Αναπαραγωγή Μπάνιο παπαγάλων όταν έχουν αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tsilakos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tsilakos

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιουλ 2022
Μηνύματα
29
Πόλη
Καλαμάτα
Έχω ένα ζευγάρι budgie που έχουν 4 αυγά και ένα ζευγάρι parrotlet με 11 αυγά σε εσωτερικό χώρο . Η ερώτηση είναι: κάνει να τους βάλω μπανιέρα? ( Η λογική μου λέει όχι αλλά θα ήθελα γνώμη των έμπειρων μελών )
 
Το ερώτημά σου είναι κάπως δύσκολο να απαντηθεί, ειδικά αυτήν την εποχή που η υγρασία είναι χαμηλή. Μήπως όμως έχεις στοιχεία για τα επίπεδα υγρασίας που επικρατούν στον εσωτερικό χώρο στον οποίο έχεις τα πουλιά; Με άλλα λόγια η εποχή είναι ελαφρώς ακατάλληλη για αναπαραγωγή λόγω υψηλής θερμοκρασίας και χαμηλής υγρασίας και αυτό πράγματι δημιουργεί τον προβληματισμό του να βάλεις μπανιέρα μόνιμα στο κλουβί, μήπως κι αυτό βοηθήσει στη βιωσιμότητα των εμβρύων.
11 αυγά από ζευγάρι πάροτλετ;;; Δεν είναι πάρα πολλά; Πόσες ημέρες από το τελευταίο; Ωοσκόπηση έχει γίνει;
 
Είναι στο χώρο της δουλειάς μου, νωρίς το πρωί ο χώρος αερίζεται και μέχρι το βράδυ ο χώρος είναι με κλιματισμό. Το τελευταίο αυγό το έκανε 24 Ιουλίου +- μια μέρα . Όχι δεν έχω κάνει ωοσκοπηση . Είναι συνεχώς και τα δύο μέσα και βγαίνουν λίγες φορές την ημέρα για ένα δύο λεπτά να φάνε, να τιτιβισουν και να ξεπιαστουν. Και εμένα μου φάνηκαν πολλά από όσα έχω διαβάσει.
 
@Tsilakos
Δεν είναι απαγορευτικό το μπάνιο κατά την περίοδο της επώασης, μπορείς να βάλεις μπανιέρα και αν θέλουν θα μπούνε μέσα.
Εφόσον βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο και υπάρχει ελεγχόμενη θερμοκρασία και φως, το πρόβλημα αυτή την εποχή είναι η χαμηλή υγρασία που δεν βοηθά στην εκκόλαψη των αυγών, όπως σου έγραψε και ο Γιάννης.
Ενδεικτικά η υγρασία στον χώρο της εκτροφής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 45%-60%, και δύο τρεις ημέρες πριν την εκκόλαψη να φτάνει και στο 65%-75%.

ένα ζευγάρι parrotlet με 11 αυγά, το τελευταίο το έκανε στις 24/7
Το πιθανότερο είναι να είναι άσπορα, γιατί θα έπρεπε ήδη να έχει βγει κάποιος νεοσσός από τα πρώτα αυγά καθώς ο χρόνος επώασης είναι 18-19 ημέρες.
Επίσης πολύ σπάνια τα parrotlet κάνουν μέχρι 10 αυγά, συνήθως 4-7 είναι η ωοτοκiα τους.
Είσαι σίγουρος για το φύλο τους ;
Υπάρχει πάντως και η περίπτωση να είναι και τα δύο θηλυκά.
Διάβασε και το παρακάτω άρθρο για την αναπαραγωγή των parrotlets.
Επίσης για το ζευγάρωμα των budgies σου δες αυτο.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top