Γενικά Μπάτζι τρώει χαρτί

Αναλόγως!Τι χαρτι;Γιατι δε το βαζεις τοσο χαμηλα να μη το φτανει;Αν τρωει λερωμενα κομματια ειναι επικίνδυνο!
Ναι ειναι επικινδυνο γιατι μπορει να παθει μολυνση στη συγκεκρημενη κατασταση.
Αλλα εχω ακουσει οτι τα budgie τρωνε χαρτι γιατι παιρνουν καποιες βιταμηνες απο αυτο. Το δικο μου budgie λατρευε το χαρτι και το ετρωγε συνεχεια, αλλα απο τα χαρτια που ειναι σαν τις κολλες Α4 γιατι ειναι λεπτες και δεν μπορουν να το πνιξουν κιολας. Ομως να μην τρωει συνεχεια χαρτι. 😉
 
Eιναι αρσενικό. Μήπως μπορείτε να μου προτείνει κάποιο υλικό που μπορώ να βάλω στο κάτω μέρος του κλουβιου;
 
Αλλα εχω ακουσει οτι τα budgie τρωνε χαρτι γιατι παιρνουν καποιες βιταμηνες απο αυτο.
Δεν νομίζω να ισχύει ότι το χαρτί περιέχει βιταμίνες... Η γνώμη μου είναι ότι δεν κάνει τα πουλιά να τρώνε χαρτί, διότι, πέραν των ακαθαρσιών και υπολειμμάτων τροφών που στο μεταξύ έχουν αλλοιωθεί, περιέχει (τα περισσότερα λευκά χαρτιά) και μικρές ποσότητες παραγώγων χλωρίου (με τα οποία το επεξεργάζονται ώστε να γίνει λευκό), των οποίων η επίδραση στον οργανισμό μάλλον είναι δυσμενής.
Θα έλεγα το πουλάκι να μην μπορεί να φτάσει στο χαρτί, ό,τι είδους κι αν είναι αυτό, επομένως είτε η σχάρα του κλουβιού να ανέβει σε λίγο μεγαλύτερο ύψος είτε το χαρτί να αντικατασταθεί με κάποιο υπόστρωμα, στο οποίο, πάλι κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να φτάνει το πουλί.
Δες κι εδώ
 
Εγώ στην θέση σου θα τοποθετούσα κάποια σχάρα, αν δεν έχει ήδη, ώστε να μην φτάνει το πουλάκι κάτω το χαρτί.
Εάν πάλι όμως προσπαθεί να το φτάσει, θα του έδινα κάτι άλλο να "παίξει" ώστε να ξεχαστεί. Αν τον ικανοποιεί να μασουλαει κάτι, δώστου ξύλο ή κάποιο άλλο ψάθινο ίσως παιχνίδι να απασχοληθεί.
 
Οτι τυπος χαρτιου και να ειναι,ειναι ακαταλληλο.

Ειτε αλλαζεις υποστρωμα ειτε φροντιζεις να μην φτανουν το υποστρωμα.
 
Back
Top