Γενικά Μπορεί κάποιος να μείνει στείρος από τον παπαγάλο του;

Γιαννης17

Farm & Exotic Birds Expert
Εγγραφή
24 Ιαν 2019
Μηνύματα
2.994
Πόλη
Αγρίνιο
Πριν βάλετε τα γέλια ακούστε αυτό. Ήρθε επίσκεψη σήμερα το πρωί στο σπίτι μια φίλη της μητέρας μου και κάθονταν και τα έλεγαν. Εγώ εκείνη την στιγμή γέμιζα τις ταίστρες από τα lovebirds και πήγαινα να τις βάλω στο κλουβί. "για τα καναρίνια είναι αυτό Γιάννη;" μου λέει η φίλη της μητέρας μου, "όχι για τα παπαγαλάκια" της απαντώ. Μόλις άκουσε για τα παπαγαλάκια τρελάθηκε. Μου λέει ότι η αδελφή της είχε πάρει παπαγαλάκι στο παιδί της(αγόρι) όταν ήταν μικρό και η παιδίατρος της είχε πει να το δώσουν γιατί προκαλεί στειρότητα. Η αδελφή της δεν το έδωσε γιατι δεν πίστευε κάτι τέτοιο και πράγματι μετά από χρόνια ο γιος της αποδείχθηκε στείρος. Τον ξέρω και εγώ πολύ καλά. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο; Στην αρχή έβαλα τα γέλια αλλά αργότερα προβληματιστηκα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει...
 
Αλήθεια... Είναι Τραγικό...
Έχει τύχει να το ακούσω δύο φορές από "παλιούς"...

Μπορούμε να κολλήσουμε κάποιες ασθένειες από τα πουλια, όπως και τα πουλια από εμάς...

Αλλά αυτό δεν το πιστεύω...
Ο θείος μου με την μαμά μου, είχαν από μικρά παιδιά μπατζι...
Ο άνθρωπος έχει κάνει δύο παιδιά και αυτό στο λέω για να καταλάβεις ότι δεν ισχύει.
 
Εμένα με προβληματίζει αυτο
η παιδίατρος της είχε πει να το δώσουν γιατί προκαλεί στειρότητα. Η αδελφή της δεν το έδωσε γιατι δεν πίστευε κάτι τέτοιο και πράγματι μετά από χρόνια ο γιος της αποδείχθηκε στείρος. Τον ξέρω και εγώ πολύ καλά.
 
Εμένα με προβληματίζει αυτο
Καλά εσύ τι προβληματίζεσαι;
Όπως και να έχει εσύ είσαι πλέον για αυτούς καμένο χαρτί, δεν το σώζεις.
Και καρπερός να είσαι ξέρεις τι θα λένε...
Ο άνθρωπος έχει κάνει δύο παιδιά και αυτό στο λέω για να καταλάβεις ότι δεν ισχύει.
Κράτα μικρο καλάθι Εύα μου, δυσάρεστες καταστάσεις... Τέσπα.
Εμένα γιατί το μυαλό μου πήγε... μετά από δάγκωμα στην "περιοχή" από κάποιον μεγάλο παπαγάλο πχ African grey ή macaw;

😛
Ωραίος μεζές!

Η θεία βγάζει σέντρα τον ανιψιό, ελληνική επαρχία μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
 
Γιαννη οπως θα ελεγε και ενας κοινος μας γνωστος "προκειται για ραδιο αρβυλα και μεγαλο νουμερο μαλιστα" 😛
Η αίσθηση που έχουμε οι περισσότεροι είναι όντως αυτή. Πρόκειται για μία ανοησία που περιφέρεται χρόνια και λόγω της ηλικίας της απόκτησε μια σχετική βαρύτητα. Καλό θα ήταν, αν γνωρίζετε κάποια σχετική έρευνα ή έχετε διαβάσει κάτι διαφορετικό από την επικρατούσα άποψη, να το παραθέσετε για να βγάλουμε ασφαλέστερο συμπέρασμα.
 
