Γενικά Μπέρδεμα με το δαχτυλίδι

moutafis55

PB New Member
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω κάποιες απορίες επί του θέματος.
Την Προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα από petshop ένα καναρίνι κόκκινο αχάτη μωζαΐκ (της φωτογραφίας).
Από το μαγαζί μου είπε ότι είναι μικρό σε ηλικία και αυτός είναι ο λόγος ο οποίος ακόμα δεν κελαηδάει ακόμα (ξέρω, βασική αρχή για να πάρουμε ένα καναρίνι είναι να κάτσουμε λίγο για να ακούσουμε ποιο κελαηδάει περισσότερο ώστε να πάρουμε εκείνο, αλλά ήταν το πιο όμορφο και πήρα το ρίσκο).
Το καναρίνι έχει δαχτυλίδι χρυσού χρώματος, προσπάθησα να διαβάσω τι γράφει και το μόνο που διέκρινα είναι ο αριθμός 18, βλέποντας όμως το συγκεκριμένο ποστ, διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο χρώμα είναι του 2004.
Δεν θα ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι μου είπε ψέματα το petshop και το πουλί είναι μεγάλο σε ηλικία, το παράδοξο όμως είναι ότι το πουλί είναι πιο μικρόσωμο από τα υπόλοιπα (όταν τα είδα δίπλα δίπλα με τα υπόλοιπα), αλλά και από την μέρα που το πήρα το έχω με φωνές από το youtube και δείχνει να προσπαθεί και σιγά σιγά να τα καταφέρνει.
Σας ζητάω συγνώμη αν κούρασα και ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Συγνώμη κιόλας φίλε μου, αλλά αυτό το πουλί δεν είναι αχάτης κόκκινο μοζαικ. Συνήθως οι πετ σοπάδες δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι. Το δαχτυλίδι που βλέπω είναι ανοιχτού τύπου και δεν σημαίνει ότι είναι του 2004 το πουλί αλλά ούτε και ότι είναι μικρό σε ηλικία. Το δαχτυλίδι αυτό μπαίνει όποτε θέλεις.

Εαν ήθελες ένα κανάρι για το κελάηδημά του έκανες ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΑ . Δεν είναι ένα καναρίνι φωνής. Είναι ένα κανάρι ΧΡΩΜΑΤΟΣ , ένας ΑΧΑΤΗΣ κόκκινος εντονος (όχι μωσαίκ).
Τα πουλάκια αυτά τα αγοράζουμε για τον χρωματισμό τους. Κελαηδούν βέβαια σαν όλα τα αρσενικά καναρίνια, αλλά το τραγούδι δεν είναι το "φόρτε" τους. Τα χρώματα που διάβασες αφορούν ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Το χρυσοκίτρινο είναι του 2010. Αλλά εδώ το πουλάκι ΔΕΝ έχει δακτυλίδι τέτοιου τύπου. Είναι ένα ανοικτό δακτυλίδι που δεν λέει απολύτως τίποτα, αφού μπορεί να το περάσει ο καθένας μια οποιαδήποτε στιγμή.

Υ. Γ Εδρασε, η Πτολεμαίδα. Με πρόλάβες Τάσο.
Να συμπληρώσω, οτι μπορεί να είναι μικρό σε ηλικία,όπως μπορεί να είναι και θηλυκό.
Βάλε μια καλή φωτογραφία του.

Έβγαλα μερικές φώτο σήμερα. Ελπίζω να μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

DSC_0064_zps295f7ca7.jpg

DSC_0062_zpsc702b1f5.jpg

Ναι είναι ένας ΑΧΑΤΗΣ κόκκινο έντονο. Τα πόδια και μύτη δείχνουν ένα πουλάκι τουλάχιστον 2 ετών.
Κόψε το επάνω ράμφος μ' έναν νυχοκόπτη στο ίδιο ύψος με το κανονικό κάτω μέρος. Κόψημο και περιποίηση θέλουν νύχια και πόδια.
Αφαίρεσε τα πλαστικά πατηθράκια, κάνουν κακό στα πόδια. Τα άλλα κλαράκια είναι μια χαρά. Είναι μάλλον αρσενικό.
Υ. Γ Δεν έχει κανένα νόημα να το ταίζεις αυγοτροφή με χρωστική αυτή την εποχή. Δώστου κάπου -κάπου αυγό βραστό. Είναι πολύ καλύτερο.

