Φροντίδα Μπάνιο σε κοκατίλ

ckdodis

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2022
Μηνύματα
226
Πόλη
Ηγουμενίτσα
Καλησπέρα σε όλους,


πριν από λίγο δοκίμασα να γνωριστεί ο Dexter με το νερό.

Έχω ένα πήλινο σκεύος το οποίο το γέμισα νερό και αφού είχαμε παίξει ώρα πιο πριν και ο Dexter ήταν χαλαρός, έβαλα νερό στο σκεύος και τον άφησα λίγο παραδίπλα.
Με τα δάχτυλα μου ανακάτεβα το νερό και το ανασηκώνα. Ήρθε να δει τι συμβαίνει και αφού ήπιε λίγο νερό μετά έβαλε συστατικά τα πόδια του μέσα και μετά από δευτερόλεπτα άρχισε να προσπαθεί να βρέξει όλο του το σώμα και τεντώνε τις φτερούγες του προσπαθώντας να βραχεί.

Μετά από λίγο αφού καταλαβα ότι δεν θέλει άλλο τον πήρα και τον σκούπισα ταμποναριστα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα, λίγα χάδια και μετά στο κλουβακι του.

Τώρα καθαρίζει το φτέρωμα του και το τακτοποίει και κάθε τόσο τινάζεται.

Σε ολη την διάρκεια δεν έδειχνε αγχώμενος ούτε φοβισμένος. Ο χώρος δεν έχει ρεύματα ούτε ανεμιστήρες ούτε κληματιστικο. Θερμοκρασία δωματίου και μπορώ να πω και λίγο ζέστη.

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα;
 
. Ο χώρος δεν έχει ρεύματα ούτε ανεμιστήρες ούτε κληματιστικο. Θερμοκρασία δωματίου και μπορώ να πω και λίγο ζέστη.
Ελπίζω να μην κρυώσει ο μικρούλης
Πολύ φοβάμαι ότι θα πάθει κρυοπαγήματα.😜😝
Άναψε τη σόμπα τύλιξε το με μία πετσέτα και βάλτο κοντά για να ζεσταθεί.😂
Γίναμε και μεις χαζομπαμπάδες αλλά όχι κι έτσι.😁
 
@Vada είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν ειδικά μπουρνούζια!😜😂.
Τον Σοφοκλή καμμιά φορά τον φωνάζω πασά μου, κ η μάνα μου μου λέει να μην φωνάζω κ με ακούν οι γείτονες!🥴😂
 
Μετά από λίγο αφού καταλαβα ότι δεν θέλει άλλο τον πήρα και τον σκούπισα ταμποναριστα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα, λίγα χάδια και μετά στο κλουβακι του.
Αυτό δεν πρέπει να γίνεται ποτέ σε κανονικές συνθήκες. Εμείς προσφέρουμε στα πουλιά το μπάνιο τις πρωινές ώρες και το αποσύρουμε κατά το μεσημέρι ή τέλος πάντων αφού πάρουν το μπάνιο τους. Στη συνέχεια, έχουν όσο χρόνο χρειάζονται για να καλλωπιστούν από μόνα τους, που είναι και το ζητούμενο αυτής μας της προσφοράς.

Είναι αλήθεια ότι σε ένα πολύ πρόσφατο θέμα προτάθηκε στον φροντιστή του πτηνού να το πιάσει ο ίδιος και να το στεγνώσει. Αυτή είναι μία ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ενέργεια για να ανακουφιστεί ένα πουλάκι από το σοκ που υφίσταται όταν έρθει σε επαφή με το νερό χωρίς τη θέλησή του. Αν δηλαδή πέσει σε μία λεκάνη με νερό, αν πρέπει να το πλύνουμε εμείς για να το απαλλάξουμε από επιβλαβείς ρίπους που φέρει στο πτέρωμα (ίσως και από ατύχημα) ή τέλος από υπερβολικό ψεκασμό σε μία προσπάθεια μας να το ανακουφίσουμε από τη ζέστη.

Ο λόγος που προσφέρουμε μπάνιο στο πτηνά είναι για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καλλωπίσουν ΜΟΝΑ τους το φτέρωμα τους. Διαφορετικά, δεν έχει και πολύ νόημα.
 
Back
Top