Ασθένειες Μπάτζι φαίνεται ότι έχει αρρωστήσει

kehagia98

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2023
Μηνύματα
7
Πόλη
Νέα περαμος καβαλας
Καλησπέρα σας!

Έχω δυο παπαγαλάκια μπατζι δυο θηλυκά. Το ένα το έχω γύρω στα τρία χρόνια και το άλλο τον τελευταίο μισό χρόνο! Πριν λίγες μέρες πιο συγκεκριμένα προχθές άρχισα να βλέπω ότι το ένα μ το μπατζι ( το πιο παλιό που έχω) άρχισε να αρρωσταίνει. Άρχισε να κοιμάται κι στα δυο πόδια ενώ παντα κοιμάται στο ένα, κοιμάται με το κέφαλι στο πλαι ενώ δν συνηθίζει. Πέρα από αυτά το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται ότι έχει αρρωστήσει στο πρόσωπο Κ στο τρίχωμα κύριως. Είναι σαν λερωμένο, τα Κάλλια τ πετάνε και τα μάτια του είναι πολύ κουρασμένα και τα μισό κλείνει. Φαίνεται κουρασμένο και κάποιες φορες κάνει βόλτες στον πατώ του κλουβιού ωστόσο ανεβαίνει πάνω Κ κάθεται. Οι κουτσουλιές του είναι λίγο πράσινες Κ κιγο πιο Αραιές σε σχέση με τις κανονικές του. Επίσης κάθεται πολύ ώρα μέσα στο μπολ του Κ ανακατεύει την τροφή😔 το πήγα χθες σε μια κοπέλα που ξερει από παπαγαλάκια καθώς δν έχουμε κάποιον γιατρό εδώ που να γνωρίζει από πτηνά και μ είπε ότι ευτυχώς δν έχει χάσει πολύ βάρος. της έδωσε μια σταγόνα ένα φάρμακο για σκουλήκια Κ μ είπε να της δίνω Aviomycine. Και ότι θα γίνει Καλα καθώς δν φαίνεται πολύ αρρωστο. Ωστόσο επειδή μ είχε πεθάνει Κ παλαιότερα ένα και στο πρόσωπο είχε παρόμοια όψη δεν μπορώ να Καταλάβω αν βελτιώνεται η όχι! Επίσης νοιωθει κάποιες φορες αποπροσανατολισμένο Κ δν έχει πολύ καλή ισορροπία . Γενικότερα είναι μικρουλι σαν μέγεθος και με τα φτερακια τ είχε θέμα Κ έπεφτε ανέκαθεν Κ αυτό με δυσκολεύει! Δεν ξέρω τι άλλο να του δώσω! Τ έδωσα από το διάλυμα μια εμ δυο σταγόνες aviomycin απευθείας Γτ δν πίνουν πολύ νερό και του έβαλα Κ μέσα στο νερό του!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@kehagia98
Όλα αυτά που περιγράφεις δείχνουν χωρίς αμφιβολία ότι το budgie σου είναι άρρωστο.
Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς στην περιφέρεια, όμως δεν είναι λύση η χορήγηση θεραπείας από ανθρώπους που δεν είναι γιατροί.
Εφόσον είσαι από την όμορφη Νέα Πέραμο, θα σου προτείνω να επικοινωνήσεις με το Διαγνωστικό κέντρο της Κομοτηνής και αφού αναφέρεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου δώσουν.
 
@Vada καλησπέρα σας! Έστειλα στην Κομοτηνή δείγμα κουτσουλιάς για να εντοπιστεί τι έχει όσο προλαβαίνω Κ μ είπαν ότι είναι βαρια Κ οτι έχει αυγά σκουλήκιων😔 μ έδωσε αγωγή με Teniazine μαζί με Φουκοσταντιν καί aviomysin. Το Teniazine το έδωσα απευθείας μια σταγόνα Κ τα αλλά δυο στην ποτίστρα του. Το πρόβλημα μου είναι ότι πλέον δεν τρώει καθόλου και παίρνει πολλά φάρμακα ούτε πίνει νερό. Μου είπαν να του δώσω κρεμουλα αλλά δεν βρίσκω αυτή της στιγμή κάπου για να πάρω! Επίσης εχω ειδική σήραγγα για να το ταΐζω αλλά αλλά δν κάθεται δηλαδή Κ το νερό με το φάρμακο π πήγα ν τ δώσω δν κάθεται να το πιει… δν ξέρω τι να κάνω με το φαγητό. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε παρακαλώ πείτε μου… σας Ευχαριστώ πολύ !!;
 
