Αναπαραγωγή Μπάνιο σε ζεμπράκια με νεοσσούς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης margie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

margie

PB New Member
Εγγραφή
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
επιτρέπεται το μπάνιο τώρα που πλέον βγήκαν τα πουλάκια;
ξέρω ότι όσο έχουν αυγά δεν κάνει, τώρα που εκκολάφτηκαν;
Επίσης, τους βάζω αυγό, αυγοτροφή, τους σπόρους τους και μήλο.
Υπάρχει κάτι ακόμα που μπορώ να κάνω;
ευχαριστώ!
 
margie να σου ζηδουν αρχικα τα μικρα! Με το καλο στο κλαρι.ως προς τις ερωτησεις σου, εαν βγηκαν μολις πριν απο λιγες μερες καλυτερα να μην τους βαλεις μπανιερα. Γιατι οι νεοσσοι ειναι καραφλουληδες κ με το μπανιο εαν οι γονεις δεν στεγνωσουν καλα μπορει να κρυωσουν κ τα μικρα τους. Γιαυτον τον λογο ειναι λιγο επικινδυνο. Μπανιερα λοιπον καλυτερανα βαλεις απο την στιγμη που θα αρχισουν να ξεπεταγονται τα μικρα κ που θα εχουν βγαλει τα φτερακια τους κανονικα.

ως προς την τροφη χρησιμο για τους γονεις για το ταισμα ειναι το κεχρι σε μορφη τσαμπιου. Οχι οτι ειναι απαραιτητο αλλα θα στο προτεινα. Ετσι, εαν βρεις σε καποιο πετ σοπ μπορεις ναπαρεις γιατι αυτο ειναι πιο ευπεμπτο για τους γονεις κ ετσι μπορουν πολυ ευκολοτερα να το δωσουν στα μικρα. Κατα ταλλα αφου προσφερεις κ αυγο-αυγοτροφη εισια μια χαρα!
 
ευχαριστώ! τους αρέσει το μπανάκι και νιώθω ότι το στερούνται τώρα, για αυτό ρώτησα κιόλας. έχω παραγγείλει εδώ και κανά μήνα κεχρί από το πετ μου, αλλά ακόμα περιμένω.. όλα καλά τα κάνω λοιπόν 🙂 ευχαριστώ και πάλι!
 
Το αν θα βαλεις μπανιέρα εξαρτάται απο την ηλικία των νεοσσών και απο την θερμοκρασία του χώρου. Αν είναι μικρά και δεν έχουν φτερώσει ακόμα να μην βάλεις. Αν αρχίσουν και βγαινουν στο κλαρί θα σου πρότεινα να βάλεις σε ενα πολυ ρηχό πιατάκι κυρίως για τους γονεις και στην συνέχεια να μαθουν και στα μωρά χωρίς να κινδυνέυουν βέβαια να πνιγουν και με την προυπόθεση οτι το κλουβι θα είναι σε εσωτερικό χωρο και προφυλαγμένο απο ρευματα αέρα.
 
Back
Top