Αναπαραγωγή Μπαμπάς ξεπουπουλιαζει το μικρό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tassos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tassos

PB Member
Εγγραφή
6 Απρ 2008
Μηνύματα
215
Πόλη
Ρόδος
Καλημέρα σε ολους! Συμβαίνει ένα περίεργο και πρωτόγνωρο για μένα πράγμα. Ενώ η κανάρα κλωσσαει για δεύτερη φορά(έφτιαξε κανονικά φωλιά με νήμα που της έβαλα εγώ) ο πατέρας τραβάει φτερά και πούπουλα απο το μικρό μέσα απο το χωρισμα! Αφού το ταισει ξεκινάει. Είδα σήμερα οτι το έχει αφήσει χωρίς ουρά. Το μικρό ειναι 22 ημερων και δεν έχω δει να τσιμπάει τίποτα ακόμα μόνο του αλλιώς θα απομακρυνα τον κάναρο. Χθες δε, του τραβούσε φτερό και κελαηδούσε κιολας! Πορωνοτανε! Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό ρε παιδιά;
 
Πόσες μέρες κλωσάει η κανάρα τη δεύτερη φωλιά;
 
Βάλε χώρισμα από την μία μεριά τους γονείς και από την άλλη το μικρό.. Λογικά θα το ταΐζουν από το κάγκελο.. Βάζε καθημερινά στο μικρό αυγοτροφη να τσιμπάει και να τρώει.. Ακόμη και ένα αυγό να βράσεις και να το κάνεις κρέμα μαζί με νερό κάνει!
 
Μα έτσι τα εχω εδώ και μέρες. Οι γονείς στη μία πλευρά είναι και το μικρό από την άλλη. Μέσα από τα κάγκελα το τσιμπάει όταν είναι αυτό κοντά.
 
Θα πρότεινα να μην αλλάξεις τίποτα. Όσο περισσότερο τρώει μόνο του το μικρό τόσο λιγότερο θα του επιτίθεται ο πατέρας. Μόλις καταλάβεις ότι ο απογαλακτισμός έχει ολοκληρωθεί το απομακρύνεις οριστικώς από τους γονείς.
 
Back
Top