε άλλα μπορεί να αρέσει ένα ελαφρό ψέκασμα..
 
Τις πρωινες ωρες να του βαζεις σε λεκανακι η' σε μπανακι, νερο της βρυσης. Οταν αυτο θελησει θα κανει το μπανιο του.Αφηνε το μπανακι για 20 λεπτα περιπου. Προσοχη μετα, οταν το πουλακι ειναι βρεγμενο στα ρευματα
 
Οκ. Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω αρχικά με μπανιέρα και βλέπουμε. Πότε πρέπει να γίνει αυτό και κάθε πόσο χρειάζεται μπανιάρισμα ο μπέμπης μου; Γιατί ο Τουίτι μου αν αργήσω να του βάλω τη μπανιέρα, πάει στην ποτίστρα του και τη χτυπάει με το ράμφος!Άλλη μαφία κι αυτός!
 
Τα δικα μου παντως, μονο το καλοκαιρι με τον πολυ καυσωνα τιμησαν την μπανιερα, εγω συνεχιζω να τα ψεκαζω που κ που, αλλα παντα το πρωι για να προλαβουν να στεγνωσουν, αν δεν δοκιμασεις παντως δεν θα καταλαβεις τι του αρεσει! 🙂
 
Πότε πρέπει να γίνει αυτό και κάθε πόσο χρειάζεται μπανιάρισμα ο μπέμπης μου;

2-3 φορές την εβδομάδα νομίζω πως είναι εντάξει.:) Αν δεις ότι δεν κάνει μόνο του μπάνιο, πάρε ένα ψεκαστήρι και κάντο εσύ. Ρύθμισέ το να πέφτει σαν βροχούλα το νερό.
 
Οσο κι αν φαινεται περίεργο, τα δικά μου κάνουν αυτή την εποχή μπανιο, σχεδόν καθημερινά, ενώ αντίθετα το καλοκαιρι ο ένας παπαγαλος που ειχα τότε, ουτε πλησίαζε το νερό και απλα τον κατέβρεχα. Βεβαια έβαλα μεγαλύτερη μπανιέρα τωρα και σχεδόν κανουν μακροβούτια!:D

Οποτε μαλλον είναι θεμα διάθεσης του πουλιου...Αν δεις οτι του αρεσει μπορεί και καθημερινά. Απλα μετά μην τον αφήσεις να εκτεθεί σε ρεύματα αέρα.
 
Back
Top