Φροντίδα Μπάνιο με chevitren για πρόληψη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nontas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nontas

PB New Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2015
Μηνύματα
324
Πόλη
Αθήνα
Για προληπτικούς λόγους, κάθε 2 μήνες περίπου την άνοιξη και το καλοκαίρι τα πουλάκια μου τραβάνε το παρακάτω μαρτύριο... Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν είδαμε καθόλου ίχνος ψείρας (εξωτερική εκτροφή, ξύλινη κλούβα και ζευγαρώστρες). Να σημειώσω ότι και ο εξοπλισμός ψεκάζεται με το ίδιο διάλυμα/ίδια αραίωση που αναγράφεται στη συσκευασία.

1.webp 2.webp 3.webp 4.webp 5.webp 6.webp
 
Νώντα πιστεύεις δεν θα αρκούσε ένα γενικό ψέκασμα με τα πουλιά μέσα;
Δεν ξέρω κιόλας αν η ψείρα δεν λουφάζει πρώτα στα κλουβιά και ύστερα επιτίθεται.
Στο βιβλίο αυτό έχει πληροφορίες για τέτοιου τύπου περιποίηση των πουλιών πρίν απο τις επιδείξεις. Εκείνος χρησιμοποιεί πετσέτα και τα τυλίγει ένα ένα σαν χαλί, άσε που τα επιστρέφει στεγνά. Δεν ξέρω αν το έχεις, αν δεν το έχεις και σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι, να στο αντιγράψω.
Αυτοί μόνο είναι οι Μυρμιδόνες σου;
 
Νώντα πιστεύεις δεν θα αρκούσε ένα γενικό ψέκασμα με τα πουλιά μέσα;

Δεν ξέρω αν θα αρκούσε ένα γενικό ψέκασμα. Περιμένω προτάσεις από τους πιο έμπειρους... Ο λόγος που το έκανα με αυτό τον τρόπο είναι γιατί η εκτροφή μου είναι τρωτή (εξωτερική, φυτά, κουνούπια, ξύλινη κλούβα).

Η ψείρα (κυρίως η μαύρη) λουφάζει και επιτίθεται το βράδυ απ' όσο έχω διαβάσει εδώ. Πιστεύω ότι δεν θα επιτεθεί στο πουλάκι που έχει "λουστεί" με chevitren (και εδώ θα ήθελα συμβουλές).

Έχω δει σε άρθρα για πουλιά σε επιδείξεις παρόμοιο μπάνιο με άλατα πριν τους διαγωνισμούς για στιλπνό και γυαλιστερό πτέρωμα. Από εκεί πήρα την ιδέα για σκούπισμα...

Οι φωτογραφίες είναι από φετινά καναρινάκια... Ο στρατός μου προς το παρόν αριθμεί 28 μέλη, αλλά από Σεπτέμβρη θα γίνουν μεταγραφές...
 
Με το αυτό μπάνιο σίγουρα δημιουργείς για κάποιες μέρες μια πολύ καλά ασπίδα στο πουλί.
Αν όμως υπάρχουν παράσιτα τότε οι επιθέσεις θα αρχίσουν σχετικά σύντομα, (πιστεύω από τη δεύτερη βδομάδα), μια και τα πουλιά καθαρίζουν με σχολαστικότητα κάθε φτεράκι τους αδιαβροχοποιόντας το και φυσικά "καταστρέφοντας" την όποια προστασία υπάρχει.
Μια φορά το μήνα αν ψεκάζεις όλο το κλουβί όπως άλλωστε προτείνεται... Θα είναι αρκετό.
 
εγω αυτο κανω καθε μηνα ψεκαζω καλα τα κλουβια και τα πουλακια προληπτικα τιποτα αλλο δεν μπορω να τους κανω αμα πιασουν ψειρες πεθαινουν;
 
αμα πιασουν ψειρες πεθαινουν;
Στα χέρια σου όχι.
Είσαι συνεπής για αυτό αλλά θα πρέπει να είσαι και προσεκτικός με καραντίνες, καθώς και με τα πουλάκια που ταίζεις, να μην είναι κοντά στα κλουβιά σου.
 
αμα πιασουν ψειρες πεθαινουν;
Για να πεθάνει ένα πουλί από ψείρες θα πρέπει είτε να νοσήσει μέσω από τις ψείρες (είναι φορείς ασθενειών), είτε να βρίσκεται στις πρώτες βδομάδες της ζωής του είτε οι αριθμοί στις ψείρες να είναι εκπληκτικά μεγάλοι... Οπότε και η επιθέσεις ασταμάτητες.
 
Σίγουρα προληπτικά είναι ο τέλειος τρόπος! Αλλά το στρες το πιάσιμο κτλ κτλ μόνο αρνητικά μπορεί να φέρει.. Εγώ μια φορά τον μήνα (το καλοκαίρι πιο συχνά) τα ψεκάζω μαζί με τα κλουβιά και τις πατήθρες. Και ψείρα (φτου φτου) έχω χρόνια να δω...

Προσωπικά καλύτερα συχνότερα και ψέκασμα από μακριά, παρά κάθε 2 μήνες αυτό το μαρτύριο (το λες και μόνος σου Νώντα μου! 😛 ).. Θεωρώ αυτόν τον τρόπο πιο αποτελεσματικό και με λιγότερο άγχος για τα πουλάκια μας..
 
Δημητρη η εταιρεία αναφέρει ότι τα πουλιά πρέπει να μπανιαρίζονται και όχι να τα ψεκάζεις. Τώρα να σου πω την αλήθεια και εγώ ψεκάζω τον χώρο με αυτό για τα πουλιά χρησιμοποιώ άλλο σκεύασμα. Καλή συνέχεια.
 
..''ένας ψεκασμός ανά δύο μήνες είναι αρκετός για να κρατήσει τον χώρο αλλά και τα πτηνά.. Ασφαλή από παράσιτα'' , αυτό αναγράφεται και προσωπικά πιστεύω πως είναι αρκετό.. Μέχρι την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο,όπου όλα τα ''εργαλεία'' που θα χρησιμοποιήσει ο καθένας μας θα πρέπει να τα απολυμάνει πρώτα..👍
 
Παιδιά που μπορούμε να βρούμε chevitren; Γιατί σε όποια μαγαζιά ιντερνετικά και τοπικά κοίταξα έχουν έλειψη και δεν ξέρουν πότε θα παραλάβουν.
Ευχαριστώ
 
Παιδιά που μπορούμε να βρούμε chevitren; Γιατί σε όποια μαγαζιά ιντερνετικά και τοπικά κοίταξα έχουν έλειψη και δεν ξέρουν πότε θα παραλάβουν.
Ευχαριστώ
.. Αυτό ισχύει.. Είναι σε έλειψη από τέλη Σεπτέμβρη.. Από τα λίγα που γνωρίζω, αρχές Δεκέμβρη και βλέπουμε..
 
Back
Top