Γενικά Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mpeln
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mpeln

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2018
Μηνύματα
64
Πόλη
Πύργος
Ετσι παρελαβα εχθες αυτο το παπαγαλακι.

20181004_130538.webp20181004_130545.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μηπως ειναι απο καβγα; Αυτος που σου το εδωσε το ειχε μαζι με αλλα πουλακια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξερω μπορει. Ειναι μονκ.. Οταν ρωτησα για αυτο μου ειπε οτι ειναι απο ανχος.
 
μονκ ειναι το πουλακι απο οτι βλεπω!

Δεν ξερω μπορει. Ειναι μονκ.. Οταν ρωτησα για αυτο μου ειπε οτι ειναι απο ανχος.
δε το εχω ξανακουσει αυτο! Εξηγησε μας ομως τι ειναι
 
Ναι λειεπει φτερωμα απο εκει..

παρελαβα εχθες το βραδυ αυτο το παπαγαλακι. Σημερα παρατηρησα αυτο στον λαιμο του. Επικοινωνησα με το προσωπο που μου το πουλησε και μου ειπε οτι ειναι απο ανχγος. το παπαγαλακι ειναι μικρο σε ηλικια
 
Θα πρεπει να το παρακολουθεις αν το κανει μονος του. Εαν ξεκινησε κατι τετοιο ειναι αρκετα δυσκολο να το σταματησει και θελει *πολυ* φροντιδα για να παψει να 'μαδιεται'. Ισως ο προηγουμενος κατοχος του δεν του εδινε την απαραιτητη σημασια και παει να 'ξεσπασει' εκει το πουλι.

Εαν το ειχε μαζι με αλλα πουλια, μπορει να προκληθηκε απο αυτα.
 
Το πουλι εχει αλλαξει περιβαλον κι εχει στρεσαριστει. Θα του παρει επισης καποιο χρονικο διαστημα μεχρι να εγκλιματιστει στο νεο του σπιτι.

Αν μπορεις, αγορασε του σταγονες της Tabernil - Antistress και χορηγησε αναλογα με τις οδηγιες.
 
Από το άγχος το μόνο που μπορεί να συμβεί στο φτέρωμα είναι να το καταστρέψει το πουλί μόνο του μαδώντας το ίδιο τα φτερά του. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο σε μικρά σε ηλικία πουλιά και να πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει καμιά περίπτωση. Κάτι έχει συμβεί κι αν δεν σου πει ειλικρινά αυτός που το είχε δεν θα μάθεις ποτέ μάλλον. Το πιθανότερο είναι να το μάδησε κάποιο άλλο πουλί αν το πουλάκι είναι όντως μικρό σε ηλικία. Από ποιόν το πήρες και πόσο; Αν το είχε σε αγγελία μπορείς να μας την δείξεις;
 
Μου ειπαν οτι ειναι 6 μηνων και εναι απο pet shop στην αθηνα.
 
Μου ειπαν οτι ειναι 6 μηνων και εναι απο pet shop στην αθηνα.

Με το τσιγκέλι στα βγάζουμε... 😀 Εκεί που το είχαν, ήταν με άλλα πουλιά στο ίδιο κλουβί; Τι συνθήκες επικρατούσαν; Ήταν ευρύχωρο, καθαρό?
 
Όπως σου είπε και ο Ανέστης αν το πουλί μαδιέται από στρες.. Και του γίνει συνήθεια είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Μπορεί να υπάρχει περίοδος που δε θα το κάνει αλλα μόλις στρεσαριστεί η νιώσει μοναξια θα επανέλθει. Το πουλάκι φοράει δαχτυλίδι στο πόδι για να μπορέσουμε να σου πουμε ποιας χρονιάς είναι και αν ναι τι γραφει επάνω;
 
Το πουλι το ελαβα με το κτελ μεσα σε κλουβι απο αθηνα. Πιστευω οπως μου εδειξαν σε Video κλησηοτι ηταν μεσα σε γυαλινι κλουβι μαζι με αλλα παπαγαλακια. Το τι συνθηκες ηταν εκει δεν ξερω πραγματικα.Αλλα απο οτι ειδα στην Video κληση ηταν καθαρα.

Και ακομα μου ειπαν οτι ειναι 6 μηνων και δεν εχει δακτυλιδι στο ποδι απο οτι ειδα.

Το καλο ειναι βεβαια οτι ειναι ηρεμο και δεχεται χαδια.
 
Eντάξει δώσε βάση στην καλή διατροφή του, συσκευασμένη τροφή και λαχανικά και θα φτιάξει το φτέρωμα. Όχι μέσα-έξω επίσης, διάλεξε ένα σταθερό φωτεινό σημείο μέσα στο σπίτι χωρίς ρεύματα, καπνούς κτλ και τοποθέτησέ το εκεί. Υπόψιν ότι θα πρέπει να κοιμάται ένα 12ωρο σερί σε ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο. Και δώστου και παιχνίδια για να απασχολείται.
 
Ευχαριστω πολυ που απαντησατε. και κατι ακομα παρατηρησα οτι δεν τρωει ηλιοσπουρους παρα μονο παπαγαλινη. Του εδωσα λιγο μηλο μηλο και εφαγε λιγο.
 
Κόψε του τη χύμα τροφή άμεσα, μη του δίνεις πολλούς ηλιόσπορους ειναι παχυντικοί, 5-6 τη μέρα σα σνακ φτάνουνε.Αν του δίνεις τα στικ του εμπορίου πέτα τα χθες. Πάρε επώνυμη συσκευασμενη τροφή και δίνε του λαχανικά, φρέσκο νερό και τροφή. Προσπάθησε να είναι σε δωμάτιο ηλιολουστο, ευάερο και παρακολούθησε την πορεία του. Ελπίζω να είναι απλά από εναν "καυγά" και να επανέλθει.
Φρόντισε για άνετο κλουβί με όλα όσα χρειάζεται (πέτρα, τροφή, νερό, παιγνιδια και κυρίως ΧΩΡΟ για να κινείται). Δώσε του χώρο και χρόνο να εγκλιματιστεί, χωρίς να το παρατήσεις όμως. Μίλα του, ασχολήσου από μακριά μαζί του.
Ο ύπνος του να είναι συνεχής, ανεμπόδιστος και ήρεμος σε δωμάτιο που δεν έχει φασαρία το βράδυ.
Φυσικά χωρίς δακτυλιδι δε μπορούμε να ξέρουμε ούτε ηλικία ούτε τίποτα άλλο, οπότε μόνο η προσοχή και η αγάπη σου μπορεί να το βοηθήσει αποτελεσματικά.
 
Back
Top