Αναπαραγωγή Μπλεγμένο πόδι καναρινιού στο υλικό φωλιάς και νέκρωση του ποδιού

Mikrosektrofeas

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2008
Μηνύματα
55
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σε ολουσ σας παρακαλω βοηθηστε μ . Ενα ζευγαρι μ καναρινια εβγαλε 3 πουλακια. Τ δυο αρχισαν ν πετανε ενω το 3το οχι. Σημερα ειπα να δω τι συμβαινει και ειδα οτι το ενα ποδι του ειχε μπλεχτει στο υλικο της φωλιας. Δυστυχως τα δαχτυλα νεκρωθηκαν μασι με το μερος του ποδιου που συνδεεται με τα δαχτυλα. Τωρα απ'οτι ειδα τρεχει λιγο αιμα αλλα το σταματησα αλλα δεν το βλεπω καλα βοηθεια!☹
 
αν αυτο συνεβαινε (αποκοπη μελους) σε καναρινι που ηδη πετουσε θα σου ελεγα οτι θα μπορουσε εστω και κουτσο να τα καταφερει.σε ενα νεοσσο ομως που δεν εχει μαθει καν να στεκεται τα πραγματα ειαι δυσκολα. Απο ενα σημειο και μετα αν και εφοσον ολα τα αλλα πανε καλα(μολυνσεις κλπ) οι γονεις αν δεν αυτονομηθει θα σταματησουν να ταιζουν. Θα πρεπει να αναλαβεις εσυ.στο λεω απο τωρα οτι ετσι κιαλλιως ειναι δυσκολα να τα καταφερει.

σαν αμεση βοηθεια (ειναι και σαββατο βραδυ) θα σου ελεγα να παρεις απο φαρμακειο PULVO spray που ειναι αιμοστατικο, βοηθαει στην επουλωση της πληγης και εχει νεομυκινη σαν εξωτερικη αντιβιωση. Ομως στη συνεχεια το πουλακι πρεπει να το δει απο κοντα γιατρος να κρινει αν υπαρχει μολυνση στην πληγη.σε αυτην την περιπτωση χρειαζεται ισχυρη αντιβιωση που ειναι δικοπο μαχαιρι για πουλακια μικρης ηλικιας. Το κατα ποσο θα το αντεξει ο οργανισμος τους (σε γνωστο μου προσωπο ως προς το θεμα της μολυνσης πετυχε) και το ποσο δεν θα επηρεασει την μετεπειτα αναπτυξη τους(απο γνωστο μου προσωπο με τεραστια πειρα στα σχετικα θεματα ξερω οτι σε νεοσσους η συγκεκριμενη ισχυρη αντιβιωση που απαιτειται μπορει να καθυστερησει την αναπτυξη ή και να την αναστειλει), ειναι ερωτηματα τα οποια δεν ειμαι ικανος υπευθυνα να σου απαντησω.

μπλα, μπλα, μπλα... :α) τα πραγματα δεν ειναι ευκολα β) το συντομοτερο σε γιατρο
 
Κωστα σε ιδια περιπτωση που ειχα με ενα μικρο γκουλντιαν, το πηγα σε γιατρο ο οποιος εκοψε το νεκρο μερος, εβαλε λιγο μπεταντιν στην πληγη η οποια δεν ετρεχε, και το εδεσε με μια ειδικη κολιτικη ταινια. Μετα απο μερικες μερες την αφαιρεσα και το πουλακι ηταν μια χαρα και στηριζοταν καλα στο μισο ποδι που του ειχε μεινει. Δυστυχως το εχασα λογω αλλου λαθους. Δες και εδω
Νεκρο ποδι νεοσσου

Η ολη διαδικασια ηταν πολυ απλη γιατι το νεκρο μερος ηταν τελειως ξεραμενο. Αποτι μου ειπε ο γιατρος θα μπορουσα και να το αφησω να πεσει μονο του μετα απο λιγες μερες. Ελπιζω να το ξεπερασει γρηγορα το καναρινακι σου. Οσο για την αναπηρια μην σε ανησυχει καθολου. Με λιγη βοηθεια(επιπεδες πατηθρες πχ) μαθαινουν και ζουνε μια χαρα.
 
Back
Top