Γενικά Μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ζευγάρι αυτά τα cockatiel;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης melirito
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

melirito

PB New Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Πόρτο Ράφτη
αυτά είναι τα δικά μου παπαγαλάκια. Πρώτον δεν είμαι σίγουρη αν είναι ζευγάρι αν καταλαβαίνει κανείς κάτι απο τις φωτογραφίες ας μου πεί.
Τα πήρα με διαφορά 5 μηνών το ένα από το άλλο. Πρώτο πήρα τη Λάρα το κίτρινο, και μετά τον Σπύρο το γκρίζο. Ο Σπύρος είναι λίγο ανήσυχος μερικές φορές. Δηλαδή έχει ανασηκωμένες τις φτερούγες από τους "ώμους" και πηγαινοέρχεται, και κτυπάει το ράμφος του στην ταϊστρα. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Εχω καταφέρει να μπορώ να βάζω το χέρι μου μέσα στο κλουβί αλλά δεν έρχονται αρκετά κοντά να τα ακουμπίσω.
 

Συνημμένα

  • IMG_2454.webp
    IMG_2454.webp
    46,8 KB · Προβολές: 146
  • IMG_2401.webp
    IMG_2401.webp
    35,1 KB · Προβολές: 147
καλε μου φιλε δεν εισαι ο μονος που ανοισηχεις για τα κοκατιλ σου εγω πηρα εδω και τρεις μερες την Σαμι συντομα θα ανεβασω και φωτο και εμενα δεν με πολυ πλησιαζει μεχρι τωρα ομως εχω κανει συμαντικα βηματα μαζι της βαζω το χαρι μου μεσα και τις περισσοτερες φορες ειναι ησυχη ο εκτροφεας μου ειπε πως αν το κανω αυτο καθε μερα περιπου για δεκα ημερας θα καταλαβει οτι δεν προκειτε να την πειραξω και θα κατσει μονη της στο χερι μου που μεχρι στιγμης το εχει κανει μια φορα το καλο βεβαια ειναι οτι μου μιλαει και αν απομακρυνομαι απο κοντα της μου φωναζει για να ερθω πισω τρωει μπροστα μου και πινει μπροστα μου αλλα ακομα ειναι σχεδον απλησιαστη δεν τσιμπαει και ειναι επεισης καλο. Υπομονη θελει δεν χρειαζετε να ανυσηχεις αν το ενα παπαγαλακι σου ειναι ειδη εξημερωμενο τοτε θα το παρατηρησει και το αλλο και θα αντιδρασει απο μονο του σε σενα φιλικα ειναι γνωστο εξαλλου πως ο ενας παπαγαλος αντιγραφει τον αλλον. Να βαζεις καθε μαρα το χαρι σου μεσα με απαλες κινησεις και θα δεις που θα ερθει μονο του. Καλοπιασετο και με λιγα σπορια στο χαρι σου η με ενα κομματι πορτοκαλι που τους αρεσουν!βεβαια τρωνε μονο τρεις φορες την εβδομαδα εσπεριδοειδη. Καλη τυχη λοιπον και σε σενα και σε μενα! Αν θελεις να ρωτησεις καποια πραγματα μπορεις να μου πεις και να ρωτησω τον εκτροφεα της Σαμι ειμαστε καλοι φιλοι και βοηθαει πολυ! Α! Να σε ρωτησω κατι τα δικα σου τρωνε αυγο; Γιατι εμενα ειναι παραξενη και δεν το προτιμαει.
 
για το αν ειναι ζευγαρι καλο θα ειναι να τους δωσεις χρονο να το διαπιστωσουν μονα τους βαλτα να ειναι κοντα και δες τις αντιδρασεις αν μιλανε αν επιδικνειουν τα φτερα τους αν τα βλεπεις και θελουν να ειναι στο ιδιο κλουβι αλλα καλο θα ειναι να μην τα βαλεις ακομα και τα δυο μαζι αστα σε χωριστα κλουβια το ενα διπλα στο αλλο και δες αντιδρασεις ο ερωτας και ο βηχας δεν κρυβοντε σε αυτον τον τομεα πιστευω θα το καταλαβεις αν τα παπαγαλακια σου θελουν να ειναι μαζι. Παντως εγω πιστευω πως ειναι ζευγαρι η οτι θα γινουν. Αληθεια πως ξερεις το φυλο τους; Εχεις χαρτια με εξεταση dna η απλα στο ειπαν; Καλο θα ειναι αν δεν εχεις καποια πιστιποιηση για το φυλο τους να τα πας στον κτηνιατρο και να κανεις εξετασεις για να σηγουρευτεις.
 
