Γενικά Μπορεί αυτή η συμπεριφορά θηλυκού budgie να οφείλεται στη μοναξιά;

Nicoletta

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2018
Μηνύματα
119
Πόλη
Πύργος
Να αναφέρω μια συμπεριφορά της το τελευταίο καιρό που ήταν μόνη της περίπου δύο με τρεις μήνες μετά τον θάνατο της συγκατοικου της άρχισε να έχει εξαλλη συμπεριφορά με το φαγητό της. Κάθε φορά που της γέμιζα τις ταιστρες της τις άδειαζε με μανία κάτω και μετά όταν πεινούσε το έτρωγε από κάτω . Δεν την άφηνα για να μην τρώει και τα περιττώματα της και της το καθάριζα και το ξανάγεμιζα και φτου και από την αρχή. Πέρασαν αρκετές μερές που κάπως το αρραιωσε αλλά όχι να το κόψει επίσης πήγαινε και έκανε τα καλά της μέσα στην αυγουλιερα με την βιταμίνη.Φοβερη κατάσταση.Όλα αυτά κόπηκαν μαχαίρι το λεπτό που της έφερα τον αρσενικό. Απόψεις παρακαλώ! Είναι η μοναξιά; Η ήταν κάτι άλλο που δεν ξέρω η άσχετη;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Άφου αυτή η συμπεριφορά ξεκίνησε όταν έχασε το ταίρι της λογίκα είναι από τη μοναξία που ένιωθε, μπόρει ακόμα να ήθελε να τραβήξει τη προσοχή σας! Πολλά μπορεί!
Αλλά ας μη ξεχνάμε ότι τα θηλυκά μπάτζι είναι και λιιίγο ιδιότροπα.
 
Κι εγω νομίζω ότι θα μπορούσε η συμπεριφορά της να αποτελεί ένα υβριδικό σχήμα μεταξυ του ότι δεν έχω με ποιον να ασχοληθώ και δεν υπάρχει κανεις να διεκδικεί την τροφή μου, τη θέση στην ταϊστρα... Και θα κάνω ό,τι μα ό,τι θέλω και μπορώ.
Το άλλο πουλάκι που ήταν μαζί τι έπαθε;
 
Είναι αρσενικός και όλη μέρα την φροντίζει και την ταιζει στο στόμα... Μα ολη μέρα! Ακούραστος!
 
Aν θυμάμαι σωστά το μπάτζι με το σκάλι φέις ήταν σχεδόν σε αναπαραγωγική φάση κι ο χαλινός τους είχε αλλάξει αρκετά χρώμα. Αυτή η συμπεριφορά που περιγράφεις δείχνει διάθεση φωλιάσματος κατά την οποία τα πουλιά σκάβουν και κλωτσάνε με τα πόδια ότι διέλυσαν με τα ράμφη τους μασώντας και καθαρίζοντας την υποτιθέμενη τρύπα σε ένα δέντρο.
 
Πολύ ενδιαφέρον ! Ακόμη δεν έχω ιδέα για πολλές πτυχές του χαρακτήρα και των συνηθειών τους. Οσον αφορα την άλλη παπαγαλινα μάλλον κάτι την τρόμαξε γιατι αλλιώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα.Απο φαινομενικά υγειεστατη την βρήκα στο πάτωμα του κλουβιου πεθαμένη. Σοκαριστηκα. Την ψαχουλεψα όσο περισσότερο μπορούσα αλλά δεν βρήκα κάτι που να το δικαιολογεί εξωτερικά... Και να μπορώ με τις φτωχές μου γνώσεις να εντοπίσω. Ενας συνάδελφος του άντρα μου που ζει στην Γερμανια του είπε ότι έχασε τον δικό του κοκατιλ (αν θυμάμαι καλά) αφου έπεσε μπροστά στα μάτια του και χτύπησε στον αυχενα(!)
 
Back
Top