Γενικά Μπατζι ανοιγοκλεινει το ραμφος

Θωμαις

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2016
Μηνύματα
108
Πόλη
Σαλαμίνα
Γεια σας! Σημερα παρατηρησα το παπαγαλακι μου να ανοιγοκλεινει το ραμφος σαν να θελει να παρει αερα...Αυτο συνεβη κατα το μεσημερακι... φταιει μηπως η αφορητη ζεστη ή ειναι κατι αλλο πιστευετε;Ευχαριστω
 
Το πιο εύκολο είναι να σκεφτούμε και να πούμε ότι φταίει η ζέστη. Όντως έχει πολύ ζέστη και πρέπει να παίρνουμε μέτρα για τα πουλάκια μας, να έχουν δροσερό νερό για να πίνουν, να είναι καθαρό το κλουβί, να κάνουν μπάνιο, να βρίσκονται σε δροσερό σημείο.
Δώσε μας λίγες ακόμα πληροφορίες, που έχεις το κλουβάκι; Οι κουτσουλιές του είναι ως συνήθως; Η υπόλοιπη συμπεριφορά του;
 
Αν εννοείς ότι κάνουν σαν να έχει κολλήσει κάτι στο λαιμό και προσπαθούν να το βγάλουν, το κάνουν και τα δικά μου, σπάνια βέβαια. Για να πω την αλήθεια δεν το θεώρησα ανησυχητικό μιας και η υγεία τους είναι εξαιρετική. Πιο πολύ θεώρησα ότι είναι κάτι σαν τικ η κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν, δεν νομίζω όμως ότι είναι κάτι το σοβαρό. Πάντως καλού κακού μην επαναπαύεσαι, έχε το υπό παρακολούθηση.
 
Και ο δικός μου το κάνει που και που! Τώρα το γιατί... Αγνωσται αι βουλαί! Θα συμφωνίσω στην άποψη περί τικ!
 
Το πουλακι το εχω σε δροσερο μερος οπου το πιανει ο ηλιος 2ωρες περιπου την ημερα, του αλλαζω το νερο καθε μερα, του βαζω καθε μερα μπανιερα αν και δεν πηγαινει παρα μονο πινει νερο οποτε αναγκαστικα το ψεκαζω για να δροσιζεται. Η συμπεριφορα του ειναι κανονικη, οι κουτσουλιες το ιδιο απλα ανοιγοκλεινει το ραμφος του σαν να θελει να παρει αερα και ανοιγει τα φτερα του ωστε να μην κολλανε πανω στην κοιλια του(αν το περιεγραψα σωστα)
 
Το πουλακι το εχω σε δροσερο μερος οπου το πιανει ο ηλιος 2ωρες περιπου την ημερα,
Μα τέτοια εποχή 2 ώρες ήλιος την ημέρα είναι μαρτύριο για το πουλάκι. Πρέπει να αλλάξεις το σημείο.
 
Καλως θα το αλλαξω θεση, απλα ηθελα να σιγουρευτω μηπως ηταν καποιο προβλημα που εχει το πουλακι. Ευχαριστω.
 
Παντως αυτη τη συμπεριφορα μου το εκαναν κι εμενα τα μπαντζι πιο παλια και ενα κοκατιλ που ειχα.
Δεν ειχε γινει τιποτα μετα, ομως ποτε δεν εμαθα γιατι το εκαναν.
Το σιγουρο ειναι οτι καποιο λογο θα εχουν.
 
Τα πουλιά έχουν υψηλότερη σταθερή θερμοκρασία σώματος από τον άνθρωπο. Ανοίγοντας το στόμα, προσπαθούν να δροσιστούν, εφόσον μιλάμε για γενικά υγιή πουλιά που δεν έχουν θέματα αναπνευστικά ή άλλα.
 
Back
Top