Ασθένειες Μπάτζι έχει μαζεμένες κουτσουλιές και είναι φουσκωμένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pickyv
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pickyv

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2022
Μηνύματα
29
Πόλη
Καβάλα
Αγορασα την Πέμπτη ενα μπατζι απο πετ σοπ. Την δεύτερη μερα παρατήρησα οτι είχε μαζεμένες κουτσουλιές οι οποίες έπεφταν μέσα στην μερα. Ήταν πολυ φιλικός και έτρωγε και έπινε νερό. Δεν εχει κελαηδησει ακομα. Την Δευτέρα το απόγευμα τον είδα να ειναι στον πατο απο το κλουβί φουσκωμένος. Τον πηγα στο πετ σοπ τον είδε και μου είπε να βάζω σταγόνες στο νερό για πέντε μέρες. Σήμερα δεύτερη μερα απο την αντιβίωση ειναι πιο ζωντανός κ δεν εχει καθόλου κουτσουλιές. Ειναι καθαρός. Ωστόσο συνεχίζει ν περνάει ώρα στον πατο. Επίσης γύρω απο το Ράμφος ειναι λερωμένος. Μπορει μα φταιει οτι τρώει και απο κάτω;! Ευχαριστω.
 
Τα pet shops δεν είναι γιατροί,κανονικά θα έπρεπε να το δει γιατρός.
Τώρα αφού το ξεκίνησες,ολοκλήρωσε την αγωγή άλλα αν δεις να χειροτερεύει ή να μην υπάρχει βελτίωση θα πρέπει να το δει γιατρός.
 
Μπορει μα φταιει οτι τρώει και απο κάτω;!
Καλημέρα, καλωσορίσατε και να χαίρεστε το παπαγαλάκι σας. Δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση στον πάτο του κλουβιού, πρέπει να υπάρχει σχάρα. Βεβαίως, αν τρώει σπόρους αναμεμειγμένους με περιττώματα μπορεί να αρρωστήσει σοβαρά και να επαναμολύνεται. Στα πετσόπ συχνά αφήνουν ποσότητες τροφής στον πάτο και αφήνουν τα πουλάκια να τρωνε έτσι, αυτή η πρακτικη όμως είναι ανευθυνη και αποκρυσταλλώνει λάθος πρακτικές σε νεαρά πτηνά. Το κλουβί θα ρπέπει να εξπλιστεί με σχάρα ή να αλλαχθεί αν έχει και άλλα θέματα (πχ είναι στρογγυλό ή μικρό).

Πώως είναι σημερα το παπαγαλάκι?
 
@pickyv Λυπάμαι πολύ, ειναι ό,τι χειρότερο να πεθαινουν πλασματάκια που δεν προλάβαμε καν να τα λιώσουμε στην αγάπη. Αλλά τουλάχιστον πέθανε σε ένα σπίτι καθαρό, περιτριγυρισμένο από ανθρώπους που το αγαπούν, όχι κανενα πετσοπ.
 
@pickyv Λυπάμαι πολύ, αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος, να παραλάβει κανείς άρρωστο πουλάκι...

Επιβάλλεται να επικοινωνήσεις με το πετ σοπ για να σου δώσουν ίσως κάποιο άλλο. Το πουλάκι είχε σίγουρα πρόβλημα και σίγουρα δεν ευθύνεσαι εσύ για αυτό. Προσωπικά δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να πάρω ξανά το οτιδήποτε από αυτούς, ούτε καν τα λεφτά πίσω. Θα τους ενημέρωνα ότι μου έδωσαν άρρωστο πουλί και θα έριχνα μαύρη πέτρα πίσω.​
 
@Ιωάννης 2021. Ναι ενημέρωσα το πετ σοπ και μου πρότειναν να παρω αλλο. Προς το παρόν μελετάω τι θα ειναι το επόμενο και κυρίως απο που μπορώ να παρω..
 
Προς το παρόν μελετάω τι θα ειναι το επόμενο και κυρίως απο που μπορώ να παρω..
Αυτό που πρέπει τώρα να κάνεις είναι να απολυμάνεις το κλουβί και όλα τα σχετικά με αυτό, ίσως και να πετάξεις τις τροφές αν είναι χύμα ή αν έχεις βάλει μέσα στον περιέκτη τους (αν έχουν έρθει σε επαφή με) την ταΐστρα.
Η απολύμανση μπορεί να γίνει με έντονη ροή καυτού νερού π.χ. από το ντουζ, έπειτα με πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι, ακολούθως με διάλυμα χλωρίνης σε νερό σε αναλογία 1/10 (1 μέρος χλωρίνη + 9 μέρη νερό), δεν θα ξεπλύνεις για 1-2 ώρες, μετά ξεπλένεις σε ντουζ, το αφήνεις να στεγνώσει, το περνάς με οινόπνευμα 70-80% (π.χ. με βαμβάκι), το αφήνεις έξω να στεγνώσει / ξεμυρίσει.
Έχουμε ένα μέλος - εκτροφέα παπαγάλων από Κιλκίς (@Geokilkis ) που έχει ήδη μωράκια πάροτλετ (πολύ γλυκά, η αλήθεια). Δεν ξέρω αν τα πουλάκια θα είναι διαθέσιμα και αν σας φέρνει ο δρόμος σας (εσένα ή εκείνον) προς τις περιοχές σας, αλλά δεν θα έβλαπτε μια ερώτηση.
Λυπάμαι για την απώλειά σου.
 
@ianos ευχαριστω παρά πολυ για αυτες τις συμβουλές για το κλουβί! Γιατι το ειχα έξω για κάποιες μέρες και τωρα θα ακολουθήσω τα βήματα σας!
 
Back
Top