Φροντίδα Μπορεί ένας Ζακό να πεθάνει από ευαισθησία;

Σύλια

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2020
Μηνύματα
85
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους και καλή Σαρακοστή με υγεια και φωτιση.
Πήρα λοιπόν την απόφαση να αποκτισω ένα μωρό Ζακο..περιμενοντας λοιπόν με υπομονή να γεννηθει το αντράκι μου, ξεκίνησα να διαβάζω ακόμα περισσοτερο για το είδος και ομολογώ πως αγχώνομαι για πραγματα οπου έχω διαβάσει σχετικά με τη θνησιμότητα ως το 1ο έτος της ζωής τους. Έχω ήδη κοκατιλ οποτε γνωρίζω πως κάθε ημέρα χρειάζεται να είναι καθαρός ο χώρος και να γυμνάζεται ένα τέτοιο ζώο. Λόγο των παιδιων μου δεν εργάζομαι παρα μόνο ο συζυγος οπου ειναι αξιωματικός στρατού,. .οποτε έχω πολυ χρόνο κάθε μέρα.
Ισχυει λοιπόν ότι μέχρι να φτάσει 1-2 χρονών ένας Ζακο μπορεί να πεθανει απο ευαισθησία ή αυτό οφείλεται σε λάθος χειρισμό - ακαθαρσίες- ανευθυνότητα κ αμέλεια τελικά?
Συγνώμη αν σας κουρασα
 
Με το καλό να το δεχτείς. Να πάρεις το πουλάκι πλήρως απογαλακτισμένο. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι ευθύνης-ανευθυνότητας κι εκεί που ξεκινούν τα περισσότερα προβλήματα σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία. Έχουμε παραδείγματα με διαφόρων ειδών πουλιά που αγοράστηκαν σε περίοδο που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε χέρια χωρίς την ανάλογη εμπειρία και χάθηκαν άδικα.

Απο που θα το πάρεις?
 
Χίλια ευχαριστώ... Από εκτροφεα όπου μου σύστησε μια πολύ γνωστή εκτροφεας παπαγάλων σε όλους κ πολύ φίλη μου. Θα το πάρω 4ων μηνών τον μικρό μου. Δεν σας κρύβω πως αν κ το κοκατιλ ήρθε στα χέρια μου 2.5 μηνών.. Νιώθω σαν πρωτάρα σε ένα είδος που είναι τόσο επιβλητικη η ομορφιά του.
[automerge]1615904045[/automerge]
@Nikoletta σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου, επίσης ότι επιθυμείς.
 
@Σύλια με το καλό να το δεχτείς το μωρό σου..Αν του δώσεις αγάπη και καθημερινή φροντίδα μην φοβάσαι τίποτα.Αν έχεις και αρκετό χρόνο να ασχοληθείς μαζί του ακόμη καλύτερα.
 
Back
Top