Καλημέρα.
Μία ερώτηση...εφόσον τα παπαγαλάκια συμβιώνουν στον ίδιο χώρο, ρώτησες αν και το άλλο πουλάκι θα πρέπει να λάβει την ίδια φαρμακευτική αγωγή; Θεωρώ πως ναι, αλλά δεν βλάπτει να ρωτήσεις το Εργαστήριο.
Με κανονική σύριγγα ινσουλίνης (χωρίς τη βελόνα φυσικά) θα πρέπει να επιμείνεις να δώσεις μερικές σταγόνες του διαλύματος από τα άλλα δύο φάρμακα. Αυτό ίσως να είναι πιο εύκολο να γίνει αν βάλεις τη σύριγγα μέσα στο ράμφος του πουλιού από το πλάι, κρατώντας φυσικά το πτηνό σε οριζόντια στάση ώστε να μην πνιγεί με το υγρό. Εναλλακτικά και μόνο αν κάνεις αρκετές προσπάθειες με το πλάι και δεν γίνεται τίποτα, στάξε σταδιακά μια δυο σταγόνες του υγρού στα ρουθούνια του.
Όσον αφορά στη σίτιση με κρέμα και αν δεν βρεις σήμερα το πρωί, κάνε ένα χυλό με κρόκο αυγού και λίγο χλιαρό νερό και δώσε του από αυτό με τη σύριγγα σίτισης που έχεις. Αν θέλεις βάλε και λίγη ζάχαρη μέσα (ή καλύτερα δεξτρόζη από το φαρμακείο) ώστε να πάρει ενέργεια.
Καλή Επιτυχία!
 
Καλησπέρα !
Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές ειλικρινά! Το παπαγαλάκι το άλλο ρώτησα στο εργαστήριο εξαρχής και μ είπε πως δεν πειράζει να πάρει Κ αυτό την αγωγή καθώς είναι καλό μια στο τόσο να τα παίρνουν τα συγκεκριμένα προληπτικά! Βρήκα εν τέλη κρεμουλα με σύριγγα του πήρα αλλά δεν τρώει ιδιαίτερα. Γυρνάω το κεφάλι συνέχεια κ η τροφή η περισσότερη πέφτει γύρω στο πρόσωπο. Κάποιες μικρές σταγονιτσες τις έχει φάει. Πιο μεγάλο πρόβλημα έχω με το νερό που έχει το φάρμακο μέσα καθώς δεν πίνει! Τ έδωσα με την σύριγγα αλλά δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά ποσό ήπιε από αυτό π του έδωσα Γτ κουνάει το κεφάλι και φωνάζει! Εμένα με ανησυχεί το γεγονός ότι το πουλάκι άρχισε από τη Τρίτη να μην είναι Καλα. Έπειδη δεν έχουμε εδώ κάποιον που να ξερει από πτηνά η κτηνίατρο που να ασχολείται το πήγα σε μια κοπέλα που δουλεύει σε φάρμα και ασχολείται με τα μπατζι. Της το πήγα να το δει κι μου είχε πει για σκουλήκια και εκείνη και του έδωσε teniazine( το οποίο μου είπε το παίρνει μια φορά το πουλάκι). Μετέπειτα που μου είπαν από εδώ να στείλω Κομοτηνή έστειλα δείγμα κουτσουλιάς μου έδωσε αγωγή ο γιατρός Κ μ ξανά δίνει teniazine για μια φορά πάλι! Εμένα το ερώτημα μου είναι εφόσον αυτή η θεραπεία είναι για μια φόρα μόνο όπως αναγράφει και η συσκεύασα δεν θα έπρεπε το πουλάκι να είναι καλύτερα ; Με ανησυχεί αυτό το γεγονός ότι έχει πάρει δυο φορες και είναι ακόμα τόσο αρρωστο! Επειδή τον ρώτησε μου είπε να μη πάρει άλλο και να συνεχίσω την αγωγή με το νερό που έχει aviomycine και φλουκοσταντιν. Αν γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε ας μου πει!

Ευχαριστώ πολύ!
 