Εμένα με προβληματίζει αυτο
Εμένα η παιδίατρος μου όταν έμαθε πως έχω παπαγάλο μου είπε μπράβο για να μάθουν τα παιδιά να είναι υπεύθυνα... Δεν μου έχει πει κανείς κάτι τέτοιο...
[automerge]1560878417[/automerge]
Δηλαδή όσοι εκτρέφουν και έχουν πολλά παπαγαλάκια και παιδιά θα μείνουν όλα στείρα; λέω εγώ τώρα...
[automerge]1560878417[/automerge]
Άντε σας έπρηξα με τις αναρτήσεις μου αλλά ήθελα να πω και για τις αλλεργίες. Η Κόρη μου από μωρό εηταν αλλεργική 99% εννοώ με αυτό ότι σχεδόν τα πάντα την επηρεαζαν, μεγάλο όντας της έμεινε μόνο η αλλεργική ρινίτιδα και παρόλο που είναι ακόμη αλλεργική δεν την πείραξε πουθενά η πούδρα του Τζιμακου ακόμη κι αν αυτός καθώς τον χαϊδεύει τινά ζει και καθαρίζει τα Φτερά του ενώ είναι πάνω της... Ουτε φτερνισμα πότε. Πιστεύω είναι καθαρά θέμα δικό μας ακόμη για τις αλλεργίες να καθαρίζουμε τα ζωάκια μας όπως δεν αφήναμε βρώμικο το παιδί μας ή και τον εαυτό μας και καλό είναι να κάνουμε που κ που έναν προληπτικό έλεγχο στα ζώα μας όπως και στον εαυτό μας η τα παιδιά μας😉
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπόν, μετά από μια γρήγορη έρευνα που έκανα, βρηκα πως το βακτήριο που προκαλεί την ψιττακωση στους ανθρώπους, νόσος που επιρεαζει το αναπνευστικό και μόνο, ανήκει στην ίδια οικογένεια (Χλαμυδια) όμως είναι εντελώς διαφορετικό με το στέλεχος του γνωστού ΣΜΝ που προκαλεί χλαμύδια στους ανθρώπους.
Αν το σεξουαλικα μεταδιδόμενο νόσημα μείνει χωρίς θεραπεία, ενδέχεται να προκάλεσει στειρότητα στις γυναίκες, όπως επίσης μεταδίδεται από την μητέρα στο νεογνό μέσω της γεννάς. Το στέλεχος όμως που φέρουν τα πτηνά το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι συμπτώματα όμοια με μια βαριά γρίπη στην χειρότερη των περιπτώσεων. Σίγουρα όχι στειρότητα.
Το πιθανότερο είναι πως διάβασε κάποιος, καπου, κάποτε την πληροφορία, όμως χωρίς να την κατανοήσει πλήρως και από κει και πέρα συνέχισε να αναπαράγεται κυρίως με την λογική «φύλαγε τα ρούχα σου».

Παρακάτω είναι μερικά κομμάτια από το αγγλικό κείμενο.

C. trachomatis is thought to have diverged from other Chlamydia species around 6 million years ago. This genus contains a total of nine species: C. trachomatis, C. muridarum, C. pneumoniae, C. pecorum, C. suis, C. abortus, C. felis, C. caviae, C. psittaci.


The disease caused by C. psittaci, psittacosis, was first characterized in 1879 when seven individuals in Switzerland were found to experience pneumonia after exposure to tropical pet birds. The causative pathogen was not known. The related bacterial species Chlamydia trachomatis was described in 1907, but was assumed to be a virus, as it could not be grown on artificial media. In the winter of 1929–1930, a psittacosis pandemic spread across the United States and Europe. Its mortality rate was 20% and as high as 80% for pregnant women.
 
...
Παρακάτω είναι μερικά κομμάτια από το αγγλικό κείμενο.
...

Ελένη, καλό είναι όταν παραθέτουμε αποσπάσματα απο συγγράμματα άλλων να βάζουμε και την πηγή τους στο ποστ μας. :)
 
Πολυ σωστα Ελενη.

Η ψιττάκωση οφείλεται στο σε μόλυνση από το βακτήριο Chlamydophila Psittaci .

Το ΣΜΝ χλαμύδια οφείλεται στην παρουσία των βακτηρίων Chlamydia Trachomatis τα οποία βρίσκονται στο σπέρμα του άνδρα και στα κολπικά υγρά της γυναίκας.

Είναι τελείως διαφορετική η διαδικασία και οι προϋποθέσεις μόλυνσης μιας και όπως αναφέρεται είναι ΣΜΝ.
Επίσης είναι τελείως διαφορετικά και τα συμπτώματα των 2 αυτών ασθενειών.

Μyth busted με δυο λογια...
 
Κι αν ήταν στείρος πριν από την απόκτηση του τών παπαγάλων;
Εύστοχος ο λογισμός σου. Και εγώ, παρόλο που λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου την έρευνα που διενέργησαν τα μέλη μας και τις πληροφορίες που μας παρέθεσαν, είμαι δύσπιστος ως προς αυτό. Μου φαίνεται ακραίο να προκληθεί στειρότητα σε άνθρωπο εξαιτίας του παπαγάλου του.
 
Εύστοχος ο λογισμός σου. Και εγώ, παρόλο που λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου την έρευνα που διενέργησαν τα μέλη μας και τις πληροφορίες που μας παρέθεσαν, είμαι δύσπιστος ως προς αυτό. Μου φαίνεται ακραίο να προκληθεί στειρότητα σε άνθρωπο εξαιτίας του παπαγάλου του.


Πολλές φορές πρέπει να κατηγορήσουμε κάποια αθώα ψυχή για να νιώσουμε καλύτερα. Δεν υπάρχουν αναφορές πολλές στο γοογκλ που σημαίνει ότι ακόμη και στο εξωτερικό που είναι συνηθισμένο κατοικίδιο δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα. Τόσα εκατομμύρια άνθρωποι όλο και κάτι θα υπήρχε. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που σε πέντε χρόνια βγεί έρευνα και επίσημα στοιχεία και πει ότι δεν προκαλεί στειρότητα; Θα μπορέσει ο συγκεκριμένος κύριος να ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη στον παπαγάλο η απλά θα συνεχίσει την ζωή του και θα ψάχνει αλλού να ρίξει το φταίξιμο;
 
Back
Top