τα παπαγαλάκια μου τρελένονται για αυγό. Τους έδινα και πρασινάδα γλιστρίδα πριν λίγο καιρό που είχα τώρα δεν έχω το μήλο το τρώνε. Πορτοκάλι που τους έβαλα μια φορά δεν το δοκήμασαν αλλά ίσως να μην ήταν και η κατάληλη ώρα. Τα έχω μαζί όμως γιατί δεν έχω χώρο να βάλω και άλλο κλουβί, βλέπεις έχω και άλλα πτηνά στο σπίτι. Εχω 8 μικρά παπαγαλάκια και άλλα 8 καναρίνια και δύο σκυλιά. :)
 
τελεια και εγω εχω καρδερινοκαναρα μια χελωνα του νερου εναν μονομαχο και την γλυκια μου Σαμι. Να σε ρωτησω τελικα ξερεις σιγουρα πιστοποιημενα για το φυλο τους;
 
όχι πιστοποιημένα δεν το έχω . όταν πήρα το πρώτο μου είπε ότι είναι κορίτσι και το έβγαλα Λάρα. όταν είδα το άλλο, το διάλεξα γιατί έχει διαφορές εμφανείς από το πρώτο και στα χρώματα και στην σημπεριφορά. Μου είπε πως είναι αγόρι απο τις βούλες του κεφαλιού και από το ψιλάφισμα από κάτω. Εδώ και τέσσερις εβδομάδες που τα έχω μαζί δεν τσακώνονται ιδιαίτερα αλλά δεν κάνουν και πολλές πιτσουνιές. Θα δήξει
 
Αυτό που λες πως ανασηκώνει τις φτερούγες του και χτυπάει το ράμφος του είναι ένα είδος φλερτ... Εσύ θα δεις αν είναι ζευγάρι δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς από τις φωτογραφίες... Δες αν καθαρίζει το ένα τ' άλλο, άν ταϊζονται και τέτοια. Για το φύλο, αν δεν είσαι σίγουρη θα ακούσεις πιο σφυρίζει μόνο και πιο κελαηδάει κιόλας... 😉 Όσο για τα φρούτα, κάθε πουλάκι έχει τις δικιές του προτιμήσεις... Βάζε στο κλουβί διάφορα φρούτα ή λαχανικά και αν τα δοκιμάσουν καλώς, αν όχι κακό της κεφαλής τους...😛
 
το δευτερο ειναι σιγουρα αρσενικο και το προτο μου φενεται για θυλικο αλλα μην το παιρνεις και τις μετριτης
 
καλησπερα σας! Μιας και εχω και εγω δυο κοκατιλ παρομοια γκριζο αρσενικο και λευκωπο θυληκο συμφωνω πως ο μονος τροπος να τα ξεχωρισεις ειναι απο την συμπεριφορα τους! Τωρα κατι αλλο. Παρατηρω πτεροροια! Ειναι φυσιολογικη αυτη την εποχη; Κυριως το αρσενικο παρουσιαζει εντονη!
 
Ξερεις την ηλικια τους;

Το δευτερο δεν ειναι σιγουρα αρσενικο οπως προαναφερθηκε.Αν ειναι πανω απο 6 μηνων ειναι θηλυκο(φαινονται ξεκαθαρα οι ριγες στην ουρα και οι περλες) αλλα εμενα μου μοιαζει πιο πολυ για νεαρο αρσενικο σε φυσικο χρωματισμο που μολις τωρα περνει τα νεα του χρωματα.

Το πρωτο επισης αν ειναι πανω απο εξι μηνων πρεπει να ειναι θηλυκο.Αυτο ομως δεν ειναι και σιγουρο μιας και ο χρωματισμος του(pied) ειναι λιγο δυσκολος.

 
το γκρι ειναι νεαρό αρσενικό...5-8 μήνες. Το δεύτερο όντος μοιάζει με θηλυκό, όμως δεν είμαι σίγουρη... Βάλε κι άλλες φωτογραφίες.
 
Back
Top