Ναι είναι ένας ΑΧΑΤΗΣ κόκκινο έντονο. Τα πόδια και μύτη δείχνουν ένα πουλάκι τουλάχιστον 2 ετών.
Κόψε το επάνω ράμφος μ' έναν νυχοκόπτη στο ίδιο ύψος με το κανονικό κάτω μέρος. Κόψημο και περιποίηση θέλουν νύχια και πόδια.
Αφαίρεσε τα πλαστικά πατηθράκια, κάνουν κακό στα πόδια. Τα άλλα κλαράκια είναι μια χαρά. Είναι μάλλον αρσενικό.
Ποια εννοείς φίλε μου να αφαιρέσω; Τα μπλε ή τα γκρι; Όταν λες περιποίηση ποδιών τι εννοείς;

Ποια εννοείς φίλε μου να αφαιρέσω; Τα μπλε ή τα γκρι; Όταν λες περιποίηση ποδιών τι εννοείς;
Να αφαιρέσεις τα ΜΠΛΕ φυσικά. Δυο κλαράκια είναι υπέρ αρκετά για να υπάρχει χώρος για πέταγμα. Καλόν είναι να κατεβάσεις το ένα χαμηλά ώστε να μην είναι στο ίδιο υψος.Βοηθάει στο δυνάμωμα των ποδιών.
-Θέλεις μια αλοιφή EPITHOL (αν δεν έχεις). Ελαφρά επάλειψη κάθε βράδυ πριν τον υπνο για 2-3 μέρες. Θα καθαρίσει απο τα λέπια τα πόδια και θα μαλακώσει τα πέλματα.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Δυστυχώς την φάγαμε.
Δεν πειράζει

εγω νομιζω οτι το κιτρινωπο χρωμα απντως ειναι του 2010... Κανω λα8οσ?

Μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε με τον παρακάτω αριθμό;
ΕΟΟ F 39 Ε13 129 με μαύρο χρώμα δαχτυλιδιού.
Το πουλάκι είναι καρδερινοκάναρο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΕΟΟ = Ελληνική Ομοσπονδία Ορνιθολογίας
F 39 = Κωδικός εκτροφέα
Ε= Διάμετρος δακτυλιδιου 2,9
13 = 2013
Μαύρο χρώμα = 2013
129 = Αυξων αριθμός πουλιού.

Πρόκειται για πουλάκι απο τον σύλλογο Ε.Φ.Ω. Π. Δράμας. Δεν ξέρω αν έχουν σελίδα αλλά μπορείς να υποβάλεις ότι ερώτηση θέλεις στην σελίδα τους στο Facebook

Καλησπερα και απο εμενα μπορειτε να βοηθησετε με αυτον τον κωδικο δαχτυλιδιου; E8 13 J785 170 μαυρου χρωματος

Ναι Μαρια αυτο το γνωριζω και οπως διαβασα στον πινακα που εχει αναρτηθει πρεπει να ειναι ισπανικο αλλα μπορει και να κανω λαθος στο διαβασμα του κωδικου μιας και στο pet shop μου ειπανε πως αγορασθηκε απο μια εκθεση στην Ιταλια.

Βουλγάρα λοιπόν η κυρία... Ευχαριστώ Γιάννη να σαι καλά.
Και 'γω από τη σελίδα που αναφέρεται ως πηγή τα βρήκα...
Μπορείς να την κρατήσεις για μελλοντική χρήση ή να ψάξεις για άλλες παρόμοιες πηγές ενημέρωσης. Λογικά το 10 είναι ο αύξων αριθμός του εκτροφέα. Σε τι πουλί βρίσκεται το δαχτυλίδι;

Back