Προφανώς δεν θα είχε σκουλήκια και για αυτό δεν το βλέπεις καλύτερα μετά τη χρήση του teniazine.
Πιστεύω ότι δεν μένει κάτι άλλο να ακολουθήσεις, παρά την αγωγή που σου έδωσαν από την Κομοτηνή κι αναλόγως πως θα πάει σήμερα, αύριο, επικοινωνείς πάλι μαζί τους.
Να υποθέσω ότι έστειλες δείγματα στην Κομοτηνή κι έπειτα σου σύστησαν αγωγή, έτσι δεν είναι;
 
Ειλικρινά δεν ξέρω, ναι έστειλα δείγμα κουτσουλιάς στη Κομοτηνή και μου είπαν ότι έχει αυγά από σκουλήκια στο έντερο και ότι είναι σοβαρή η κατάσταση. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω το βλέπω από χθες το βράδυ κάθεται κάτω στον πάτο του κλουβιού συνέχεια και δεν ανεβαίνει καθόλου στο κλαδάκι😔
 
@kehagia98
Μπορείς να μας πεις αναλυτικά την διάγνωση ή να ανεβάσεις τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Διαγνωστικό κέντρο της Κομοτηνής ;
Αφού σου δώσανε θεραπεία με δύο είδη αντιβιοτικών (Fungustatin, Aviomycine), μάλλον υπάρχουν και κάποια άλλα μικρόβια, βακτήρια, ίσως και παράσιτα, στα περιττώματα του, που είναι ακόμη πιο επικίνδυνα για την υγεία του από τα εντερικά σκουλήκια.
Δεν είναι καλό σημάδι που βρίσκεται συνεχώς στον πάτο του κλουβιού.😞
 
@Vada καλησπέρα …. Δεν μου έχουν στείλει τις εξετάσεις μου είπαν ότι έχει μύκητες και αβγά σκουληκιών στο εν έντερο μέσα. Δν έχω δει καμία καλυτέρευση και με ανησυχεί που κάθεται όλη τη μέρα κάτω. Οι κουτσουλιές του έχουν γίνει πιο ανοιχτό πράσινο😔
 
Κατάφερες να τον ταΐσεις έστω και λίγο; Τα φάρμακα τελικά του τα δίνεις εσύ η/ο ίδια/ος με σύριγγα ή επαφίεσαι στο να πιει νερό;
Σου βάζω ένα άρθρο για το πόσο περίπου νερό καταναλώνει το κάθε είδος για να ξέρεις πόσο νερό να του δίνεις
 
Προσπάθησα τις προηγούμενες μέρες αλλά παιδευόταν παρά πολύ και δν καταφερα να του δώσω το νεράκι. Από μόνο του δεν πίνει ούτε τρώει. Το βλέπω σε πολύ άσχημη κατάσταση και δν βλέπω μα βελτιώνεται 😔 θα μπορούσα να του ξανά δώσω ταινιαζιν ( έχει πάρει δυο φορες) μια την Τετάρτη Κ μια την Παρασκευή η δεν κάνει;😔

Δεν μου έχουν μείνει πολλά να κάνω και δεν θέλω να το παιδεύω άλλο 😔
 
Ναι, αλλά όπως καταλαβαίνεις, χωρίς φαγητό και νερό θα πεθάνει το πουλί είτε από την ασιτία είτε από την ασθένεια που έχει. Αυτό που σου γράφω είναι σχεδόν βέβαιο, δυστυχώς. Μπορεί ακόμα και να πεθάνει στο χέρι σου, καθώς εσύ θα προσπαθείς για αυτό, (να του δώσεις τα φάρμακα). Κάνε την καρδιά σου πέτρα και προσπάθησε λίγο παραπάνω, αν αντέχεις. Αλλιώς η κατάσταση είναι ήδη προδιαγεγραμμένη (που είναι)... εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να αποπειραθείς να την ανατρέψεις, όσο μικρή κι αν είναι η πιθανότητα.
Τι να σου πω...η θέση σου είναι ειλικρινά πολύ δύσκολη και πολλοί από εδώ (το φόρουμ) σε συναισθανόμαστε. Ας σκεφτούμε θετικά: ό,τι είναι να γίνει, θα συμβεί, κι ευχόμαστε το καλύτερο, ακόμα κι αν αυτό δεν φαίνεται στον Ορίζοντα.
 
Καλησπέρα παιδιά … δυστυχώς δεν τα κατάφερε και το βράδυ ξεψύχησε😔 τουλάχιστον ηρέμησε από τον πόνο καθώς υπέφερε… σας ευχαριστώ ωστόσο παρά πολύ όλους για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας
 
Λυπάμαι για το πουλάκι. Αυτό που θα πρέπει να έχεις στο νου σου είναι να απορρίψεις στα σκουπίδια ό,τι σχετίζεται με το πουλί, κλουβί, σχετικά συμπράγκαλα, (ακόμη και τροφές θα πέταγα). Και αν είναι να πάρεις άλλο πτηνό, εννοείται να αγοράσεις από την αρχή νέο κλουβί, ταΐστρες κλπ, τα οποία θα πλύνεις καλά και θα απολυμάνεις πριν βάλεις το πουλί μέσα.
 
Back
Top